Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Krav maga vagy inkább kempó?

Krav maga vagy inkább kempó?

Figyelt kérdés
Szeretnék valamit sportolni. Ez a két sport tetszik. Kerestem neten klubokat, de de nem tudom, hogy melyik lenne a jobb, és hogy van e lehetőségen 21 évesen elkezdeni ezeket a sportokat teljesen a nulláról. Esetleg valakinek személyes tapasztalt? Előre is köszi :) 21L

2014. jan. 8. 21:54
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:

Fantasztikus markating.

Elolvastam és rögtön éreztem az egészben a nőiességet. Nyilván kiváló egy 21 éves lánynak.. mondjuk lehetne az, oké.

DE amikor akár lágy stílusokat is tanulhat, akkor szerintem.. hehe, hát azok mindeképpen nőkhöz illőbbek.

2014. jan. 16. 15:16
 22/55 anonim ***** válasza:

Előzőnek igaza van, a kempó egy szar, a kravmaga is. Az utcára csak egy igazi harcművészet jó, amit nem nyomorítottak pénzéhes szakbarbárok küzdősporttá.

Erre azt mondom, hogy már valami:

http://www.youtube.com/watch?v=wXnmmnYYPkM

2014. jan. 16. 19:53
 23/55 anonim válasza:
Azért ez a videó mindent visz... "Mit csináljunk, ha a párunk meg akar ölelni, de hagymaszagú a szája?" :D :D :D Magát az alapharcművészetet nem ismerem, de a videón túl sok sallangmozgást látok. Valamint nem tartom reálisnak, hogy ilyen kis bottal, vagy viperával ha nekiállok hadonászni, nem arra fog figyelni a támadó. Vagy neadjisten viperát rántani pusztakezes támadó ellen? Ez már így nem önvédelem... Plusz a videóból nekem csak kb. annyi jött le, hogy "mit csináljunk, ha a párunk át akar ölelni, de hagymaszagú a lehelete?"
2014. jan. 16. 21:08
 24/55 anonim ***** válasza:

Jobban teszed ha hallgatsz! lefogadom, hogy te is valami kamuküzdősportos balerína vagy. De csináld csak, majd rájössz, hogy évekig húzott le valami önjelölt guru, akinek annyi köze van a harchoz, hogy egyszer már odakapcsolt a film+ra.

Kíváncsi vagy az igazi harcművészetre? az igazi nagyságra? az erő legmagasabb szintjeire? Megengedem hogy egy pillantást vess rá, kicsi szöcske:

http://www.youtube.com/watch?v=graV_VOfkTw

2014. jan. 17. 01:38
 25/55 anonim ***** válasza:

Ezek teljesen jópofa videók, szerintem rendben vannak.

A viperás játék csak érdekesség, az intim súlyzós gyakorlat már nem játék. Én például 15 kilót emelek meg a videón.

Nem tudom Magyarországon mely küzdősportolónak vagy harcművésznek megy, én még viszonylag kezdőnek nevezem magam ebben, tehát van még hova fokozni a dolgokat. Akinek ebben nagyobb ereje van, annak hajrá. Igazából bennem volt egy olyan (titkos) gondolat, hogy ez nem olyan könnyű gyakorlat, és nem képes rá akárki DE ó javítsatok ki ha tévedek.

A Wudang önvédelmi technikái pedig teljesen rendben vannak, ezt bármikor meg lehet nézni edzésen.

Egyébként milyen mentalitás az, hogy egy nő ne használjon fegyvert önvédelemben?

Tápi.

2014. jan. 17. 09:09
 26/55 anonim ***** válasza:

Megjegyzem ez is Wudang.

https://www.youtube.com/watch?v=wd-XaYWwdL8

Ez is Wudang..

https://www.youtube.com/watch?v=zCo12XVzvpw

Ez meg hasonló.

https://www.youtube.com/watch?v=9ZBz9Nm8DUQ

Merthogy a specnatzos systema (lényege) nem sokban különbözik a wudangi harcrendszerektől.

Tehát ha ezeket valaki kravmagával vagy küzdősportokkal hasonló szintre sorolja, akkor lehet nem ismeri igazán a belső stílusokat.

