Elsajátítható a francia nyelv autodidakta módon akár a középfokú nyelvvizsgáig?
Én úgy próbáltam mindíg tanulni hogy először megtanulom a nyelvtant utána tanulok szavakat és lesz ami lesz de jó ez a módszer?
Ebben gondolkoztam (még nem kezdtem el) van egy kis nyelvtani összefoglalóm (Francia Kisokos a címe) és netes szótárak.
Van egy nyelvkönyvem is viszont az annak jó aki már tanult franciát.
Netes szótárak jók?
És jó a módszer amivel nekiállnék vagy egyáltalán nem?:S
(vagyis először a nyelvtan megtanulása majd szavak tanulása....)
Kiejtés az olyan szabálytalan mint az angolnál? Csak mert eléggé annak tűnik.
Amúgy nem tervezem hogy nyelvvizsgám lesz belőle csak meg szeretném tanulni mert szép !:)
"Elsajátítható a francia nyelv autodidakta módon akár a középfokú nyelvvizsgáig?"
Mint szinte minden, a francia nyelv is.
"Én úgy próbáltam mindíg tanulni hogy először megtanulom a nyelvtant utána tanulok szavakat és lesz ami lesz de jó ez a módszer?"
Én előbb magolnék be pár száz szót, hogy amikor a nyelvtani példák elém kerülnek, akkor ne szótárazzak állandóan, hanem legyen már némi mozgásterem. Az első szavak bemagolását sok-sok kiejtési gyakorlattal lehet és kell egybekötni. Aztán ha már van egy alapszókincsed és nagyon-nagyon alapvető nyelvtanod, akkor hozzáláthatsz a nyelvtanhoz. Az egész nyelvtant szépen be kell magolni, először persze nem kell a legritkább kivételekre és választékosságokra figyelni, de mondjuk a mondattípusok, szórend, igeidők stb. legyenek a helyükön. Ezt követi aztán a nyelvtudás önálló bővítése sok-sok rádióhallgatás, olvasás, szótanulás és fordítási gyakorlat révén. Ez utóbbiakat sok-sok órában, párhuzamosan kell csinálni, hogy ne féloldalasan fejlődj.
"Ebben gondolkoztam (még nem kezdtem el) van egy kis nyelvtani összefoglalóm (Francia Kisokos a címe) és netes szótárak."
Vedd meg a középiskolás francia nyelvtant.
"Kiejtés az olyan szabálytalan mint az angolnál? Csak mert eléggé annak tűnik."
Az angol sem szabálytalan, de a francia az angolnál szabályosabb.
Azt is csinálhatod, hogy ötletelés helyett, ha van lelkierőd, nekiállsz a letölthető FSI francia tanfolyamnak.
Szia!
Én is franciát tanulok az Allons-Y könyvből, egyedül.
Cél: 6 hónap alatt elérni a középfokú szintet.
Ez reális szerintetek?
Angolul felsőfokú tudásom van, amit szinten is tartok (munkámból kifolyólag). :)
Én is mostanában kezdtem el franciát tanulni, csak hobbi szinten az angol és a német után. Felsőfokon tudom az angolt, de a németet is megértem könnyedén, tehát szeretem a nyelveket, de nem ismerem miből lehetne franciát tanulni.
Tudna valaki alapszintű kezdőknek való francia oldalt ajánlani és milyen könyvaz, mi a pontos címe amit az előttem hozzászólók említettek?
És mint nyelvtanár én is azt ajánlom, hogy ne szavakat, hanem kifejezéseket tanulj, és párbeszédekből írj ki rövid mondatokat, amiket kis kártyákra írsz és naponta többször előveszel, 5-10 percig nézegeted és hangosan kiejted. Minden nap 5-ször 5 perc többet ér, mint heti egyszer 60-90 perc. Ajánlom a livemochát, ott is van egy kezdőknek való kurzus, ami nekem nagyon tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!