Krav maga vagy inkább kempó?
Egyik se.
Nőként komoly önvédelmet kellene tanulnod, komoly készségfejlesztésre lenne szükséged.
Mindkét általad felhozott dolog primitív játék valójában.
Kempo: indiai harcművészetek általános gyűjtőneve, Magyarországon, a bölcsesség nagy országában persze van ilyen néven egy egy értelmetlen küzdősport (ha küzdősportolni szeretnél akkor ajánlom az ökölvívást! :)
Kravmaga: ez meg a nagy semmi.
Ha kravmaga technikákat szeretnél tanulni, akkor ajánlom a Jujutsu edzéseket, mivel a kravmaga lényegében jujutsu technikákat ad el, de még csak nem is jujutsu mesterektől tanulod! :D
Egyik sem jobb, én ha ezek jönnek szóba, akkor a balettot ajánlom.
Máskülönben meg nőnek egyértelmű, hogy a Taichi vagy az Aikido való, persze olyan helyen ahol közelharcra, önvédelemre megfelelően oktatják, és most miért ne írjam le, nem sok ilyen hely van.
Budapesten van önvédelmi taichi edzés, és gondolom a fővárosban hatékony aikido-t is lehet tanulni.
A krav nem sport hanem önvédelmi rendszer, szituációkat gyakorolsz be, amik gyakoriak önvédelmi helyzetekben, és ebben közdősport, HM elemeket alkalmaznak. A baj az vele, hogy ez inkább rekreációs tevékenység, számottevő harci tudást nem szerezhetsz ilyen helyen.
A kempo küzdősport, alpvetően versenyzés céllal, az edzések is ennek vannak alárendelve, nincs benne a kravra jellemző kidolgozott önvédelmi rendszer, viszont a harci tudás gyorsabban elsajátítható.
Aikido, tájcsi felejtős. nincs sparring az ilyen helyeken, tehát sok értelme nincs.
Miért nincs sparring taichi edzésen? :O
Juj, én akkor lemaradtam valahol, mert nálunk van :$
Mi a fenét csinálok én akkor? :(
Szólok az aikido-s múltú edzőmnek is, hogy na ne csináljamá' velem, mert nincsen sparring miért vág le aikidós technikával a földre?
Bár én a tatami vagy bármiféle csontnál puhább szőnyeg hiányát terveztem felhozni igazából, de most jobb kérdések ezek az újak :D
Ja Zen Bu Kan Kempo, annyira jó önvédelemre, mint vízipisztoly az erdőtűz oltásra. Onnan tudom, hogy én csináltam 3 évig, szóval tapasztalatból mondom, hogy baromira nem csajoknak való. Ez egy fizikai erőn és agresszión alapuló, kemény versenysport. Aki ketrecharcos akar lenni, azok szokták tanulni. Amúgy pedig technikailag egy bénán összerakott stílus, olyan mintha egy idegbeteg kyokushin-t összekevertünk volna egy izomagyú birkózással, mellé pedig van kiegészítőben egy-két földharcos technika, amit a brazil jiu-jitsuból koppintottak. Semmi, ismétlem semmi önvédelmi technika nincsen benne! Az edzések kemények, szóval jó kondíciót ad az embernek, meg is erősödik tőle, aki szereti csinálja. De mondom, technikailag egy igen bénán összerakott stílus, önvédelemre hasznavehetetlen. Ja és a 70%-a földharc, ami kell a ketrecbe a grapplinghoz. Utcán betonon, magassarkú cipőben a kedves Kérdező (aki hölgy), nem fog hemperegni a színesfém orientált magyar "indiánok" ellen, ha netán arra kerülne a sor. Az állóharc része (az ütés és rúgás), az pedig egyszerűen szánalmas. Sima ökölvívással többre megy az ember.
Krav magát sürgősen el lehet felejteni, az izraeli hadseregben oktatott krav maga az biztos jó a gázai övezetben közelharc esetén. De az ilyen pesti "Női önvédelemi oktatás" krav maga címszó alatt havi 6-7000 Ft-ért, azt meg lehet b***ni, semmire nem megy vele az ember. Ott csak szituációkat gyakoroltatnak be veled, amik elméletben még meg is állják a helyüket. Viszont a gyakorlatban pedig a krav maga oktatót is simám megbicskázza a 14 éves Kolompár Józsika. Mert krav magán bunyózni nem fogsz megtanulni. Utcán nincsen önvédelem, maga a szó is értelmetlen. Ott harc van, vagy menekülés. Vagy el tudsz futni a támadód elől, vagy szétvered a pofáját. Ez most durván hangzott de ez a valóság. Nem a krav maga, a 2 éve bokszoló gyerek úgy veri ki a 6 éve krav magázó gyereknek a fogait, hogy öröm nézni. :)
Tanulj inkább japán ju-jutsut, savate-ot, valamilyen kung-fut, ashihara karatét, ökölvívást. Ezek megállják a helyüket.
Találtam egy nagyon érdekes archiv videót egy 1991-es ZBK Kempo 2. Dan övvizsgáról. Komment nélkül hagyom, érdemes belenézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!