Az AIKIDO mennyire hatékony az utcai önvédelemre?
Az aikido hatásos, ha jól oktatják, jó mesterek, ésszerű technikákat, és elhagyják belőle a kultúrmaszlagot, igaz úgy nehezebb és tovább tart megtanulni, mint a mi real aikidónkat, de attól még egy működőképes rendszer. Kiegészítő harcművészetként azért jól megállja a helyét. 1-2 szitu-ba lehet használni aikido technikát.
A capoeirás lábsöpréseket is lehet alkalmazni, csak erősen limitáltan.
"és elhagyják belőle a kultúrmaszlagot"
Itt a gond csak az, hogy a tradicionális aikido nagy része kultúrmaszlag :)
hát hello! itt egy újabb sportoló, és hobbi szinten még meg is támadnak és megvéded magad! de jó hogy írtál!
ja, kravon is biztos hogy mondták, urcán ugye lehet hogy meg akarnak ölni, ugye nincsenek szabályok, szóval egy szabályok közé zárt sporttal mint például az ökölvívás igazán hatékonyan felkészülhetsz az ellen hogy kinyomják a szemed vagy elvágják a torkod.
hát én is ezt mondom! erre ezek itt harcművészetekről írkálnak össze-vissza. FUUU... :P
-.-
Én 3 éve Aikidózok. Ne hallgass a többiekre azt sem tudják mit beszélnek. Én 2 év alatt megkeményültem az aikido alatt. először énis azthittem hogy semmire se jó de 3 év után már mást gondoltam. Bár ez attól függ hány danos a mestered és hogy oktatja...
Az én mesterem Igen ritka 6 danos és elég keményen oktat.
hát itt aztán van vita :D de hogy konkrétan használható-e rá, arra itt az élő bizonyíték:
tiniként tanulta az aikido-t, mégis még 37 évesen is elintézett négy embert, igaz azért nem úszta meg sérülés nélkül..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!