Krav maga vagy inkább kempó?
"Amúgy miért lenne baj az, hogy ha a kozák systema lágy stílusú harcművészetek elvein alapul? Ez szerintem igen komoly dolog. És menő, és érthető, és pozitív. Alapulhatna karatén is, de akkor kissé más lenne.. és nem ajánlgatnám tanulásra nőknek :D
Szóval.. nincs benne nocontact, és nem belső stílus, ezeken had kuncogjak még, komolyan hogy a harcművészetek még ennyi humort is magukban hordozhatnak, tényleg ezek a legjobb edzések! Hát egy futó min szórakozna ennyit, miről tudna beszélni? Vagy egy focista.. ugyan. De egy ilyen vita systemáról, taichiról ésatöbbiről.. :D hát tényleg köszönöm, számomra érdekes is volt, szórakoztató is. "
Koma! Sosem jártál még külföldön az a te nagy bajod, nem tudod, hogy milyen az, amikor eredeti stílust tanul valaki eredeti edzőktől. Te a magyar kamutengerben maximum csak találgathatsz, hogy mi micsoda. Ez végett nem hibáztatlak, mert nem tehetsz róla. De a systhema soha sem alapult kínai belső stílusú kung-fun. Ez TÉNY. Ezt az oroszok had tudják már jobban és ne egy olyan valaki okoskodjon, aki Pesten a Futrinka utcában tanul valami "original" wudang kung-fut, biztos a mestered a kolostorból jött, persze el is tudom képzelni... XD.
Egy demonstrációs videón értelemszerűen nem fognak full contact technikát mutatni, az már a te egyéni bajod, hogy annyira béna vagy ezeket te no contact technikának veszed. Itt nem arról van szó, hogy két embernek más a nézőpontja. A különböző nézőpontok az csak egy dolog. Itt arról van szó, hogy az "Ég az kék", és pont. Akkor Te ne mond rá azt, hogy zöld.
Kozák systhema, ez tuti valami marketing által kreált modern hagyományőrzős kamu. Olyan van, hogy (simán) Systhema, na de kozák systhema, ez már vicc. Jövőhéten kitalálják a zulu botharcon alapuló uráli systhemát is nem? Ismét megmutatkozik a magyar kreativitás, gratulálok. :)
Mégegyszer elismétlem, SOHA SEMMI köze nem volt a systhemának a kínai lágy stílusú kung-fukhoz, és PONT. Majd pont a magyar kamuwudangos fogja ezt bemagyarázni, ááh... nem az orosz mester ismeri jól az orosz harcmodort, hanem pesti egyetemista srác aki hetente lejár kétszer-háromszor kamuwudangra. Én voltam már kint Ruszkiba nem is egyszer, már csak azért is mert nem lakok messze az orosz határtól. Bocsi, de jobb lenne ha elfogadnád a tényeket. Egyszerűen nincsen igazad.
Tavaly novemberben egész szép kis ruszki különítmény jött a magyar openre. Köv edzésen ott volt a bagázs Maxnál. Megörültem, hogy pallérozhatom kicsit a rég sutba vágott orosz tudásomat. Beszélgettem velük, pl arról, milyen az orosz bunyós szcéna. Mondanom se kell, a csapat fele szambós volt, a másik meg exjudós. Szóba került a szisztema is. Hát, körberöhögtek, ugyanis az egy lehúzós kamurendszernek számít odakint. Ennyit erről. bár sohasem űztem, de űztem mást. a videók alapján szkeptikus vagyok. És ha ezt egy olyan ember is megerősíti, aki számomra mérvadó harci tudással rendelkezik, a véleményem csak szilárdabb lesz.
Más. Én aczél, egy szóba sem hoztam a Wudangot. Én téged szólítottalak meg, hogy Te, aki ilyen "színvonalas" videókban szerepel, hogy veszi a bátorságot, hogy nyilvánosan véleményt alkosson a témában. Folyamatosan osztod az észt, kérve kéretlenül. És egyre nagyobb baromságokat hordasz össze, mint most ez a kí manipuláció... Ahol ezt megemlítik, az már kapásból csak kamu edzés lehet. a szisztemás videódon is megrázza a csóka a seggét, a másik meg eldobja a kést, mi?Ez csak a youtube vidiken működik. Vagy még ott se...
http://www.youtube.com/watch?v=_Z0_n7tGnK0
http://www.youtube.com/watch?v=gEDaCIDvj6I
http://www.youtube.com/watch?v=_1ykNZ7rAcw
http://www.youtube.com/watch?v=1NlhIuJ-y8k
http://www.youtube.com/watch?v=hp0VX6aeGxM&feature=youtu.be
Szóval, szánalmas. Amúgy van ilyen, csak nem ki, meg csakra, meg aikif4szom miatt működik, hanem a jóöreg tömeghipnózis miatt. Kamuedzésen van bőven.