Ami nem baj, de egy nőnek /amennyiben lehetősége van rá/ gondolom logikus, hogy lágy stílusok közül ajánlunk önvédelmi rendszert, mert nem biztos magyar kempo karatés technikáival kell erőlködnie. Még ha jó fizikai állapotban van (és mondjuk intim súlyzós gyakorlatokat végez) akkor sem.

Tápi.

2014. jan. 17. 09:55
 27/55 anonim ***** válasza:
Hung Gar kung-fu + Savate, a többi az mese :)
2014. jan. 17. 16:26
 28/55 anonim válasza:
Szeretnék feltenni akkor egy kérdést: miért van az, hogy kempo-s létemre a Wudang technikákat szinte mind ismertem, ugyanis az alapmozdulatok a mi önvédelmi rendszerünkben is ugyanezek? Ezek a videók viszont tényleg jók voltak. ASportnak miért is nem jó a kempo egy hölgynek? Másik kérdés: nektek az jót tesz a lelki világotoknak, hogy leszaroztok minden stílust a sajátotok kivételével? Nőjetek már fel, mert ez szerintem gyerekes... A lenéző stílust meg hagyjátok meg a suliban az alsós padavanoknak!
2014. jan. 18. 11:00
 29/55 anonim ***** válasza:

Én elvi okokat is figyelembe veszek.

Kempo - indiai harcművészetek, Amerikában már nincs is Kempo hanem átnevezték Kenpo-nak, hiszen nem lehet csak úgy akárhogy elnevezni akármit, mert megtévesztés.

Azt talán egész életemben nem fogom tudni megválaszolni, hogy egy külső stílusú küzdősport/harcművészet gyakorlója miért ismer wudangos (kifejezetten lágy stílusú, taichis) technikákat. Ha így van, örülj neki, jó az edződ.

Kravmagás is ismerhet wudang kungfu technikákat.. ha az Ismet Himmet felcsap kravmaga instruktornak, akkor nyilván hasznos lesz az edzése.

De maradnék a kérdésnél, mennyi olyan krav edzés van ahol tényleg, valóban kiképzik az embereket? Illetve mennyi kempo edzésen tanul 'wudangos' technikákat, lágy mozgást egy ember?

Gondolom sejtitek hogy ezekre mi a válasz, én ezért képviselem azt a nézetet, hogy nőknek alapvetően lágy stílus (Systema, Wudang /Taichi/, Aikido kell, amennyiben van jó edzés, amennyiben nincs úgy Jujutsu 'lágy művészet' amit jól is szoktak oktatni ahogy tudom, vagy ökölvívás ami ugyan nem önvédelmi rendszer, nem lágy de tényleg meg lehet tanulni ütni)

De hát ez csak egy nézet, gondolom nem baj ha leírom. Ez nem azt jelenti hogy én nem fogadom el mások nézeteit vagy másokra kényszerítem az enyémet, esetleg megjegyzem az észrevételeimet. Ahogyan mások is megjegyzik, és gondolom ezzel nincs is baj :)

2014. jan. 18. 11:56
 30/55 anonim válasza:
Az elvi okokat még meg is tudom érteni, nincs ezzel baj. Megmondom őszintén más kempo edzőt még soha nem próbáltam, így a többi klubról és irányzatról nem tudok nyilatkozni. A hölgy meg sportolni szeretne, ahogy írta is, nem az önvédelemre pályázik. Tény, hogy önvédelmi szempontból jók a meglátásaid, és egy 50 kg-os csajszi mondjuk birkózással nem sokra menne a 120 kilós támadóval szembe, de a sport, mozgás megint más. A kosárlabdázók, autóversenyzők célja szintén nem az önvédelem, mégis szeretik a sportjukat. Véleményed meg lehet, sőt, kell is, hogy legyen. De a megfogalmazás, mint írtam, nem mindegy. Ebben a hangnemben már sokkal érettebb képet festesz magadról, mint a korábbi megszólalásaiddal. Ezen felül nem értem, hogy miért akkora probléma, ha egy harcművészeti ágnak van küzdősport része is? Természetesen a túlzott versenyhajlamot, az erőltetést én sem tudom megérteni, de az egészséges versengés véleményem szerint helyén való. Ráadásul a technikákat éles helyzetben is kipróbálhatod. Ha nem az agressziót, hanem a mozgás örömét, valamint a technikai oldalát nézed, hasznos tud lenni egy jó verseny.
2014. jan. 18. 13:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!