Az állóképességem borzalmas. Mit tehetnék ellene? Bővebben lennt.
Vékony vagyok, szóval kizárva, hogy amiatt nem bírok futni.
5 perc futás után úgy érzem, hogy elfogyott az összes levegőm és kb ott esek össze.
A célom, hogy 2 km-t le tudjak futni egyszerre.
Most elkezdtem szép fokozatosan /heti 3 alkalommal/ kocogni, úgy csinálom, hogy futok ameddig bírok, /5 perc/, utána pihizek, sétálgatok, hogy visszaálljon a pulzusom meg normálisan vegyem a levegőt, és utána megint futok 5 percet és ennyi. Szeretném ugye fokozatosan növelni ezt az 5 percet. Szerintetek sikerülhet, vagy ilyen esetben már orvoshoz kéne fordulnom?
14 éves lány.
Elnézést az összevissza feltett kérdésért, csak most is épp futásból jövök :D
Szerintem először is:
1.nyújts kicsit és kocogj 2 majd 3,4,5 percig ameddig van levegőd.
2.futás után ne álj meg ne ülj le hanem kicsit sétálj és nyúts
3. ha van pulzusmérőtök tedd fel hogy miközben futsz lásd mennyi a pulzusod
4. semmikép ne eröltesd meg magad, ha nem tudod növelni a teljesítményt inkább fordulj orvoshoz. :) remélem tudtam segíteni
vigyél magaddal órát és 2 perc kocogás/1 perc séta legyen fél órán át.
edzés végén nyújthatod a bemelegedett izomzatot,hideget soha.
amikor úgy érzed-3 hét-1 hónap-emelheted a kocogás idejét 3perc kocogás/1perc séta,és így tovább a cél egyben a fél óra.
füzetbe írjad,hogy mennyit bírsz 1 edzés alatt egyes napokon így látni fogod a fejlődést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!