Fegyencedzés vagy a testépítés?
Ezekből a kérdésekből szokott nagy vita keletkezni. :)
Szerintem ha a méret is fontos, akkor súlyzós edzés is legyen. Fegyenccel erősödhetsz, növeli az erőállóképességet (mert van aerob állóképesség is) és egy szintig izmosodhatsz is vele. Nagyobb izomtömeghez pedig nem árt, ha kiegészíted súlyzós edzéssel és persze célnak megfelelő étrenddel.
Azért van vita ebből, mert nem vagyunk képesek kettéválasztani a két teljesen különböző edzésmódot, és egymás elé akarjuk helyezni őket.
Ez az emberek sokaságára igaz, Montez és én viszont nem vagyunk ilyenek.
Döntsd el, hogy mit szeretnél, és ahhoz válassz megfelelő edzést. Izomépítés a célod, vagy erősödés? Fegyencedzéssel tudod mennyi izmot szednél fel? Körülbelül a semennyitől kezdve a kevésig terjedhet, táplálkozás, genetika függvényében. Ez zavarna? Engem például nem. Ha izmot szeretnél építeni, mindenképpen ajánlatos a testépítők módszereit megfogadni. Azok erre lettek kitalálva. A fegyencedzés 'saját testsúllyal végzett erősítőgyakorlatok', hozzá edzéstervvel. A kettő egészen más, más az edzésterv, más a terhelés és más az eredmény is.
A fegyencnél egyből osztott edzésterv van. Vannak alaptervek és nehezebbek is, több edzésnappal.
Itt találod a terveket:
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!