Hány felülést és fekvőt birtok csinálni?
fekvő ilyen 60 körül...sztem ennyi menne de így napi szinteen csak 30:D
felülésből meg fogalmam sincs azt napi 60at bár az hasprés szal az nehezebb:D de sztem van 300-400
így hogy meddig bírom, még nem próbáltam, mert nekünk mindig időre kellett.
fekvőt fél perc alatt 25-öt csináltam asszem, felülést meg 1 perc alatt 51-et
De kigyúrt ebben az országban mindenki... :D
Nekem legutóbb 45 volt felülés és fekvőtámasz is. Felülést nem szeretek csinálni, mert olyan hülye csontom van, hogy 3 után szanaszét zúzom, és ezért amúgy is trükköznöm kell, hogy ne a medencémen kelljen csinálni. Úgyhogy az kellemetlen.
Ezek a felülések meg fekvőtámaszok , mivel időkorlát is van esély nincs hogy 1 db is rendes legyen. Körülbelül mindegyik rángatózás lehet : full lendület semmi izommunka. Felülést így csináljátok : 2 mp a leegendés 2 mp a felfele menő rész és 1 mp amíg megtartod magad felül , sose dölsz be derékszögbe hogy lazíts és sose fekszel le teljesen hogy ellazulj. Folyamatosan feszüljön a has. Fekvőtámasznál detto : 2 mp amíg leengeded addig hogy az állad leérjen és 1 mp-ig itt tartod , majd 2 mp amíg teljesen felmész , ha ezek a feltételek mellet lenyomtok 60 fekvőt meg 400 felülést akkor isten áldása rátok!
Felülés , hasprés helyett pedig ezt ajánlom : Lábemelés , ezzel nemcsak a 6 kis izom fejlódik ( kockahas ) hanem az oldalsó izmok , a derekadon az izmok , és a combod is. Függeszkedésben ( pl bordásfal ) Szépen lassan 3 mp amíg felemeled lábad fejed fölé 1 mp megtartod és 3 mp amíg leengeded. Ha ebből bármelyikőtök megcsinál 10-nél többet akkor le a kalappal előttetek.
Így teszteljétek le hogy jól csináljátok a fekvőt :
Fal mellet kézenállásban nyomj fekvőket. ha megy a fekvőtámasz számainak 1/4-ede akkor nagyjából jól csináltad azokat is.
Én 400 felülést csináltam 11 perc alatt. (am lassú tempóban egészségesebb)
Fekvőben nem időre mérem, hanem amennyi szabályosat bírok. Ebben a rekordom 98.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!