Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A Véleményetekre lennék...

A Véleményetekre lennék kiváncsi.21 éves vagyok,58kg,165cm. Nagyon szimpatizálok a thai box-al azért kezdeném el, mert szeretnék egy kis önvédelmet tanulni. Szerintetek megpróbáljam?

Figyelt kérdés

2013. aug. 16. 22:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mindenképpen. Én kempózni kezdtem 21 évesen, elég vékonyan, a szüleimtől kaptam is a bátorítást hogy nem nekem való mert a korosztályom kilencven százalékánál gyengébb alkatú vagyok, meg ilyenek. Nem ölnek embert egyik edzésen sem, és mindenki úgy megy oda hogy nem tudja hogyan álljon , hogyan üssön stb. Hónapról hónapra érezhetően lehet fejlődni és ez szerintem nagy élmény, meg maguk a csoportos edzések is.
2013. aug. 17. 00:57
 2/6 anonim ***** válasza:
40%

Azzal, hogy elsajátítasz néhány thaibox technikát és némi ringbunyó rutint, elhanyagolható mértékben fejlődik csak az önvédelmi érzéked.

Soha, senki nem mondta, hogy a thaiboxnak köze van önvédelemhez. Mióta kitalálták, azóta csak egy versenysport volt. Ne abból induljunk ki, hogy akik jók benne azok valóban jó közelharcosok lehetnek.. mert a legtöbb gyakorlónál óriási hiányosságok vannak - legalábbis utcára, önvédelmi helyzethez. Egyszerűen nem készít fel arra, ha szembe kerülsz 1-2 emberrel akkor felismerd a problémát és gyorsan, jól lerendezd. Ring küzdelem ad képességeket, de önmagában kevés egy sport. !!

Ez fontos.

2013. aug. 17. 07:07
 3/6 anonim ***** válasza:
52%

Mert a wing tsun kung fu jobb mi?

Vannak ismeröseim thai boxról és közelharcban is egy könyökössel vagy térdel, clinch-el simán lerendeznének 1-2 embert. Kérdezö próbáld ki, nézd meg aztán meglátod mennyire tetszik.

2013. aug. 17. 09:08
 4/6 anonim ***** válasza:

Hát attól függ vannak olyan emberek akik már alapból tudnak verekedni...

Szóval nem hinném, hogy a tb miatt volt.

Összes stílusban vannak erősek és gyengék szóval mindegy.

2013. aug. 17. 17:53
 5/6 anonim ***** válasza:
11%

Nem önvédelemre való. A jó wingtsun igen, csak jó WT oktatás gyakorlatilag nincs. De ha lenne, mondjuk a Máday magán óráin lehet tanulni, ezt most higgyük el.

Más kérdés, hogy egy ökölvívó edzésen BÁRHOL az egész országban megtanítanak ütni. Egy birkózó edzésen BÁRHOL az egész országban megtanítanak mozogni, földreteríteni egy embert. Nem önvédelem célúak ezek sem, de amiket gyakorol az ember, azok konkrétan felhasználhatók erőszakrendezésre. Nincs ugyanis kérdés, egy ökölvívó gyors, rutinos, pontos ütése ha betalál akkor ott vége, nincs több kérdés. Ezért szoktuk ezt ajánlani küzdősportok között, birkózással kombinálva. Savate lenne még, ami utcán is használható, de ez csak pesten van.

Pesten viszont belső stílusú harcművészet oktatás is van, úgy gondolom ezt kell kihasználni a fővárosban.

2013. aug. 19. 14:13
 6/6 anonim ***** válasza:
Fuu elég kis termetű vagy. (nem bántás) Szerintem az ökölvívás sokkal jobb. A Thai Box-nak még köze sincs az ön védelemhez inkább ha bunyóba keveredsz. Én 13 éves vagyok 4 évesen kezdtem kick box-olni ,de szerintem ettől még nem lehet nagyon meg védeni az embernek magát mert ha egy késsel odajön valaki vagy levisznek a földre megszívtad. Persze attól menj bár én a thai box-ot nem szeretem inkább hajlanék a kick box ,de főleg a box felé. Persze sima bunyóba megvéded magad :). Bár hozzám képest kis termetű (mármint így kort nézve)vagy 170 cm 62 kg. A sport mindig jó! Vágj Bele!
2013. szept. 9. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!