Testépités vagy fegyencedzés?
1 éve edzek, de már nem tartom olyan érdekesnek a konditermi edzést + anyagi okok miatt, nem fogom birni tovább fizetni a konditermet...arra gondoltam h elkezdem a fegyencedzést.Gondolom ha eredményeket akarok, akkor kajára ugyszintén oda kell digyelnem, de a fegyencedzésnek milyenek az izomépitő hatásai?
Kérem olyanok irjanak, akik foglalkoznak vele, vagy foglalkoztak. :)
úgy bírom, amikor a fegyencet meg a testépítést hasonlítsák össze. Akkor inkább már a súlyzós edzéssel, de még az is távol van.
Testépítés - még a szóban is benne van hogy TEST ÉPÍTÉS, tehát a testedet építed. Nem azért edzel, hogy erős légy, hanem hogy valahogy kinézz. Az erő csak egy velejárója.
Súlyzós edzés - no ez már hasonlít a fegyenchez, de annyira mégsem. Itt az erőt növeled, de a velejárója, hogy a tested(izmod) is nő. De itt nem az esztétikán van hangsúly.
Fegyencedzés - itt csak a saját testsúlyodat használod, vagyis a funkcionális erőt növeled. Ez az erő relatív(igazából mindegyik erő, sőt minden relatív), mivel a saját testsúlyodhoz képest leszel erős. A velejárója, hogy szálkás leszel(persze megfelelő étrend mellett). Itt sem az esztétikán van a hangsúly.
Tehát döntsd el, hogy mit akarsz, és a szerint válassz magadnak sportot.
Én is így gondolom, bármilyen sport, ami izomnöveléshez alkalmas+az ehhez szükséges étrend valamilyen fokú testépítésnek tekinthető, ha a szót az elsődleges jelentésében vizsgáljuk, mert mindig, amikor izmot fejlesztesz, akkor építed a tested. (Habár, mivel a legeffektívebb edzésmódszer erre a súlyzós, ezért elsődlegesen ezt a fajta edzést hívjuk tömegnövelő étrenddel együtt testépítésnek.)
Örülök, hogy más is így látja. Pedig ezért a látásmódért mekkora oltást kaptam egyszer valami sötét paraszttól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!