Fekvőtámasz erősít? (többi lent)
Szóval, 15 éves fiú vagyok, kb 60 kiló és az az igazság, hogy elég pocsék erőnlétem van. Ezen szeretnék változtatni, kondizni nem akarok, így úgy gondoltam itthon próbálom megoldani, hogy azért ne legyek ilyen pipefing gyerek. Fekvőtámasszal próbálkozok, December eleje óta kezdtem akkor kb 15 normális fekvőtámaszt tudtam megcsinálni.
Jelenleg úgy csinálom, hogy felrakom a lábam az ágyra (kb 30-40 cm magas), a földre lerakok egy lapot és ezt fekvőtámaszozás közben megérintem (addig egy cuppanos puszit:)). Jelenleg 13-15öt megcsinálok, de utána már egyáltalán nem tudok többet csinálni. Van, hogy naponta többször is megcsinálom ezt, de általában napi 1x. Szerintetek meddig érdemes ezt csinálni? vagy gondoltam, hogy berakok két könyvet és így próbálom, majd ha így is meg lesz a 15 akkor megrakom a táskát könyvel és úgy próbálom..
Szerintetek van esélye, hogy ezzel valamennyit fejlődik az erőnlétem?
Hogy jobb, ha csinálom, ha megérintem a lapot vagy ha csinálok egy normális fekvőt? melyik a hatásosabb?
Esetleg valami építő jellegű tanácsok, kritikák?
(És ezt a kérdést halál komolyan gondoltam, szóval megkérem akinek trollkodni van kedve az kíméljen)
Köszönöm a segítséget!:)
érőnlétet, de azt se bánom, ha nő az izom, is ha nő az izom azzal erősebb vagyok. vagy nem?
lehet ez most butaság volt amit írtam, de sajnos nem nagyon vágom ezeket a dolgokat. :(
ma 18:15
esetleg letudnál nekem írni egy edzés tervet, tömegnövelésre és külön erőre is?
Halgass rám. így edzettem én is sokáig míg boxedzésre jártam:Az a lényeg, hogy mindig este 6-óra környékén álj neki az edzésnek. Csinálj fekvőtámaszt amennyit csak tudsz. Lehetetlen hogy 60 kilóval csak 15- öt tudj megcsinálni...
Ameddig már esel össze addig nyomd, és olyan gyorsan ahogy csak tudod! Ha kész pihensz 5 percet és megint nekiállsz amennyit csak tudsz! A legjobb ha beiktatsz egy edzéstervet és úgykezdessz neki,
Pl: Vacsi előtt/után (ahogy neked jólesik de előtte jobb)
Elkezded a fekvőtámaszokat és eleinte fél órán át csinálod amit fent leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!