Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kezdő edzésterv kéne. Valaki...

Kezdő edzésterv kéne. Valaki segitene?

Figyelt kérdés
Kezdő vagyok a test edzésben. Kondiba járok de összevissza nem akarom csinálni.

2012. nov. 8. 17:25
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
100%

kezdőknek először 2 hónapig teljes testes 3 napos edzés kell:

[link]

Majd lehet után osztott edzésre váltani. Célszerű először egy kétfelé osztott edzést végezni, un. A-B-A, B-A-B edzésrendszerben:

[link]

Ezután mehet a teljesen osztott edzés, ahol már egy izomra 3-4 gyakorlat is mehet (kisebb izmokra 2-3, nagyobbakra 3-4), így egy héten egy izomcsoportra már csak egyszer edzünk, hogy megfelelően tudjunk regenerálódni.

Naturálban maradjunk 3 vagy 4 napos edzésnél:

[link]

[link]

+ kellene tömegnövelő étrend.

2012. nov. 8. 17:26
 2/32 A kérdező kommentje:
köszönöm:) hát igen az étrendel vagyok még gondban mivel nem vagyok valami nagy darab 170 cm 60 kg.
2012. nov. 8. 17:30
 3/32 anonim ***** válasza:

Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).

Ezekből kellene leginkább összerakni:

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.

ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.

zsír: omega3, lenmagolaj.

Itt találsz tömegnövelő étrendeket is: [link]

Edzés után protein+ 50g dextróz mehet.

2012. nov. 8. 17:33
 4/32 anonim ***** válasza:
7%

Én a figyelmedbe ajánlanám Paul Wade, Fegyencedzés című könyvét. A kondizás nagyon rossz irányba viszi el a tested, meg ez a tömegelés abszolút nem tesz jót.

Kondizással egy bizonyos szintig el tudsz fejlődni, aztán csak nagyon szigorú étrenddel lehet továbblépni, vagy cuccozással, tömegnövelőkkel. Persze ha felpumpálni akarod magad arra a kondizás való, de ha használható izomzatot szeretnél építeni ami látványos, és nem olyan kötött akkor a fent említett könyvet érdemes átfutni, akár ebook formátumban is, ha megvenni nem akarod.

Én is kondiztam, pár hónapja csinálom ezt, és engem eddig meggyőzött, sokkal erősebb lettem, szálkásabb, és lazább. A kondi csak beköt és statikus izmaid nem fognak bírni semmilyen terhelést ami tovább tart 10 másodpercnél.

2012. nov. 8. 17:40
 5/32 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat:) elolvasom a könyvet:)
2012. nov. 8. 17:43
 6/32 anonim ***** válasza:
59%

Freeezy baromságaira ne halgass kérdező, a meztelen harcos jó könyv de nem izomépítéshez való.

Egyátalán mibajod a tömegnövelő étrenddel? 100%-ig egészségesnek mondható kaja, csupán akkora mennyiségben tartalmat tápnayagokat,(az étrend) hogy izmot építhess vele.

2012. nov. 8. 17:59
 7/32 anonim ***** válasza:

Még csak annyit hogyha tetszik a könyvben írt edzés, és esetleg sikerül is végigcsinálni a szinteket, már létezik a könyvnek második része ami kifejezetten izomtömeg növelésre megy rá, anélkül hogy rommá vágná az ízületeidet mint a kondizás.

Sok sikert az edzéshez :)

2012. nov. 8. 18:03
 8/32 A kérdező kommentje:
hát igazából én az ilyen porokat nem támogatom nagyon mert biztos vannak káros hatásai és nem gondolom hogy jobb lenne gyári fehérjét enni mint napi 1l tejet meginni:)
2012. nov. 8. 18:10
 9/32 SSanchez ***** válasza:
34%
Mit pofázol gyökér gyerek. Szerint testépítésnél miért kezdjük átmozgatóval, kezdő osztottal majd áttérünk a teljesen osztottra. Megsúgom, hogy ne legyünk ekkora baromf@szok mint te, azok a felpumpált izmok belecsavarnának téged a betonba kisgyerek. Aztán kitörölheted a fegyencedzéseddel:)
2012. nov. 8. 18:21
 10/32 SSanchez ***** válasza:
20%
Kérdező te meg nézzél utána a fehérjéknek, teljesen egészségesek, mellékhatása, hogy beviszed a kellő tápanyagot edzés után vele, ez aztán kínos mellékhatás:) Ugyanolyan fehérje mint például a csirkébe van. TERMÉSZETES nem gyári szar. Inkább hagyd a francba az egészet, ha ekkora gyökér vagy.
2012. nov. 8. 18:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!