Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Sok testépítő erősen tiltakozi...

Sok testépítő erősen tiltakozik a tej fogyasztása ellen, de ez meglehetősen sántít. Akkor hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Azok a testépítők, akik erősen ellenzik a tejfogyasztást, azzal érvelnek, hogy az nem jóféle táplálék, mert a szükséges fehérjéken kívül vannak benne olyan anyagok, amik csak gátolják annak felszívódását. Viszont ez erősen sántít. Abban minden testépítő egyetért, hogy a túró és a tejsavó kiváló fehérjeforrások, és lehet és kell is őket bőven fogyasztani. Viszont - valószínűleg sokan tudják, de néhányan nem - ugyebár ha a tej megalszik, akkor kefír (aludttej) lesz belőle, és ha ezt kimelegítik, akkor lesz ebből túró, és ennek a mellékterméke nem más, mint a savó. Szóval a tej rossz, de hiány nélkül mindent elfogyasztva, ami belőle van, az jó? Esetleg az erjedés során változik valami, ami kiküszöböli a "nyers" tej hibáját? Vagy aki kardoskodik a rossz tej elmélete mellett, nem is tudja, hogy készül a savó és a túrú? Hogy is van ez?

A kérdésemmel senkit sem akarok bántani, csak tájékozódni szeretnék, én nem oktatok ki senkit, kérem, hogy más se tegye!

Köszönöm minden válaszolónak!

2010. márc. 26. 12:00
1 2 3 4 5
 41/43 anonim válasza:
Egyébként pont a shop builderen találtam egy cikket, ahol leírják azt, amit nagyjából éreztem, hogy mi a baj a tejjel és miért okoz nagy inzulin kibocsátást a szervezetben. egyébként én mindig zsírszegény túrót eszek/ettem(bolti) és minidgig éhes maradok utána, szóval úgy viselkedik, mint a tészta, hogy megeszik az ember egy csomót és fél óra múlva már megint éhes. Tegnap 1 liter házi tejet megittam, de nem ettem túrót, mert pont nem volt és nem voltam éhes utána, szóval most lefogom tesztelni, hogy is van ez.
2016. febr. 15. 13:27
 42/43 anonim válasza:
elfelejtettem linkelni azt a cikket: [link]
2016. febr. 16. 12:57
 43/43 anonim válasza:
A pasim tejjel issza a fehérjét a többi cuccal együtt. A strandon sokszor kerülünk olyan szituba, hogy férfiak "udvaroknak" neki, hogy milyen szteroidot használ, hogy ilyen arányosan kidolgozott és szép izmai vannak. Sokan közűlük megelégednek egy edzéstervvel. Heti 2 alkalom. Bocs, hogy nem tudok tudományosan hozzászólni, de a biológia és a kűlalak nálam egy és ugyanaz.
2019. júl. 3. 23:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!