Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A négyütemű fekvőtámasznak mi...

A négyütemű fekvőtámasznak mi az értelme?

Figyelt kérdés

Tömegnövelésre alkalmatlan, erős/izmos nem leszel tőle.

Aerobnak túl intenzív, kardiónak meg sokkal jobban bevált módszerek is vannak. Állóképesség fejlesztésére is van ezer meg ezer jobb dolog.

Akkor most mi értelme van? Egyedül a tesiórai szopatás a lényege?

2012. okt. 21. 23:17
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Figyelj! Te úgy támadod a n.ü.f mint ha ördögtöl való lenne,de ezt alátámasztani nem tudod !Ellenben szépen leírtam neked,hogy javitja a tejsav türö képességet, ami összefügg a rövid távu allóképességel!

Csinálhatnák,helyette például 10x400 méter síkfutást pihenö:120 pulzus visszaálláig! Akkor meg az volna a baj miért kell megeröltetni szegény gyereket!

De te még is mit szeretnél,mit csináljanak tesin?

Foci,kosár,kidobó?

2012. okt. 22. 14:34
 22/26 anonim ***** válasza:

aikiboxer

Abban igazad van szerintem, hogy a magyar testnevelés oktatás nem rendelkezik megfelelő koncepcióval. Ugyan én is mindig kiváló voltam, mivel órán kívül is sokat sportoltam, de a többiek valóban inkább csak megutálták a tesit.

Ennek ellenére szerintem a négyütemű fekvőtámasz igenis jó gyakorlat, bár nem túl gyakran, de karate és thai boksz edzéseken is találkoztam vele.

http://www.youtube.com/watch?v=GRmUxTC0GbM

2012. okt. 22. 14:54
 23/26 A kérdező kommentje:

Ácsi, én nem azt állítottam, hogy teljesen haszontalan gyakorlat, csak úgy általánoságban kérdeztem, hogy ugyan mire való. Én a testnevelés órai négyüteműre gondoltam. Igen, nálunk is csinálatják a kapusokkal, csak fölugrással a végén, de az megint egy más kategória: ott a kapus sportteljesítményét javítkák vele. Tesi órán erre nincsen szükség.

Egyébként jó tesitanárom van: 9.-ben kezdtünk focival, aztán kosárlabdával második félévben. 10.ben volt első félévben röplabda, másodikban korlát és talajtorna. Idén jelenleg sprint van. Tehát mindent átveszünk, nemcsak a tornát. És itt belekötnék aikiboxer egyik válaszába: nem mindenki szereti ám jobban a tömegsportokat a tornánál és atlétikánál. Én pl gyűlölök minden labdajátékot, viszont a torna és atlétika részét nagyon élvezem, és megy is. Egyébként iskolán kívül egyesületben diszkoszvető vagyok.

Ennek ellenére én aikiboxerrel értek egyet: ha valaki sportol egy adott sportágat, akkor az edzésein ha indokolt akkor a négyütemű odavágó variációját jó ha csinálja, mert neki hasznos. Viszont egy átlag tesiórán pl a bemelegítés ROVÁSÁRA ez teljesen felesleges.

2012. okt. 22. 15:25
 24/26 aikiboxer ***** válasza:

Persze nekem sem a négyüteművel és hasonlókkal van a bajom (nyomtunk karatén belőlük éppen eleget anno...), hanem a tesiórai értelmetlen és ötlettelen szivatással.

Tömegsportnak én azt hívom, amit az ember felnőtt korban, fitness céllal, kedvtelésből űz. Lehet(ne) az atlétika, szertorna is tömegsport.

2012. okt. 22. 15:44
 25/26 anonim ***** válasza:

Ha a tesiórán nem csinálja a négyütemüt az csak azért baj, mert egy alapgyakorlat és a ráépülései vagy spec. fajtái már a sportágak mozgásanyagában vannak! Az alapokat pedig a tesiórán kell elsajátittani!

Egyébként személyszerint nekem az Amerikai sportrendszer job ban tetszik! Mert hamarab térnek speciális sportági oktatásra,így mindenki csinálhatja amit szeret ès amihez kedve van!

2012. okt. 22. 16:07
 26/26 anonim ***** válasza:
Nem azért, de nálunk a boksz egyesületnél a profi, amatőr bokszolók és a diákolimpia versenyzői is csinálnak minden edzésen 4x10 négyütemű fekvőtámaszt karhajlítással. Ha nem elég nehéz akkor fekvőtámasz helyzet helyett csinálj mindig egy fekvőt. Az edző szerint robbanékonyságot ez fejleszti a legjobban!
2012. dec. 22. 11:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!