Szal aczél, mutass valamit, amire elégedetten csettinthetünk. Valamit, ami alátámasztja, hogy van alapja a sok szövegnek amit ide beírtál. mert a vidiken amin szerepelsz, hát, kb mintha a nyugdíjasklub, meg a nőegylet tartana közös edzést. Lássunk valami sparringvideót,netán éles harcot pl. Vagy valami normális faroklengetőset. Kínában 70 kilós fazonok 200 kilókat emeltek meg tudtommal, elhúznak egy kocsit is. Te mennyivel csinálod? a kb. tizedével? az azért kevés. Szal saját testsúly. az már valami. és ez is csak harmada a lehetőségeidnek.
Úgyhogy szerintem ezen dolgozz. Nem kell mindenre válaszolni. Eddzél inkább helyette. Tegyél le valamit az asztalra. Aztán oszthatod az észt.
Na jó reggelt!
Hirtelen a velem kapcsolatos kérdések érdekesebbek lettek, arra reagálnék is.
"Tavaly novemberben egész szép kis ruszki különítmény jött a magyar openre"
Tavaly év végén egész szép systema szeminárium volt Ivan Popov úrral, talán esetleg velük meg lehetne érdeklődni a témát. Lehet hogy egyszerűen nem érted a dolog mibenlétét. Gondolod attól már rögtön kamu? Tehát számodra mikroszkóp nélkül nincsenek mikroorganizmusok, gyakorlatilag ezt a nézőpontot képviseled. Ez nem necces picit?
Én milyen színvonalas videókon szerepelek? Én nemigen szoktam technikázni videókon.. besegítek ha kérnek.. persze.
Elégedetten csettinthetsz :) Nyilván azért edzel, hogy én elégedetten csettinthessek, és nekem is azért kéne edzenem, hogy így tehess. De ez nem így van. Nem tudom honnan gondolod, hogy egy morzsányit is gyorsítanék például intimsúlyzós edzés ütemtervén csak azért hogy neked jobban tetsszen, amikor te 15 kilót nem emelsz meg. Nem tudod mi munka ide eljutni, és ilyen súly felett mit jelent a maradandó sérülés. Mégis miről beszélsz, neked vannak elvárásaid? Legalább felfognád, hogy ez nem veszélytelen dolog, és szóba sem jön ilyen edzésben a 'bevállalás'. Gondolkodj már el.. Nem olvastál utána? Aki nagyobb súllyal gyakorol mint amit elviselt a teste, belehalt. Te miket kívánsz nekem, kis huncut :P
Az hogy mit teszek le 'az asztalra' nem áll összefüggésben az ész osztással. Én nem osztom az észt, máskor sem tervezem.
Volt egy alap kérdés, amihez leírtam egy nézetet (kravmaga, kempo mint női edzések).
Utána ugye én ajánlottam nőnek lágy stílusok gyakorlását. Erről tök érdekes beszélgetés lett, de itt megint tekintélyelv próbál érvényesülni, aki oroszországban járt és orosz edzőtől tanul, annak eszébe sem jut hogy ő tévedhet. Ez rögtön szűklátókörűség volt, még ha valóban nem téved, akkor is. Plusz még mindig nem lettek megválaszolva kérdések csak le lettek zárva (nocontacttal kapcsolatban).
Egyébként attól, hogy valamiben nem értünk egyet, még nem biztos hogy rögtön 'baromság' lesz az amit én mondok. Szembekerülsz egy másik embertáborral (mert még csak nem is az van, hogy egyedül velem nem értesz egyet) és kikiáltod a hozzám hasonlóan gondolkodókat barmoknak?
Mert hát az van, hogy amiket írni szoktam, hát azokat a dolgokat nem csak én gondolom így. Ha én gondolnám úgy egyedül, akkor is meg lehetne ám gondolni hátha igaz..
De pl. nocontact technikákkal szemben mi ez a nagy szkepticizmus? Ez kicsit vicces, mennyire vagy materialista egyébként, barátom? :)
Meg volt egy nem hozzám intézett rész is, novemberben az orosz különítmény tehát körberöhögte a systema megemlítését is.
Tehát, akkor ez már talán nem az én asztalom, ez egy kérdés az Oroszországban is járt Systemás kollegától, miért nevetnek az orosz dzsúdósok a systema hallatán?
Amikor ő mint systema gyakorló jól tudja, hogy ez a rendszer korántsem marad el a japán küzdősport mögött, akkor elképzelhető, hogy még az oroszok között is némi félreértés, meg nem értés és tévhit van jelen? Ez a látványos félreértés emberek között még a végén könnyű magyarázatot adhatna sok mindenre, ami aztán úgy érzem engem támaszthatna alá. : )))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!