Fegyencedzésben van olyan, hogy nyújtott lábemelés függeszkedésben. Ennek az első lépésénél vagyok. Ha a fenekemnél érzek utána fájdalmat, a combom felső részénél, akkor azt jelenti, hogy jól végeztem a gyakorlatot?
függeszkedéses lábemelésnél a hasamat érzem végig.
nekem a fekve végzett lábemeléseknél akar szétszakadni az alsóhátam a végére.
én is csak a gyengeségét tudom okként feltételezni.
érdekes,hogy a könyv szerinti nehezebb gyakorlat jobban megy,mint a könnyebb.
kérdező meg,ha jól veszem ki a térd emelés fekve gyakorlatot írod,az az 1. lépés,és igen a comb is húzódhat ,sőt izomláz is lehet benne másnap,ha még nem szoktad meg a gyakorlatot.
a gyakorlat végén menj fel csípőemelésbe és maradj úgy egy darabig,akkor kiáll a görcs.
A hasizom-gyakorlatot kérdezed? Az egyes szintet (a priccs szélére ülőset) akár ki is hagyhatod teljesen, folytasd a kettes szinttel. De az egyes szint nekem pl nagyon jó volt a derekam/hátam erősítésére.
Általában mindegyik gyakorlatban vannak olyan szintek, amelyekre érdemes visszatérni. A lábemelésnél már a 10. szinten tartok, mégis rendszeresen csinálom az 5. szintet is. A cél nem a szintek teljesítése, hanem az erősítés.
Általában véve nem cél a szintek közötti minél gyorsabb mozgás, én pl. többet szoktam csinálni mint az előírt. (Törekszem mindenből a 3x50-re.) Viszont persze, ahogy érzed, ha tovább szeretnél lépni, lépj tovább.
Amit én csinálni szoktam inkább, hogy kihagyok egy csomó szintet. Pl. fekvőtámaszból kihagytam a fél fekvőtámaszt (kosárlabda a has alatt); hídból meg azt a szakaszt, amikor a fejemet egy priccsre kellett volna tennem. Egyszerűen kényelmetlen volt, így ugrottam inkább a következő szintre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!