A négyütemű fekvőtámasznak mi az értelme?
Tömegnövelésre alkalmatlan, erős/izmos nem leszel tőle.
Aerobnak túl intenzív, kardiónak meg sokkal jobban bevált módszerek is vannak. Állóképesség fejlesztésére is van ezer meg ezer jobb dolog.
Akkor most mi értelme van? Egyedül a tesiórai szopatás a lényege?
Figyelj! Te úgy támadod a n.ü.f mint ha ördögtöl való lenne,de ezt alátámasztani nem tudod !Ellenben szépen leírtam neked,hogy javitja a tejsav türö képességet, ami összefügg a rövid távu allóképességel!
Csinálhatnák,helyette például 10x400 méter síkfutást pihenö:120 pulzus visszaálláig! Akkor meg az volna a baj miért kell megeröltetni szegény gyereket!
De te még is mit szeretnél,mit csináljanak tesin?
Foci,kosár,kidobó?
aikiboxer
Abban igazad van szerintem, hogy a magyar testnevelés oktatás nem rendelkezik megfelelő koncepcióval. Ugyan én is mindig kiváló voltam, mivel órán kívül is sokat sportoltam, de a többiek valóban inkább csak megutálták a tesit.
Ennek ellenére szerintem a négyütemű fekvőtámasz igenis jó gyakorlat, bár nem túl gyakran, de karate és thai boksz edzéseken is találkoztam vele.
Ácsi, én nem azt állítottam, hogy teljesen haszontalan gyakorlat, csak úgy általánoságban kérdeztem, hogy ugyan mire való. Én a testnevelés órai négyüteműre gondoltam. Igen, nálunk is csinálatják a kapusokkal, csak fölugrással a végén, de az megint egy más kategória: ott a kapus sportteljesítményét javítkák vele. Tesi órán erre nincsen szükség.
Egyébként jó tesitanárom van: 9.-ben kezdtünk focival, aztán kosárlabdával második félévben. 10.ben volt első félévben röplabda, másodikban korlát és talajtorna. Idén jelenleg sprint van. Tehát mindent átveszünk, nemcsak a tornát. És itt belekötnék aikiboxer egyik válaszába: nem mindenki szereti ám jobban a tömegsportokat a tornánál és atlétikánál. Én pl gyűlölök minden labdajátékot, viszont a torna és atlétika részét nagyon élvezem, és megy is. Egyébként iskolán kívül egyesületben diszkoszvető vagyok.
Ennek ellenére én aikiboxerrel értek egyet: ha valaki sportol egy adott sportágat, akkor az edzésein ha indokolt akkor a négyütemű odavágó variációját jó ha csinálja, mert neki hasznos. Viszont egy átlag tesiórán pl a bemelegítés ROVÁSÁRA ez teljesen felesleges.
Persze nekem sem a négyüteművel és hasonlókkal van a bajom (nyomtunk karatén belőlük éppen eleget anno...), hanem a tesiórai értelmetlen és ötlettelen szivatással.
Tömegsportnak én azt hívom, amit az ember felnőtt korban, fitness céllal, kedvtelésből űz. Lehet(ne) az atlétika, szertorna is tömegsport.
Ha a tesiórán nem csinálja a négyütemüt az csak azért baj, mert egy alapgyakorlat és a ráépülései vagy spec. fajtái már a sportágak mozgásanyagában vannak! Az alapokat pedig a tesiórán kell elsajátittani!
Egyébként személyszerint nekem az Amerikai sportrendszer job ban tetszik! Mert hamarab térnek speciális sportági oktatásra,így mindenki csinálhatja amit szeret ès amihez kedve van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!