Mit tegyek? Amióta sokat edzek, vastagodott a combom, vagy 3 centit! Én nem ezt akartam!
Visszacsinálhatom még? Milyen edzéseket kell akkor csinálni (kifejezetten tornára, és esetleg úszásra gondolok), ami vékonyít, és nem izmosít? Nekem a vékony tetszik, azt szerettem volna elérni, erre... :(
(Kocogni nem tudok, azt ne is mondjátok!)
Biztos formásodott. A vékony comb amúgy csajoknál se jó.
Mutass egy fényképet, az alapján meg tudjuk mondani objektíven, hogy milyen.
#4 ez így azért elég hülyeség, nem kevesebbet kell enni, hanem olyan mozgást végezni ami nem növel izomtömeget viszont zsírt éget... persze a kérdező egyből kizárta a kocogást, de ilyeneket kéne pedig csinálni.
nekem is van olyan ismerősöm akinek kimondottan "nőies" alkata volt, erős combok, derék... aztán kb 24 évesen elkezdett rendszeresen futni és most olyan a lába mint a seprűnyél, kilóg a medencéje, stb...
"#4 ez így azért elég hülyeség, nem kevesebbet kell enni, hanem olyan mozgást végezni ami nem növel izomtömeget viszont zsírt éget... persze a kérdező egyből kizárta a kocogást, de ilyeneket kéne pedig csinálni. "
Így is úgyis a lényeg az, hogy kalóriadeficited legyen. Teljesen mindegy, hogy úgy van kalóriadeficited, hogy a bevitt kalória mellé még többet égetsz el, vagy a szükséges kalóriamennyiségnél kevesebbet viszel be. A lényeg az, hogy kalóriadeficit legyen.
Egyébként ezért van az, hogy a táplálkozás 80%-ban felelős a fogyásért. Én is jól rábäsztam, mint a kérdező, mert fogyás miatt én is elkezdtem futni, aztán vastagodott a combom az izom miatt. Azt hittem idegbajt kapok. És amint elkezdtem megfelelően táplálkozni (szénhidrát csökkentésével), elkezdtem fogyni zsírból.
Szóval a táplálkozás sokkal fontosabb, mint a sport. A mozgás is kell, mert egészséges, de a fogyás elsősorban táplálkozás kérdése.
#7 szerintem akkor nem egyről beszélünk. a kérdező valószínűleg vékony már most is, különben nem vastagodna a combja egy kis izomtól. én is egy év munkával izmot csináltam a zsírból combon és 40-esről 35-ös lett a nadrágméretem. pedig nem koplaltam, hanem normálisan ettem és mozogtam.
3 évvel ezelőtt fogyóztam az általad leírt deficites, alig mozgós módszerrel, hiába lettem 20 kilóval könnyebb annyi erőm volt mint egy rongybabának, hason combon ott volt a zsír, csak az izom tűnt el alóla...
de még egyszer mondom, a kérdező biztos, hogy vékony, mert egy izmos comb nem vastagabb, mint egy elhízott.
Először is: köszönöm a válaszokat!! Mindegyik hasznos, mindenkit felpontozok!
Jelenleg 165/48 vagyok, tehát fogyni nem szeretnék. Formásodni szerettem volna. Az izmosodás sem volt célom. :(
Az étkezésemen semmi különös nincs, amit leírhatnék. Mindent eszem, akár édességet is, viszont a mértékre nagyon figyelek. Így fogytam kb. másfél éve 15 kilót, és ezt azóta is tartom. 1-2 kiló ingadozáson kívül állandó a súlyom.
A tornát leginkább azért kezdtem el, mert télen kevesebbet mászkálok, és hiányzott a mozgás. Nyáron rengeteget sétálok, kirándulok... Hétvégéken néha 4-5 órát is egy nap. Olyankor az elég mozgás. Nyáron jobban járok úszni is, télen sajnos az nagyon macerás. :(
Amúgy 27/N vagyok.
A futást a rossz derekam/hátam miatt - orvosi utasításra - zártam ki.
Leginkább az érdekelne, hogy mely tornagyakorlatok azok, amik vékonyítanak inkább, és nem izmosítanak? Szerintem valamit itt szúrhattam el: sokat lépcsőzőgépezem, lábemelgetéseket csinálok oldalra és hátra is (négykézláb), hanyatt fekve előre emelgetem a lábam, meg persze csinálok pár fekvőtámaszt is, de abból nem tudok sokat, mert érzem, hogy terheli a derekam. Ugyanez a helyzet sajnos a guggolásokkal, meg hasonlókkal is. :(
Szóval, szerintetek milyen tornákat lenne jó csinálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!