Sok testépítő erősen tiltakozik a tej fogyasztása ellen, de ez meglehetősen sántít. Akkor hogy is van ez?
Azok a testépítők, akik erősen ellenzik a tejfogyasztást, azzal érvelnek, hogy az nem jóféle táplálék, mert a szükséges fehérjéken kívül vannak benne olyan anyagok, amik csak gátolják annak felszívódását. Viszont ez erősen sántít. Abban minden testépítő egyetért, hogy a túró és a tejsavó kiváló fehérjeforrások, és lehet és kell is őket bőven fogyasztani. Viszont - valószínűleg sokan tudják, de néhányan nem - ugyebár ha a tej megalszik, akkor kefír (aludttej) lesz belőle, és ha ezt kimelegítik, akkor lesz ebből túró, és ennek a mellékterméke nem más, mint a savó. Szóval a tej rossz, de hiány nélkül mindent elfogyasztva, ami belőle van, az jó? Esetleg az erjedés során változik valami, ami kiküszöböli a "nyers" tej hibáját? Vagy aki kardoskodik a rossz tej elmélete mellett, nem is tudja, hogy készül a savó és a túrú? Hogy is van ez?
A kérdésemmel senkit sem akarok bántani, csak tájékozódni szeretnék, én nem oktatok ki senkit, kérem, hogy más se tegye!
Köszönöm minden válaszolónak!
Kedves legutóbbi válaszadó!
Ha már az általad tett megjegyzésnél tartunk, feltételezem, hogy Te sem találkoztál még a Jay Cutler tejivó klónjával, ami esetleg igazadat bizonyíthatná. Másfelől, valóban igen sok hivatkozást kaptam, amit mind el is olvastam, de sajnos azt kell, hogy mondjam, nem bizonyítanak semmit, mert ezek a hivatkozások vagy zárt láncot alkotnak, vagy pedig a tudományosság látszatát fenntartva mondvacsinált kísérletekre hivatkoznak, amit valamilyen tudósok valamikor elvégeztek, ugyanakkor semmi konkrét adatot nem közölnek, és főleg, ami végleg rányomja a pecsétjét a hiteltelenségre, sehol sem szerepel hivatkozás hivatalos orvosi illetve humánbiológiai szaklapban megjelent publikációra. Ha a hivatkozások lánculatai közül legalább egy ilyen cikkben ért volna véget, már elfogadtam volna a tejellenzők álláspontját. De addig továbbra is várok, készen arra, hogy esetleg meggyőzzenek.
Várom a további válaszokat!
talán akkor olvassátok el amit az orvos mond:
nem hiszem, hogy bármelyik általatok említett testépítő akárcsak belenézett volna is az 500 oldalas orvosi élettanba, nemhogy a tudná miket beszél! az igazság az, hogy annyi szteroid és táplálékkiegészítő és edzés mellett a hülye is megnő, anélkül, hogy tudna bármit is az emberi szervezet működéséről!
Nagyon szépen köszönöm!
Ezt szeretem a GYK-ben, hogy régi kérdésekre is kaphat az ember hasznos, új választ.
Szerintem a korábbi hivatkozásokat a legújabb linkkel összehasonlítva mindenki láthatja, hogy ég és föld a kettő színvonala és tudományossága közti különbség.
Köszönöm szépen az értékes hozzászólást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!