Fekvőtámasz vagy tolódzkodás épít jobban tömeget?
A tolódzkodás leginkább tricepszre megy, ha jól csinálod, a fekvőtámasz széles fogással inkább mellre, fekvő szűk fogással tricepszre, vállszélességű fogásnál pedig mindkettőre.
Egy idő után a sima fekvőtámasz már kevés lesz, amikor eléred hogy 20-30 ismétlést bírsz egyhuzamba, akkor már állóképességre edzel. Ilyenkor a leggyakoribb hogy felteszed a lábad valamire és akkor már nehezebbé tetted a gyakorlatot. Ha ez is kevés akkor érdemes a Fegyencedzés szerint növelni a gyakorlat nehézségét. A könyvben leírtakon kívül is még rengeteg variáció van amivel színesebbé teheted az edzést. Nehezebb gyakorlatot végezhetsz és a sok változat miatt nem fogod megunni. Az legyen a célod hogy körül-belül 6-15 ismétlést végezz egyszerre, ez pont optimális tömegnöveléshez.
Bagatur, abban egyetértünk, hogy a tolódzkodás jó kis gyakorlat, én is ezt írtam, de abban baromi nagyot tévedsz, hogy kis súllyal kell szálkásítani. Nem tudom, hogy az emberek egy része, honnan veszi ezt az egetverő baromságot:
Nem kis súllyal kell szálkásítani. Aki mégis ezt gondolja, az felejtse el. Maradunk a nagy súlyos edzésnél csak több aerob edzés megy mellé és a legfontosabb a szálkásító diéta. Ha visszaveszünk a használt súlyból, akkor izomvesztés lesz. És eleve nincs helyi zsírégetés, tehát nem súlyzós gyakorlatokkal fogsz zsírt felhasználni az edzett izomcsoportról. Súlyzós edzésnél ch-felhasználás történik, és nagyobb súllyal több ch-t tudsz elégetni, már csak ezért sincs értelme kis súlyokkal bohóckodni.
Olvasnivaló:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!