Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kondisoknak a tej egyáltalán...

Kondisoknak a tej egyáltalán nem jó fehérje forrás? (ha nem akkor miért? )

Figyelt kérdés
2012. okt. 22. 21:51
1 2 3 4
 21/40 SSanchez ***** válasza:
Meg van kire szavazok:)
2012. okt. 23. 18:17
 22/40 Alexphoto ***** válasza:

Wash részére:

Egyszerűen arról van szó, hogy írtam egy véleményt, ami helytálló. A valódi tej nem egészségtelen, hanem nagyon is egészséges. Azért írtam, hogy magam győződtem meg, hogy évtizedeken át sokat fogyasztottam, egyik fő táplálékom vol. Azért írtam, hogy valódi ételeket eredeti gyümölcsöket egyetek, ne kivonatokat, meg vegyi eljárással készített mű sz@rokat. Erre olyan modortalanul rohantatok le, aminek semmi alapja nem volt. Erre ha én is írtam olyant , amit nem kellett volna, akkor azon nem kell felháborodni. Vissza lehet olvgasni, nem nekem van szégyelni valóm. Azt is tudom, hogy vannak a tejre allergiás emberek, az egyfajta betegség, nyilván ők nem fogyaszthatnak, de az egy más helyzet. Az a felháborító, hogy különféle fórumokon vitatkoztunk már különböző témákban, de ilyen modortalan bunkó lerohanásokkal nem találkoztam.

Nem örömömben írok ilyent, hanem csak nézek, hogy miféle alakok lehetnek, akik így nyilvánulnak meg.

Ezért javaslom a természetes tej fogyasztását, mert pont ezeken az alakokon látszik, hogy a tej hiánmya súlyos agysorvadást okozhat.

Egy kicsit én is hadd legyek bunkó

2012. okt. 23. 18:56
 23/40 SSanchez ***** válasza:
Vegyi eljárással készített mű sz@rokat? Már értem miért fotózol, annál nem kell sokat gondolkodni:)
2012. okt. 23. 19:03
 24/40 Alexphoto ***** válasza:
Tévedsz, aki syíneset laborál önmaga, és 3 dimenziós képeket készítek, ahhoz bizony nem is kevés ész kell. Ne a mobiltelefonos képeidre giondolj. Szabadalmaim vannak, azért tartom értelmetlennek szint alatti emberekkel vitázni, csak az bánt, hogy bennem semmi rossz szándék nem volt, erre jönnek bunkó lerohanások
2012. okt. 23. 19:11
 25/40 SSanchez ***** válasza:
Én úgy állítottam be a fotózást, mint te a testépítés ezen részét.:)
2012. okt. 23. 19:25
 26/40 anonim ***** válasza:

" valódi ételeket eredeti gyümölcsöket egyetek, ne kivonatokat, meg vegyi eljárással készített mű sz@rokat."

Azért ha ilyet mondasz egy valódi élelmiszermérnöknek, és egy leendőnek (aki előtte 8 év kémiát tanult), ne csodálkozz, ha felmérgesedünk (:

Olyan szinten marhaság, amit írsz, hogy előbb inkább végezd el újra a középiskolás kémiaórákat, mert annyit kéne tanítani, amennyi már nem fér ide. Azért nagyon összefoglalva megpróbálom: minden tápanyag egy-egy bizonyos molekula. Az élelmiszerek ezen molekuláknak a megfelelő kapcsolatban álló halmazai. A test elkülöníti ezeket a molekulákat, majd mindegyiket elküldi a helyére. Ha maga a molekula olyan, amilyennek lennie kell, a testet marhára nem érdekli, hogy honnan van. Sőt. Ha tudnánk ipari méretekben mesterséges, 'mű' fehérjéket előállítani, és azok képlete meggyezne a természetesekével, sem a test, sem te, sem senki nem tudná megmondani, hogy honnan is vannak. De mivel nem tudunk (gugliba írd be, hogy mesterséges fehérje), ezért a fehérjeporok is teljesen természetes eredetűek: pont a tejből vannak kiszedve, és lecsupaszítva azokról, amik nem kellenek. A többi csúnyaság hasonló módon készül: izoláljuk a molekulát, amire szükség van. De még ha szintetikusan is lennének előállítva (tehát elemeiből: szén, hidrogén, nitrogén, oxigén), az alkotóknak is lenniük kell valahonnan, elvégre nem fúzióval rakjuk össze néhány szabadon kószáló protonból, neutronból és elektronból, amik ugyancsak vannak valahonnan, mert ezeket aztán végképp nem tudunk csinálni. Erre voltam kíváncsi, hogy mégis mit gondolsz, hol a vége, de mint bizonyítottad, még csak végig sem sikerült gondolni. Ez azért szomorú. Vajon mennyi mindennel vagy még ugyanígy, hogy azt hiszed, tudod, de mégsem?...

