Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kezdő edzésterv kéne. Valaki...

Kezdő edzésterv kéne. Valaki segitene?

Figyelt kérdés
Kezdő vagyok a test edzésben. Kondiba járok de összevissza nem akarom csinálni.

2012. nov. 8. 17:25
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Montez, igazad van. Nem állt szándékomban. Sok szögből meg lehet közelíteni a kérdést, kondis edzést is lehet ügyesen csinálni. De véleményem szerint sokkal nagyobb odafigyelés kell hozzá, és ha az ember mellett nem áll ott egy olyan testépítő aki pontosan tudja a gyakorlatok helyes végrehajtását, akkor nagyon könnyen elmegy rossz irányba. Mivel súlyokkal edz az ember, egy rossz fogás, vagy szög, nagyon könnyen sérülést okozhat.

Ha a kérdező emellett döntene, szerintem fontos a sok kardió, semmiképp nem szabad elhanyagolni, az edzés előtti, bemelegítést, és a levezetést sem. Olyan nincs hogy most nincs kedvem, meg elég ez. 10 perc előtte, utána muszáj, és nyújtás, átmozgatás szintén. Akár a gyakorlatok között is szabad nyújtani, ugyanis segíti a vér áramlását, és elkerülheted vele azt hogy bekötsz.

Én nem kívánok tovább vitatkozni, úgy gondolom kellőképpen kifejtettem amit akartam. Elnézést azoktól akiket ezzel felhergeltem, nem állt szándékomban. Engem nagyon meggyőzött a könyv, meg a téma, ezért hiszek ebben, meglehet emiatt vetettem el egy kicsit a sulykot.

2012. nov. 8. 19:23
 22/32 SSanchez ***** válasza:
Magadat hazudtolod meg ember, most hirtelen intelligens választ adtál, előtte mért nem tudtad volna így leírni a fikázás helyett??? Most hirtelen, a sérülések elkerülése érdekében bemelegítünk, edzés után nyújtunk? Hirtelen ügyesen lehet csinálni a kondizást, előtte még rossz irányba mentünk vele.:)
2012. nov. 8. 19:27
 23/32 anonim ***** válasza:

Igen láttam a Hannibal videókat is, de nem feltétlenül rá gondoltam, rengeteg videó van fiatal tizenéves srácokról, akik lent nyomják a játszótéren minden nap, és aligha nyomnak a házi koszton kívül bármit. De oké, igazatok van, nem tudhatom.

Teljesen felesleges ez a szóváltás, elbeszélünk egymás mellett. Nyilván más célokra más edzés való. Az én célom hogy szálkás legyek, formás, erős, és ne túl nagy. Erre pedig szerintem ez a fajta edzés tökéletes, látom és érzem is magamon hogy abba az irányba fejlődök amibe szeretnék.

2012. nov. 8. 19:29
 24/32 anonim ***** válasza:
ha kell küldök képet, hogy súlyzóssal sem lettem marha nagy.:)
2012. nov. 8. 19:32
 25/32 anonim ***** válasza:

Én elhiszem, de nekem az volt a bajom a kondizással, hogy durván 3 év alatt, az első pár hónapban látványosan fejlődtem, és kb az év végén megállt. Hiába váltogattam 3 havonta edzéstervet, meg figyeltem az étrendemre, és nem is tudtam kellőképpen leszálkásítani, hiába a futás, meg a biciklizés.

Egy barátommal kezdtem el, tehát nekem megvolt az az előnyöm hogy valaki figyelte mit hogy csinálok, és szólt ha valami nem jó.

Én már néhány éve kiszálltam, ő még mindig nyomja, de azóta se lett nagyobb mint amikor együtt nyomtuk, de nagyon erősebb sem. És engem is pont ez zavart. Se nagyobb nem lettem, se erősebb, ráadásul jól bekötött statikus izmokat építettem, és mint már említettem küzdősportnál meg is ittam a levét. Persze tudom hogy hol rontottam el, akkor is tudtam, csak nem foglalkoztam vele.

De most azt érzem hogy erősödöm, szálkásodom, és fejlődöm is, mondjuk nincs kizárva, hogy ez is meg fog állni egy idő után. Lehet hogy egyelőre azért jó mert újfajta mozgás. Mindenesetre eddig pozitívak az eredményeim.

2012. nov. 8. 19:42
 26/32 anonim ***** válasza:

freezy, én se a levegőbe beszélek.

Mit gondolsz én mivel kezdtem?

Saját magamnak állítottam össze fegyencedzést.

A fekvőtámaszt 4 hónap alatt(heti3-4 edzés) annyira míveltem, hogy székre feltett lábakkal nyomtam 1 kézzel.

Aztán rájöttem, hogy ettől nem várhatok izomtömeget és jött a gyúrás, az edzés.

