Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Krav maga vagy inkább kempó?

Krav maga vagy inkább kempó?

Figyelt kérdés
Szeretnék valamit sportolni. Ez a két sport tetszik. Kerestem neten klubokat, de de nem tudom, hogy melyik lenne a jobb, és hogy van e lehetőségen 21 évesen elkezdeni ezeket a sportokat teljesen a nulláról. Esetleg valakinek személyes tapasztalt? Előre is köszi :) 21L

2014. jan. 8. 21:54
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:

20 évet kempora pocsékolni.. Életút lenne.

Egy nő, tegyük fel 5-10 év ilyen küzdősport rutinnal a háta mögött, tökéletes célpont lenne. Ez meggyőződésem, úgy rohannák le mint a sicc. Nőnek vagy lágyságot kell tanulnia (hiszen agresszióban hogyan venné már fel a versenyt támadó férfiakkal) vagy nagyon hatékony technikát keményebb stílusokban, akkor a felsoroltak (jujutsu, ökölvívás, kungfu.. esetleg ezek vegyítése).

Kempo egy sport, lehet hogy a 20 éve gyakorló edzők már erős küzdősportolóknak számítanak, ha ilyen hosszú úton is gondolkozik az ember.. akkor nézzünk meg egy harcművészt 10-20 éves rutinnal. Egyértelmű lesz melyiket választom, és melyiket ajánlom egy nőnek..

2014. jan. 10. 09:02
 12/55 anonim ***** válasza:
Ez eddig okés is lenne. Gondolom a kérdező azért ezt a kettőt mondta, mert lehet csak ezek vannak a lakóhelyén. Igy, kempo.
2014. jan. 11. 11:30
 13/55 anonim ***** válasza:

Kérdező, csak 'ezek' vannak a lakóhelyed közelében?

Mert akkor "kempo".

2014. jan. 11. 12:22
 14/55 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a válaszaitokat. Igazàból ez a kettõ ami megtetszett. Budapesten lakom, szóval sok lehetõségem van. Mondjuk a kick box is érdekel. :)
2014. jan. 13. 13:56
 15/55 anonim ***** válasza:

De Te most valamit akarsz csinálni ami tetszik (balett, kickbox, kravmaga stb. akármi) vagy célod is van, önvédelem, egészség-erő fejlesztés vagy hasonló?

Ha én tartok kravmaga-kempo edzést (ami semmivel sem lesz nagyobb kamu pénzlehúzés mint a kravmaga vagy a kempo külön-külön) akkor az elvben érdekelne?

A lehetőségbe gondoljunk bele, hogy két ilyen szolgáltatás tetszett meg, én egyesíteném direkt Neked a kettőt. Elvileg ez lenne a csúcs 'termék', már ha le akarnánk húzni téged.

2014. jan. 13. 14:13
 16/55 aikiboxer ***** válasza:

A kempónak nem az a baja, amennyire én tudom, hogy ne lenne koherens rendszer.

Hanem nem az a helyzet (inkább csak kérdezem a bennfentesektől), hogy a máskülönben nagyrabecsült Harnos Imre nagymester "alapított" (gründolt) egy új stílust, amelybe belevitte karate stb. tudását -- de a rendszerét nem sikerült nemzetközileg elterjeszteni vagy elfogadtatni? Vagy a "magyar kempo" csatlakozott valamelyik japán vagy nemzetközi szövetséghez?

A "Real Aikido" pl. szintén valami hasonló, hogy az alapítója 1 danosként szakított az aikido szövetséggel -- viszont a rendszerét a szláv nyelvű országokban elég jól elterjesztette (Oroszország stb.).

A kempóval mi a helyzet?

Az elszigetelt stílusokkal nincs amúgy különösebb baj, csak akkor már jobb magyar nevet adni neki (pl. Baranta), jelezve, hogy ez egy magyar valami.

Csak kérdés, bocs ha hülyeségeket hordtam össze, javítsatok ki.

