Milyen sportot/gyakorlatokat ajánlanátok, hogy fejleszteni tudjam az állóképességem, de közben nem terhelem a gerincem?
Kiskorom óta gerincproblémám van (kezdődő sérv ágyéki szakaszon+csigolyatörés ugyanott), emiatt sosem volt tornaórám, legfeljebb gyógytestnevelésem. Sajnos az állóképességem emiatt a lehető legrosszabb, ha 2 emeletet kell lépcsőznöm, már fújtatok, ezért elhatároztam, hogy valami mozgást most már csinálnom kell. Motivál az is, hogy lassan gyermeket szeretnénk, és az még inkább igénybe fogja venni a szervezetem, kell az állóképesség :) Fogynom nem kell, sőt, inkább híznom kéne (168 centi vagyok, 49 kg). Tudnátok olyan mozgásformát ajánlani, ami javítja az állóképességet, de nem terheli a gerincet? Egyedül az úszás jut eszembe, de sajnos a környékünkön nincs uszoda, és a legközelebbi pedig marha drága :(
23/N
itt egy vidi egy lányról szintén csigolya sérülésből lett fitt modell kis motivációnak-
nah de az állóképesség.
egy kettlebell edzővel beszélj a konkrét problémádról,nézz meg egy edzést,az elég jól meg tudja erősíteni a törzset és állóképességet is hatékonyan növel,csinálja sok gerinc sérült is.
de ha a végtelenül egyszerű megoldások híve vagy,akkor a sima guggolás is jó egy kis állóképességi edzéshez gerinc terhelés nélkül.
fogod magad és a lehető leggyorsabban guggolsz 500at,20asával kevés pihenővel minden másnap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!