Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Testépités vagy fegyencedzés?

Testépités vagy fegyencedzés?

Figyelt kérdés

1 éve edzek, de már nem tartom olyan érdekesnek a konditermi edzést + anyagi okok miatt, nem fogom birni tovább fizetni a konditermet...arra gondoltam h elkezdem a fegyencedzést.Gondolom ha eredményeket akarok, akkor kajára ugyszintén oda kell digyelnem, de a fegyencedzésnek milyenek az izomépitő hatásai?

Kérem olyanok irjanak, akik foglalkoznak vele, vagy foglalkoztak. :)

2013. nov. 12. 23:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%
A maximumodat ezzel nem fogod elérni, illetve ha már súlyzós edzéssel elérted, akkor valószínűleg veszíteni fogsz belőle, mivel kevesebb izomépítő hatása van. Persze összeesni nem fogsz, főleg nem akkor egykönnyen, ha előtte már súlyzóztál, de természetesen a kajára itt is oda kell figyelned.
2013. nov. 12. 23:24
 2/11 anonim ***** válasza:
Messze nem építesz vele akkora izmokat, mint súlyzós edzéssel, de ha szerencsés genetikájú vagy, akkor azzal is kinézhetsz valahogy.
2013. nov. 13. 05:48
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha a "fegyencedzés" gyakorlatait kiegészíted más gyakorlatokkal és jól letudod edzeni az izmaidat, akkor azzal is lehet fejlődni.Elég szép eredményeket tudsz vele elérni, ha majd nehezíted a gyakorlatokat + súllyal (pl.tolódzkodás,húzódzkodás,guggolás) persze az étrend itt is 70-80%, szóval hajrá :)
2013. nov. 13. 08:18
 4/11 anonim ***** válasza:
33%
A fegyencedzéssel az a gond hogy nem tudod úgy növelni a terhelést/ úgy nehezíteni a gyakorlatokat mint súlyzóssal. A tested nem azt látja hogy ez most egy súly vagy a tested. A behatást éri. És akárhogy nehezíthetsz egy fekvőtámaszt nem lesz olyan behatása a melledre elulso valladra es a tricepszedre mintha fekvenyomnál 100+ kgmal
2013. nov. 13. 15:06
 5/11 anonim ***** válasza:
21%
jah nem lesz akkora nagy izmod,de szerintem sokkal szebb lesz az izomzatod így,mint a kondiban.. nekem egyszerűen nem jön be az a "kondis" izom,nem tudom másképp leírni. fegyencedzéssel szerintem szebb lesz női szemmel az összhatást :)
2013. nov. 13. 15:21
 6/11 anonim ***** válasza:
Az izom az izom max annyi lehet hogy a fegyencesen kevesebb a zsír.
2013. nov. 13. 16:01
 7/11 anonim ***** válasza:
Miért lenne a fegyencesen kevesebb a zsír? Mondj egy rohadt okot rá.. egyet.
2013. nov. 13. 16:50
 8/11 anonim ***** válasza:

úgy bírom, amikor a fegyencet meg a testépítést hasonlítsák össze. Akkor inkább már a súlyzós edzéssel, de még az is távol van.

Testépítés - még a szóban is benne van hogy TEST ÉPÍTÉS, tehát a testedet építed. Nem azért edzel, hogy erős légy, hanem hogy valahogy kinézz. Az erő csak egy velejárója.

Súlyzós edzés - no ez már hasonlít a fegyenchez, de annyira mégsem. Itt az erőt növeled, de a velejárója, hogy a tested(izmod) is nő. De itt nem az esztétikán van hangsúly.

Fegyencedzés - itt csak a saját testsúlyodat használod, vagyis a funkcionális erőt növeled. Ez az erő relatív(igazából mindegyik erő, sőt minden relatív), mivel a saját testsúlyodhoz képest leszel erős. A velejárója, hogy szálkás leszel(persze megfelelő étrend mellett). Itt sem az esztétikán van a hangsúly.

Tehát döntsd el, hogy mit akarsz, és a szerint válassz magadnak sportot.

2013. nov. 13. 17:06
 9/11 anonim ***** válasza:
A súlyzós edzés és a fegyencedzés a testépítés két alternatív edzéstechnikája. Én így tekintek rá(persze a testépítés egybeforrt a súlyzókkal, de a fegyencedzés+étrend is testépítés).
2013. nov. 13. 17:08
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is így gondolom, bármilyen sport, ami izomnöveléshez alkalmas+az ehhez szükséges étrend valamilyen fokú testépítésnek tekinthető, ha a szót az elsődleges jelentésében vizsgáljuk, mert mindig, amikor izmot fejlesztesz, akkor építed a tested. (Habár, mivel a legeffektívebb edzésmódszer erre a súlyzós, ezért elsődlegesen ezt a fajta edzést hívjuk tömegnövelő étrenddel együtt testépítésnek.)

Örülök, hogy más is így látja. Pedig ezért a látásmódért mekkora oltást kaptam egyszer valami sötét paraszttól.

2013. nov. 13. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!