2014. jan. 13. 20:07
 17/55 anonim válasza:
Nem tudom, hogy ti hova jártok/jártatok kempo-zni, de nálunk kimondottan van utcai önvédelem, akár kés és rövidbot (vipera) ellen is. Az edzőnk boxolt, birkózott is, szóval kétlem, hogy az ütéseivel, vagy a földharc technikájával különösebb probléma lenne. Az sem igaz, hogy 70%-ban földharcot veszünk. Az más kérdés, hogy én a Magyar Kempo Szövetségnél vagyok, és nem zen Bu Kan kempo-t tanulok. Mestere válogatja egyébként ezt szerintem, ugyanis a kempo lényege, hogy mindenki a maga kis tudását beleviszi, így nem olyan kötött, mint például egy shotokan karate. Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak a kempo-ról, viszont más edzőt még nem próbáltam. Úgy vélem, hogy ha jó helyre kerülsz, igenis meg tudod védeni magad. Elkezdeni meg soha nem késő :) Krav magához nem értek, így nem is foglalnék állást a témával kapcsolatban. Önvédelemre meg a legjobb a jó öreg 9mm-es, a többi csak süket duma! ;)
2014. jan. 14. 15:34
 18/55 Teutul ***** válasza:
Üdv. Kempóval kapcsolatban viszont én nem foglalnék állást, ott nekem nincs tapasztalatom. Viszont a Krav Magás és Aikido-s vonalon állást foglalnék, ugyanis ott van. Négy évig Aikido-ztam, lassan egy éve Krav Magázok. Az Aikido-t szerintem felejtsd el, bár lehet hogy csak nekem nem volt jó edzőm, de sem állóképességet, sem fizikumot, sem pedig harci tudást nem kaptam az Aikido-tól. A Krav Magáról viszont csak szépet és jót tudok mondani. Erőnlétet, állóképességet, folyamatosan fejlődő fizikumot és teljesítőképességet kapok, emellett a közelharci tudás amit átad, fényévekkel több, mint amit Aikido-n szereztem, így önvédelemre is kiváló. Emellett magabiztosságot és önbizalmat is ad. Szóval az én szavazatom egyértelműen egy határozott Krav Maga. Budapesten pedig kiváló profi edzők is vannak. A Krav Maga rossz hírét egy dolog táplálja, mégpedig hogy Izraelben hozta létre egy oda emigrált magyar zsidó úriember, ezért a Krav Maga is "zsidó". Magyarországon ami csak egy kicsit is kapcsolódik a zsidókhoz, az sajnos rögtön ellenszenves lesz. Az pedig nem számít, hogy mi is az valójában. Én hogy megelőzzek egy, sajnos gyakran felmerülő gondolatot, nem kell zsidónak lenned ahhoz, hogy Krav Magázz. :)
2014. jan. 14. 21:41
 19/55 anonim ***** válasza:

A kravmaga rossz hírét az táplálja, hogy aki kicsit is jártas akár harcművészet, akár csak küzdősport világban az látja, hogy nem működik. Hát ennyi. Nyilván a Jujutsu technikákat Jujutsu edzésen lehet megtanulni, nem kravmagán.

Plusz nőknek.. az az erőltetett, nehézkes mozgás..

De aki csinálja nyilván azért csinálja, mert szereti. Kérdés, hogy valaki miért tölt el éveket egy (kamu)aikido edzésen, ha utána úgyis megy kravmagázni. Tehát vagy nem tudja felismerni hogy hol tanítanak igazán jó dolgokat, és akkor pár évre leragad /egyébként általában tényleg nem tanítják jól az Aikido-t, ez is ilyen magyar sajátosság/ egy harcművészetnél ahol nem is jó az oktatás, aztán kipróbál mást, aztán rájön hogy az sem jó.. sok ilyen van.

Mondjuk ezt a HSZ-t most tök fölösleges posztolnom..

2014. jan. 14. 22:43
 20/55 Teutul ***** válasza:
"Eyal Yanilov, a stílua (Krav Maga) alapítója, a budapesti születésű Imi Lichtenfeld által kijelölt utódja számos hadsereg és speciális egység - Izraeli Védelmi Erők, Izraeli Légimarsall Program, Svéd Hadsereg, I. Lengyel Kommandós Ezred, Finn Rendőrség, FBI, CIA krav maga kiképzője."
2014. jan. 16. 13:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!