Programozó vagyok, így minimum napi 8 órát ülök. Némi túlsúlyom is van.
Az izmaim "erejével" nincs problémám, azonban borzasztó hamar elfáradok. Bicajjal járok munkába (igaz csak 3 km), de ez nagyon-nagyon kevés.
Szeretném növelni az állóképességemet, csak nem tudom hogyan kezdjek neki. Konditerembe nem szívesen mennék le, mert eleve nem sok értelme lenne az első időszakban.
Járj el futni reggel vagy este. Kocogás közepes tempóban 30-40 percet. Kezdetnek megteszi, heti 3x.
2014. júl. 4. 10:56
2/11 A kérdező kommentje:
Nem megy 30-40 percig a kocogás sem. Sajnos.
2014. júl. 4. 10:58
3/11 anonim válasza:
Miért? Akkor pihensz 10 perc után 3-4 percet, és futsz megint 10 percet.
2014. júl. 4. 11:02
4/11 A kérdező kommentje:
Oké, ma estétől nekiállok kocogni.
Mondjuk már az is felmerült bennem, hogy valami nem teljesen oké a szervezetemmel, mert hetek óta teljesen fáradt vagyok (mármint szellemileg is). Nem tudom ennek van-e valami köze a fenti dolgokhoz.
2014. júl. 4. 11:08
5/11 anonim válasza:
Nyilván nem étkezel normálisan. Hagyd el a fehérlisztes cuccokat, cukros ételeket. Egyél teljeskiörlésű dolgokat. Sok fehérjét. Ne igyál cukros üdítőket. Nem kávézol sokat? Én is informatikus vagyok, pár hónapja életmódot váltottam, kondizom, egészségesen étkezek, nem iszok kávét. A sok kávét azért kérdezem, mert én azt vettem észre, hogy 1-2 hónap intenzív (napi 2-3 csésze) kávézás után, már tolerálta a szervezetem a koffeint, és nem pörgetett fel... inkább fáradt voltam egész nap. Mióta nem iszom, jobban tudok koncentrálni, frissebb is vagyok.
2014. júl. 4. 11:10
6/11 A kérdező kommentje:
De, az étkezésem valami pocsék egyébként. Kávéból napi 2 csésze szokott fogyni, néha több.
Muszáj nekem is változtatni, mert ez így nem mehet tovább.
2014. júl. 4. 11:17
7/11 anonim válasza:
Csak rajtad múlik. Más nem fogja megcsinálni helyetted.
2014. júl. 4. 11:35
8/11 anonim válasza:
Merre fele laksz? Ha van valami emelkedős rész a lakóhelyeden, arra fele kezdj el sétálni. Egyre gyorsabban, ha már jól megy kocoghatsz is felfelé. Engem ez edzett meg a legjobban. Bár régóta futok... de ez a felfelé futásos dolog nagyon edzi a szervezetet. Most már megerőltetés nélkül lefutok 20km-t.
2014. júl. 4. 12:48
9/11 A kérdező kommentje:
Pécsen élek, így emelkedők is vannak. Alföldön születtem és nevelkedtem, így kerékpárral is kissé kicsinálnak az emelkedők. :)
2014. júl. 4. 13:20
10/11 anonim válasza:
Ó Te vagy az Én emberem :D Én Pécsen tanulok... ha nem bánod írok egy privátot :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!