A ninjutsu, és a ju jitsu technikailag mennyire hasonlít egymásra?
Kedves 69%!
Hihetetlen, hogy valaki 9 éve tanul egy harcművészetet, és ennyire ne legyen önuralma...
Mielőtt végleg elmerülnénk a személyeskedés általad kilocspolt mocsarában (szerintem nem akarod, hogy én is elkezdjek tekintélyből érvelni...), javaslom, hogy olvasd el a Wikipedia megbízhatóságáról ezt a bejegyzést:
Egyébként legalább négy aikido szövetségben edzettem és jelenleg külföldön edzek én is -- több, mint 9 éve, de hát ennek a témához semmi köze.
Hagyjál már komám a wikipédiával! Te most egy olyan vacakkal akarsz engem meggyőzni, amit naponta a világon bárki újraszerkeszthet?! XD Jézusom, maradjál már!
Gondolkodjál már egy kicsit! A Hakko-ryu rúgástechnikái a Hakuda nevű stílusból erednek. És ez nem karate! Ez egy régi japán (nem okinawai!) harcművészet, ami valószínűleg már nem létezik (aztán ki tudja...).
Kedves Aikiboxer, egy kérésem lenne! Te többet ne írjál hozzászólást harcművészet és küzdősport témában, mert már nem egyszer olvastam az írásaidat, úgy a 90%-uk tömény baromság! Amit bokszról szoktál írni az az ami még jó.
Szívesen tanulok tőled is. Ha valamivel nem értesz egyet, írd meg az ellenkezőjét, ha vita van, akkor meg érvelj, ne személyeskedj. Pontosan milyen baromságokat szoktam írni és hol?
Szerintem személyeskedés helyett szorítkozz te is a tárgyra.
Pontosan milyet és hol? Most soroljam fel az összes kommentedet? Na azt már azért ne. Például mikor a judót agyonra isteníted (már nem nem tudom, melyik hozzászólásod), hogy az így-úgy hatékony, holott csak egy vacak sport, aminek a hatékonysága maximum egy versenyen ér valamit, főleg hogy folyamatosan butítják a szabályrendszerét. Kano-féle judó már régen nincs! Hiába pedálozol vele, hiába hivatkozol rá, a mai judo egy haszna vehetetlen vacak. Jujutsut soha sem tanultál, nem is tudom hogy milyen alapon jelented ki, hogy nincsen és nem is voltak benne rúgások? Ki vagy te, hogy ezt kijelentsd? Mikor TÉNY, hogy van és voltak is benne rúgások. De sorolhatnám még, pl.: mikor az egyes harcművészeteket fikázod, holott csak pár béna helyen tanultál aikidót. (El is cs*szted az éveidet ezek szerint, mert semmit sem tudsz a harcművészetekről, ahhoz képest hogy "kétszer" akkora tapasztalatod van mint nekem XD Persze aranyom...csak szeretnéd) Jössz a wikipédiával bizonygatni, mint valami tipikus kezdő pancser harcművész.
Mondom egyedül a boksszal kapcsolatos hozzászólásaiddal értek egyet, mondjuk ahhoz maximálisan.
Látom van közös témátok..:D
69%-os! Kelemen szervezetével mi a bajod?
Szvsz nem kéne ilyen stílusban vitatkoznod Aikiboxerrel, mindig normális stílusban válaszol, ha szerinted tébed, javítsd ki. És azt sem mondta, hogy ma nem használnak rúgásokat, csak hogy átvették.
Igen a TKDsok sokat rúgnak (edzésről jövök) de a a TKD a Karatéból lett az pedig valamiféle kínai ökölharcból.
Judo nem hatékony? Ne csak a versenysportot nézd, ahova én jártam elég kemény volt szerintem, fojtogattuk egymást, kitekerték a lábfejem, ilyet olimpián persze nem látsz, de nem csak ez van :)
69% én soha nem használom a "hatékony" szót semmilyen harcművészetre... A judót dicsérem igen, mert egy szuper sport, nagyon jó erőnlétet ad és a testharcokban az egyik legjobb (a birkózás, szambó, BJJ mellett pl.). Mi ezzel a bajod?
Egy árva szóval se mondtam, hogy a (mai) ju jutsusok nem rúgnak, már csak azért sem, mert sok évig együtt aikidóztunk ju jutsusokkal, és elég sokat láttam belőlük. Én azt mondtam, hogy a tradicionális japán harcművészetek nem rúgtak. (De lehet persze cáfolni, csak érvekkel és nem sárdobálással, ahogyan te csinálod.)
A wikipédia pedig nagyon megbízható lexikon, olvasd el a fenti belinkelt cikket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!