Sok testépítő erősen tiltakozik a tej fogyasztása ellen, de ez meglehetősen sántít. Akkor hogy is van ez?
Azok a testépítők, akik erősen ellenzik a tejfogyasztást, azzal érvelnek, hogy az nem jóféle táplálék, mert a szükséges fehérjéken kívül vannak benne olyan anyagok, amik csak gátolják annak felszívódását. Viszont ez erősen sántít. Abban minden testépítő egyetért, hogy a túró és a tejsavó kiváló fehérjeforrások, és lehet és kell is őket bőven fogyasztani. Viszont - valószínűleg sokan tudják, de néhányan nem - ugyebár ha a tej megalszik, akkor kefír (aludttej) lesz belőle, és ha ezt kimelegítik, akkor lesz ebből túró, és ennek a mellékterméke nem más, mint a savó. Szóval a tej rossz, de hiány nélkül mindent elfogyasztva, ami belőle van, az jó? Esetleg az erjedés során változik valami, ami kiküszöböli a "nyers" tej hibáját? Vagy aki kardoskodik a rossz tej elmélete mellett, nem is tudja, hogy készül a savó és a túrú? Hogy is van ez?
A kérdésemmel senkit sem akarok bántani, csak tájékozódni szeretnék, én nem oktatok ki senkit, kérem, hogy más se tegye!
Köszönöm minden válaszolónak!
14:26
Természetesen van olyan is hogy valaki nem tudja megemészteni a tejet, de ők csak az emberek 10-20 százalékát teszik ki. Ez a laktóz intolerancia, állítólag keleti népeknél gyakrabban fordul elő, de ettől még nem kell általánosítani, hogy "az ember nem képes megemészteni a tejet".
Én is pontosan erre gondolok, és őszintén szólva, nem tudtak volna olyan "bizonyítékot " elém rakni arról, hogy a tej márpedig rossz, ami után el tudtam volna fogadni. Mert szerntem hiába kardoskodnak mellette, hogy nincs, nagyon is van a sok évszázados tapasztalat! Mindenki tudja, és nem, nem a sok hülye, aki tévhitben él, teljesen nyilvánvaló TÉNY, hogy ki például sok kecsketejet iszik, az könnybben megerősödik. Nem értem, miért kell ennyire kritizálni a dolgot. Mellesleg az is feltűnt, hogy mindenki ugyanazokkal a szavakkal szídja a tejet, amit a body.builder fórumosa használt. Pontosan ugyanazokkal: "tejet a kiscicáknak", meg hasonlók. Ne haragudjatok, de én természettudós vagyok, csakis nyilvánvaló bizonyítékok után tudok elfogadni bármit. Kizártnak tartom, hogy ti így fogadtátok volna el, tisztelt tejellenzők. Csak valaki egyszer ilyet állított, és altámasztotta valami mondvacsibnált kísérlettel, valaki elhitte, és onnantól fogva önjelölt "szakértők" ezt állítják. Bocsánatot kérek, de nem vagyok hajlandó ilyesminek hinni. A tej egészséges, és ha szó szoros értelmében vagy húsz beteg generáció nőtt volna fel a tej miatt, akkor azt mondom, rendben van, de így, hogy az igazi tények, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a tej nagyon is jó, ne puffogtassatok olyan frázisokat, aminek a saját szemetekkel sosem láttátok bizonyítékát, hanem ti is csak úgy hallottátok, és pusztán egy mondvacsinált "szakértő" tekintélye miatt hittétek el. Előttem van bizonyíték, amit a saját szememmel láttam: a saját és másik vagy egymilliárd embertársam tapasztalatai. Könyörgöm, legalább a szemeteknek higgyetek!
Nagyon köszönönöm az értékes hozzászólást a legújabb válaszolónak, és köszönöm, hogy megmentetted az álláspontom!
Akik pedig úgy érzik, hogy esetleg letorkoltam őket, kérlek titeket, ne haragudjatok érte, de empirikius szemléletmódhoz szokott agyam képtelen befogadni az állításotokat!
ki nem s.arja le ,hogy te elfogadod e???????
HÁNY TESTÉPÍTŐ LETT A TEJ NÉLKÜL VILÁGBAJNOK?HÁNY TESTÉPÍTŐ VAN AKI A TEJ ELLEN VAN?
PERSZE TE JOBBAN TUDOD,MINT A VILÁGBAJNOKOK UGYE?
KI A FA.Z VAGY TE??
TE MAJD ÚJRAFOGALMAZOD JAY CUTLER ÉTRENDJÉT IS NEM??
VICC VAGY ÖREG, FELŐLEM IGYÁL TEJET,ÉS NYUGTASD MAGAD,HOGY IZMOS LESZEL TŐLE ,DE NE NÉZD MÁR HÜLYLÉNEK ÉLSPORTOLÓKAT.
Egy szóval sem mondtam olyat, hogy tej nélkül nem lehet senki sem testépítő világbajnok. Egyetlen árva szóval sem állítottam semmi ilyesmit. Olvasd csak vissza az összes hozzászólásomat, láthatod, hogy egyetlen utalás sincs erre. Én csupán annyit mondtam, hogy a tej igenis jó, és szerintem senki sem fog leépülni attól, ha fogyasztja, és nem hátráltatja a fejlődést. Viszont ha valaki úgy dönt, hogy teljes egészében mellőzi, és túrót, savót visz be helyette, szíve joga, az is jó. Én nem mondtam, hogy a tej a legjobb és az alapja mindennek. Én csak azt igyekeztem közölni, hogy szerintem jó. Ennyi.
Ne haragudj, ha szükségtelenül felbosszantottalak előző hozzászólásommal, nem állt szándékomban megbántani Téged, sem mást!
Az obszcén megnyilvánulást viszont visszautasítom.
Azoknak, akik szerint ez csak egy magyar agymenés:
"Én csupán annyit mondtam, hogy a tej igenis jó, és szerintem senki sem fog leépülni attól, ha fogyasztja, és nem hátráltatja a fejlődést. "
Nézd, le lett írva hogy a tej rossz. Idézetekkel, források. Ez nem fog attól megváltozni hogy te mit gondolsz, vagy mit nem. Én erre csak azt tudom mondani hogy igyad nyugodtan, nekem bajom nem lesz belőle. A saját fejlődéseddel / szervezeteddel meg azt teszel amit akarsz.
Húúúúúú na ezzel most nagyot mondtál :o
Jay Cutler pedig azért nem iszik tejet mert cukorbeteg és laktóz intoleranciája van.
Cutler nem cukor beteg
és Branch Warren miért nem iszik tejet??vagy Vörös Zoli miért ellenzi?
Lauter Victor miért mondja ,hogy tejet a kismacskáknak?
mert gondolom a klónodnak aki nem iszik naponta tejet nem fejlődik gyorsabban mint neked aki iszol, így reális összehasonlítási alapod van arra hogy mi lenne ha te sem innál, ugye? :D
Amúgy le lett írva hogy mért nem jó a tej. Mindig volt, mindig van, és mindig lesz aki megérveli hogy márpedig jó. Hát igyad akkor b+!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!