Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyik az a kűzdősport, ami...

Hejj kérdése:

Melyik az a kűzdősport, ami alapszinten könnyen elsajátítható, és hatékony?

Figyelt kérdés
2011. júl. 12. 20:23
 1/9 anonim válasza:

bocsi az off-ért de ezt már én is megakartam kérdezni.:D

de te megelőztél.:)

2011. júl. 12. 20:27
 2/9 Wolfmander válasza:
Cicabunyó.
2011. júl. 12. 20:37
 3/9 anonim ***** válasza:
Boksz.
2011. júl. 12. 21:04
 4/9 anonim ***** válasza:
részeges karate
2011. júl. 12. 21:06
 5/9 anonim ***** válasza:
Tehetség kérdése. Szerintem a Muay Thai jó erre. 4 alapformát használ, ütés, rúgás, térdelés, könyöklés, ezek változatait. Ha megtanulod mindegyiket alapszinten, és jól kevered, akkor állóharcban már lesz esélyed. De ismét az a kérdés, hogy mire akarod használni, hol legyen hatékony?
2011. júl. 12. 21:51
 6/9 A kérdező kommentje:
puszta önvédelem céljából...tudod ez a mai világ..:)
2011. júl. 13. 00:49
 7/9 anonim ***** válasza:

Akkor ismételten a thai boxot ajánlom. Annyi kikötéssel, hogy ne a rúgásokat favorizáld benne, hanem az ökölharcot, és térdeléseket. Ha van időd, tanulj hozzá valami földharcot a földre vitelekhez, dobásokhoz, hogyha többen jönnek, akkor egyet leküldesz földre, mire feláll a másikat kiütöd.

Én úgy figyeltem meg ezek az agresszív támadó emberek sosem küzdősportolnak, inkább csak "gyúrnak". Így kis alappal már lehet esélyed, ha nem vagy lekvár. És ne feledd, minden fejben dől el, ott légy erős.

2011. júl. 13. 09:39
 8/9 anonim ***** válasza:

egy sportolót "ebben" a mai világban levágnak mint egy disznót, ugyan úgy mint egy nem sportoló embert.

ha nem vagy hozzászokva az agresszióhoz, illetve a gyilkolás gondolatához, akkor bármi sport futással kombinálva lehet hasznos, mert lesz gyakorlatod a futásban.

2011. júl. 14. 15:57
 9/9 anonim válasza:
Ha jó a ritmusérzéked ökölvívás. Ha könyörtelen akarsz lenni thai-boksz. Ennél a kettőnél vedd figyelembe ha nem olyan edzőkhöz jársz fennáll a sérülés veszélye és a folyamatos agyi és testi trauma. Ha lágyabbat akarsz próbáld ki a kick-box ot. Talán úgy írnám le, hogy a thai-boksz amerikai változata :). Véleményem szerint a legjobb a cselgáncs, alis Judo. Itt nem verik szét a fejed tested. Viszont az idő során, olyan állóképességre és edzettségre teszel szert, amivel bármelyik sportág művelője ellen megtudod magad védeni. Ráadásul a földharc miatt az utcán sokkal előrébb leszel mint egy Thai-bokszos.
2011. aug. 9. 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!