Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Amióta sokat...

Mit tegyek? Amióta sokat edzek, vastagodott a combom, vagy 3 centit! Én nem ezt akartam!

Figyelt kérdés

Visszacsinálhatom még? Milyen edzéseket kell akkor csinálni (kifejezetten tornára, és esetleg úszásra gondolok), ami vékonyít, és nem izmosít? Nekem a vékony tetszik, azt szerettem volna elérni, erre... :(

(Kocogni nem tudok, azt ne is mondjátok!)

2012. dec. 21. 12:31
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:

Oké!

Én azért remélem elronthatom az örömöd (ami megalapozatlan, tehát vagy én, vagy majd az idő úgy is le fogja törni a lelkesedésed) a magánedzőnek az adja a kenyerét, hogy neked hitet ad. Ha azért fizeted meg, hogy vékonyító edzést adjon neked, hát adni fog.. ha a Holdat akarnád, azt is megadná. Csak átverés lesz.

Ha nem pénzért csinálja, hanem tanácsot ad ingyen? Attól még nem lesz igaza, a sportelmélet ugyan olyan dogmatikus (vagy még rosszabb) mint a dietetika, attól hogy őt kompetensnek tartod (az ő butaságait) a mi tanácsunkat pedig nem, ez szimplán a szubjektív döntésed. Bízol (hiszel) benne, hogy egy személyi edző kompetensebb mint egy fórum idegen, névtelen válaszolói. Hát, lehet én is bíznék benne a helyedben, aztán majd kiderül.

2012. dec. 23. 19:28
 42/45 anonim ***** válasza:
megosztanád, hogy mik azok a gyakorlatok amik a vékonyítást szolgálják? :) sztem a futás lehet ilyen de te nem futhatsz
2012. dec. 23. 21:58
 43/45 A kérdező kommentje:

Nem, nem futhatok.

Valójában az elsődleges probléma, hogy túlzásba vittem a tornát, nagyon hirtelen és "durr-bele" módon kezdtem el. A combomon elvileg nem izom alakult ki ilyen gyorsan, legalábbis nem ekkora mértékben, hanem kvázi begyulladt az egész. Pontosabban inkább csak a jobb lábam, azt rántottam meg - emiatt nem is szimmetrikus most. A jobb lábamon sokkal jobban kiáll az izom, ha oldalról nézem, mint a balon.

Nem szabadott volna ilyen hirtelen, a semmiből napi 1-1,25 órára ráállnom, minden átmenet nélkül.

Egyébként tornákat mutatott, ami nem nagyon különbözik attól, amit én csináltam magamtól, de azért kicsit mégis másabb. Ezt így nehéz elmagyarázni, mert én nem vagyok profi. Másféle terhelés, a derekamnak is jobb lesz elvileg, ugyanis mára már az is elkezdett fájni kicsit. És inkább felsőtestre kell koncentrálnom, mert az elég "satnya".

Sajnos én hajlamos vagyok túlzásba esni dolgokkal, ezzel is így jártam, most kicsit visszaveszek, és megpróbálom jobban, átgondoltabban csinálni majd.

Az biztos, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy akármilyen mozgásnál az ember milyen terhelést ad a testének. Ezt még laikusként is észreveszem, hiszen most megint sikerült egy rossz mozdulattal meghúznom a derekamat is, és hát ugye a jobb combom is gyakorlatilag fel van most dagadva emiatt. És éppen ezért azt igenis elhiszem, hogy ésszel, és megadott módon jobb tornázni, mint csak úgy, össze-vissza, mint ahogy eddig csináltam.

2012. dec. 23. 22:08
 44/45 anonim ***** válasza:

Akkor mindenképpen megérte hozzáértővel konzultálni! :)

Kellemes ünnepeket!

2012. dec. 24. 09:48
 45/45 anonim ***** válasza:
:)
2012. dec. 25. 00:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!