Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Sok testépítő erősen tiltakozi...

Sok testépítő erősen tiltakozik a tej fogyasztása ellen, de ez meglehetősen sántít. Akkor hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Azok a testépítők, akik erősen ellenzik a tejfogyasztást, azzal érvelnek, hogy az nem jóféle táplálék, mert a szükséges fehérjéken kívül vannak benne olyan anyagok, amik csak gátolják annak felszívódását. Viszont ez erősen sántít. Abban minden testépítő egyetért, hogy a túró és a tejsavó kiváló fehérjeforrások, és lehet és kell is őket bőven fogyasztani. Viszont - valószínűleg sokan tudják, de néhányan nem - ugyebár ha a tej megalszik, akkor kefír (aludttej) lesz belőle, és ha ezt kimelegítik, akkor lesz ebből túró, és ennek a mellékterméke nem más, mint a savó. Szóval a tej rossz, de hiány nélkül mindent elfogyasztva, ami belőle van, az jó? Esetleg az erjedés során változik valami, ami kiküszöböli a "nyers" tej hibáját? Vagy aki kardoskodik a rossz tej elmélete mellett, nem is tudja, hogy készül a savó és a túrú? Hogy is van ez?

A kérdésemmel senkit sem akarok bántani, csak tájékozódni szeretnék, én nem oktatok ki senkit, kérem, hogy más se tegye!

Köszönöm minden válaszolónak!

2010. márc. 26. 12:00
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem hiába kezdenék el magyarázkodni olyan gyökérnek mint te, úgysem értenéd meg.
2010. ápr. 9. 12:07
 22/43 A kérdező kommentje:
Tisztelettel kérlek Titeket, hogy a kérdést csak és kizárólag érvek és vélemények kulturált ütköztetésére használjátok!
2010. ápr. 11. 21:50
 23/43 anonim ***** válasza:
14%
Te milyen érveket vársz még?:) Gyakorlatilag ha egy professzor írna neked azt is megvétóznád :P Értelmetlen győzködni ha ennyi érv után nem látod be magadtól is
2010. ápr. 12. 08:23
 24/43 A kérdező kommentje:

Kedves legutóbbi válaszadó!

Ha már az általad tett megjegyzésnél tartunk, feltételezem, hogy Te sem találkoztál még a Jay Cutler tejivó klónjával, ami esetleg igazadat bizonyíthatná. Másfelől, valóban igen sok hivatkozást kaptam, amit mind el is olvastam, de sajnos azt kell, hogy mondjam, nem bizonyítanak semmit, mert ezek a hivatkozások vagy zárt láncot alkotnak, vagy pedig a tudományosság látszatát fenntartva mondvacsinált kísérletekre hivatkoznak, amit valamilyen tudósok valamikor elvégeztek, ugyanakkor semmi konkrét adatot nem közölnek, és főleg, ami végleg rányomja a pecsétjét a hiteltelenségre, sehol sem szerepel hivatkozás hivatalos orvosi illetve humánbiológiai szaklapban megjelent publikációra. Ha a hivatkozások lánculatai közül legalább egy ilyen cikkben ért volna véget, már elfogadtam volna a tejellenzők álláspontját. De addig továbbra is várok, készen arra, hogy esetleg meggyőzzenek.

Várom a további válaszokat!

2010. ápr. 12. 21:31
 25/43 Staropramen válasza:
80%

talán akkor olvassátok el amit az orvos mond:

[link]

nem hiszem, hogy bármelyik általatok említett testépítő akárcsak belenézett volna is az 500 oldalas orvosi élettanba, nemhogy a tudná miket beszél! az igazság az, hogy annyi szteroid és táplálékkiegészítő és edzés mellett a hülye is megnő, anélkül, hogy tudna bármit is az emberi szervezet működéséről!

2011. jan. 31. 12:47
 26/43 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm!

Ezt szeretem a GYK-ben, hogy régi kérdésekre is kaphat az ember hasznos, új választ.

Szerintem a korábbi hivatkozásokat a legújabb linkkel összehasonlítva mindenki láthatja, hogy ég és föld a kettő színvonala és tudományossága közti különbség.

Köszönöm szépen az értékes hozzászólást!

2011. febr. 1. 18:48
 27/43 A kérdező kommentje:

[link]

Valóban, külföldön nem terjedtek el a tévhitek.

2011. dec. 31. 22:04
 28/43 anonim ***** válasza:
65%
A tej finom és egészséges, nem kell rémhíreket terjeszteni.
2012. jún. 20. 13:29
 29/43 anonim válasza:
32%
A tej 80%-a kazein. Akkor hogy is van ez, hogy nagyon alacsony a fehérje tartalma? Szerintem egész egyszerű a megoldás. Aki azt gondolja, hogy a tej sz@ar az ne igya, aki szerint nem 'káros' az pedig fogyassza egészséggel!
2012. nov. 1. 12:35
 30/43 anonim válasza:
Így van jól. Aki inni akarja, az issza. Nincs rossz hatással a szervezetre, de mégsem helyettesíti az edzés utána protein shake-t, vagy az éjszakára megevett túrót. De lényegében tökmindegy.
2013. jan. 8. 23:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!