Mostmár van étrendem is, és képzeld semmi "por" nincs benne:) (Ha gondolod ezt is kifejtem míért, de közelében sincs a te álláspontodhoz, hogy sz*rok a proteinporok)

Olyan hülyeségeket meg ne mondj, hogy egy karkörzést nemtud megcsinálni egy gyúrós.Ott te csesztél el valamit..:)

Ha már Hannibal for King és társairól is szó volt:

Olyan dolgokat csinálnak a korláton amire átlagember nem képes. De egy átlag ember nem is fog 80kg-val lehúzni például. Amire edzel, amit gyakorolsz abban leszel jó.

Merem állítani, hogy néhány hónap alatt úgy odaálhatnék Hannibal mellé, hogy ne keljen szégyenkeznem mellette.

2012. nov. 8. 19:53
 27/32 anonim ***** válasza:
Én se akarok kötekedni, a karkörzéses dolgot se annak szántam, de soha nem hallottam ilyenről, csak olyantól aki az egész ellen van:)
2012. nov. 8. 19:55
 28/32 anonim ***** válasza:

Mindenki a proteineket szidja, pedig én tömegnövelőkről beszéltem,pl JUMBO annak csak egy kis része protein, a többi szénhidrát, és egyéb kiegészítők.

Nem is említettem egyik kommentemben sem hogy tisztán a protein rossz dolog, de én sokkal inkább preferálok egy jó csirkés, vagy halas étrendet. Ettől függetlenül egy normális minőségű borsó, vagy szója fehérje nem árthat, ha követik az előírt mennyiséget, persze azokban is sok a cukor meg az ízfokozók, mert alapból nem csoki meg eper ízben vonják ki. De ha nincs pénz heti 7x csirkemellet enni akkor kiegészítésképp jól jön.

2012. nov. 8. 20:00
 29/32 anonim ***** válasza:
A karkörzéses dolog, mivel már sokadszorra olvasom, természetesen némiképp költői túlzás. Annyit írnék visszamenőleg hogy egy normális, vagy szabályos karkörzést képtelen voltam megcsinálni mert nagyon be volt kötve a vállam/hátam.
2012. nov. 8. 20:02
 30/32 anonim ***** válasza:

Csodálkoztam miért van 26 válasz... :D

Csak tisztázásképp:

1) Ipari mennyiségben nem lehet étkezési fehérjét előállítani gyárilag, szintetikusan, mesterségesen. Marhajólenne, ha lehetne, de sajnos még nem tudjuk, hogyan lehet, hogyan érdemes. Lehet nincs is rá gazdaságos módszer. Minden porban található fehérje teljesen természetes eredetű.

2) A telicukrozott tömegnövelőket mi sem szeretjük, nem is ajánlgatjuk, mindig azt tartjuk a legjobb megoldásnak, ha az ember külön-külön veszi meg az alapanyagokat, és maga rakja össze, ami kell, mert így tudja szabályozni és olcsóbb is sokkal.

3) Nem azért esszük a kiegeket, mert ez valami gyúrós rituálé lenne, hanem pont azért, mert nem mindenkinek van pénze és főzési lehetősége heti 7 napban napi 5 adag csirkemellre. Sokszor nagyon hasznos, hogy 3 perc alatt hasznos tápanyagot juttatunk a szervezetünkbe, edzés után pedig a gyors felszívódást használjuk ki, ez a poralak előnye. Az étrend alapja természetesen a szilárd étel.

4) Akik a testépítést fikázzák, általában (pl most is) azzal a következményekkel jönnek, amikor valaki rosszul végezte. Persze, az emberek hülyék, sok ilyen van, de attól még nem ezt kéne csinálni. Aki tudja, hogy kell jól, az elkerüli az említett problémákat. Nem az eszköz hibája, ha rosszul használják fel.

5) Pumpált izom nincs. Egyféle izom van, ha nagydarab az ember, de mégsem annyira izmos, akkor az nem izom ott, hanem valami más, zsír vagy víz. Az erőszint sem egyenesen arányos az izommérettel, mert sok más tényezőtől is függ.

6) Azt sem értem, hogy miért a mászókákon való ideoda lengedezést és hasonló cirkuszi mutatványokat állítják be etalonnak, a sportember meg úgy az egész mindenség mércéjének. Mondják, hogy a buta gyúrósoknak használhatatlanok az izmai, de akiknek "hasznos", az mire megy vele?

7) Dívik egy kalap alá venni az összes testépítőt, aka rosszul edző, beképzelt, zsíros/vizes, izmokkal villogni akaró egyagysejtűeknek, miközben ahány ember, kábé annyi motiváció. Én speciel azért edzek konditeremben, mert rettentő vékony voltam, és valami tömeget akartam magamra szedni, hogy ne fújjon el a sarki szél, és az sem zavar, ha kicsit több zsír jön fel, mint szokás. És nem testépítő fizikumot, nekem elég egy átlagemberforma is. És azért nem itthon, mert annyi helyem sincs, hogy egy fekvőtámaszt lenyomjak...

Összegezve: mindenki találja meg, ami neki tetszik, ami illik a céljaihoz, de mindent kezeljünk a helyén.

2012. nov. 8. 20:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!