A négyütemű fekvőtámasznak mi az értelme?
Tömegnövelésre alkalmatlan, erős/izmos nem leszel tőle.
Aerobnak túl intenzív, kardiónak meg sokkal jobban bevált módszerek is vannak. Állóképesség fejlesztésére is van ezer meg ezer jobb dolog.
Akkor most mi értelme van? Egyedül a tesiórai szopatás a lényege?
Állóképesség fejlesztésre mégis milyen jobb dolgok vannak?
Mert arra ez egy kiváló gyakorlat. Gyakorlatilag ugyanaz, mint a guggolás és a fekvőtámasz, csak egybefűzve. Ha másra nem, bemelegítésre kiváló, mert elég gyorsan elég sok területen átmozgat.
Mi most a testnevelés órairól beszélünk.Nem hinném, hogy
az ott tapasztalt ugri-bugri csodát tenne.
Velem is sok tesi órán csináltatták és semmit nem
fejlődtem tőle.Amikor atletizáltam akkor sem ezzel
szereztünk állóképességet.Persze lehet, hogy tudományos
írásokban ajánlják az edzéshez, de én még senkit nem
láttam aki ettől bármilyen fizikális szempontból
komoly eredményt ért volna el.
Egy idétlen mozgásforma és nem is lehet a rendesen
kontrollálni.A fekvőtámasz célja nem az állóképesség
megszerzése-pláne szabályosan végezve.Időre csinálni meg
tök értelmetlen(nyilván a szabályos kivitelezést tönkrevágja).Bemelegítéshez talán elmegy.
Elöször is az elöbb az anaerob laktacid energia rendszerröl beszéltem,csak hát nagyon reggel volt!
Aztán!
1. Bemelegítéshez kiváló!
2.A tesi órán általános sportot, mozgást végeztek és nem specializálódtok! A négyütemû fekvö pont az elöbb emlitett rendszert veszi igénybe! Miért jó ? Mert a hatására nöhet a vér puffer kapacitása ami oda vezet,hogy több tejsavat tudsz megkötni,ezért késöbb fáradsz el és nem esik szét a mozgásod!
3.Több sportban is meg van a speciális megfelelöje,de ezeket azért nem használjátok tesi mert,ott csak általános mozgásanyagot kell oktatni!
Egyetértek a kérdezővel, a gyakorlat kiválóan szimbolizálja a magyar testnevelés oktatás koncepciótlanságát és vergődését.
Bemelegítésnek kiváló?! Na ne vicceljünk.
Miért van az, hogy soha egyetlen edzésen sem láttam négyütemű fekvőtámaszt, semmilyen sportágban?!?! Biztosan mert annyira szuper gyakorlat.
A 4ütemű szerintem kiskatonák szivatására lett kifejlesztve, végül az iskolarendszer hasznosítja hasonló célokra.
A tesitanárok meg azért csináltatják, mert ezt tanulták szegények a TF-en.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!