A tej egészségesséről meg szakirodalmak vannak, nagy a vita, így egyértelműen kijelentei (háttér nélkül), hogy márpedig nagyon is egészséges, kicsit merész. És megalapozatlan. Márpedig ha ilyen megalapozatlan kijelentéseket teszel tudományos munkakörben dolgozóknak, és a kérdések ellenére is ragaszkodsz hozzá, az is idegesítő.

A laktózintolerancia pedig inkább nem klasszikus betegségnek nevezhető, mert bizonyos mértékig majdnem mindenkinek van, de sok helyen több a laktózérzékeny, mint aki nem az. Ez azért van, mert olyan páréves kor után a laktózenzimet termelő gén kikapcsol. És miért? Mert a tej bébitáplálék, a benne levő sok tejcukor és tejzsír energiát ad a fiatal szervezetnek, de a felnőtt egyedek már mást esznek. Ha már mindenáron a természetesség a cél: felnőtt állat eredendően nem iszik tejet, pláne nem egy másik állatét. Esetleg mutathatsz egyet az emberen kívül, amelyik ezt teszi.

2012. okt. 23. 19:26
 27/40 anonim ***** válasza:
80%

Alex, mi is természetes kajákat eszünk, ahogy Wash is írja. A tejsavóprotein is az. De ez csak edzés után megy nálunk, alapvetően, sovány húsok, zöldségek, rizs, krumpli, zabpehely, sovány túró és jó zsírok alkotják az étrendünket.

Akkor mi a fen bajod van a testépítő táplálkozással?

Magad sem tudod, halvány lila gőzöd nincs róla.

Üdv, egy testépítő élelmiszermérnök, aki egy gyógyszergyárban fejlesztő. Mehetsz fotózni, hátha ott többet tudsz!

2012. okt. 23. 19:52
 28/40 anonim ***** válasza:
80%
Ja, és a bunkózást pont te kezdted okos fotós azzal, hogy felfújt izmú, merevedési zavarral küzdő embereknek állítottál be minket. Szóval gondolkozni kéne mielőtt egy sport kérdéshez ekkora dilettáns hozzászólást írsz. Aztán meg csodálkozol, hogy nem hagyjuk rád a baromságaidat.
2012. okt. 23. 19:56
 29/40 Alexphoto ***** válasza:

Ez egy kultúrált normális válasz volt, nem úgy mint a többi.

Hidd el, ami engem érdekel, azt nagy mélységekig megtanulom, keresek új dolgokat, még ha nem is a szakterületem. Van néhány dolgom, ami a világon egyedül álló, másképp nem fogadták volna el a szabadalmaimat. Nem fényezem magam, ezek tények.

Nyilván ezekhez amiről írtál, annyira nem értek, mint aki ezt tanulta, ez a foglalkozása.

Én csaupán azt mondom, hogy minden, amit a természet előállít, az jól van kitalálva, nem feltétlenül kell újraalkotni az embernek, ha meg van természetes állapotában. Én a természetesség híve vagyok. Bármennyire is előállítható valami mesterségesen, miért kell gyártani, amikor a természet megalkotja. Szereintem amikor a szőlő kialakult, mint növény, az sem azért, hogy egyes emberek a bortól berúgjanak. Kérlek, ezt úgy értsd, ahogy kell. Hasonlóan a tej nem azért van kitalálva a természet által, hogy én felnőtt férfiként igyam. De iszom, mert tudom, hogy ez nekem egy egészséges táplálék. Ahogy mások pld bort isznak. Ha én azt mondom, hogy nyugodtan fogyasztható, attól nem kell engem elásni, mert már lehet műtejet is készíteni. Aztán amint már írtam,az a4% körüli zsírtartalom sem annyira veszélyes, mint azt néhányan állítják. Az is egy fajta kalória, amit a szervezet megfelelő munkával eléget. Az más, hogy a kondizók körében vannak kialakult szokások. Nem csak jók, rosszak is. Azt Neked is tudni kell, hogy amit vásároltok készítményeket, az valakiknek nagy üzlet. Aztán vannak az anyagok mellé olyan magyarázatok, amit valamivel alá is támasztanak, hogy aki a konditerembe belép, nem is tudja már a sportot ezek nélkül elképzelni. Pedig biztos vagyok benne, hogy bizonyos hasznos anyagok nem csak ezekben vannak, hanem amit leveszünk a fáról, vagy felveszzük a földről, persze azt nem reklámozzák, mert nem abban van a haszon. Ha nekem ilyen véleményem van, nem kel ezért ilyen bunkó módon megnyilatkozni, mint itt tették néhányan. Most legalább őket el lehet helyezni valamelyik kategóriába

2012. okt. 23. 20:04
 30/40 Alexphoto ***** válasza:
az előző válaszomat Washnak címeztem
2012. okt. 23. 20:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!