Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A négyütemű fekvőtámasznak mi...

A négyütemű fekvőtámasznak mi az értelme?

Figyelt kérdés

Tömegnövelésre alkalmatlan, erős/izmos nem leszel tőle.

Aerobnak túl intenzív, kardiónak meg sokkal jobban bevált módszerek is vannak. Állóképesség fejlesztésére is van ezer meg ezer jobb dolog.

Akkor most mi értelme van? Egyedül a tesiórai szopatás a lényege?

2012. okt. 21. 23:17
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
75%

Pélát akarsz?

Amcsi foci: Lombardi gyakorlata (teljesen hasonló csak nincs felugrás,ha nem guggolásba taposás van,onnan pedig fekvö és vissza)

Foci: Kapus edzés(földröl fekvö helyzetból,állóhelyzet,ugrás és labda lehúzás

Amerikai UFC harcosok edzése: hanyat fekvésböl felülés,guggolás,felugrás(ez a gyakorlat úgyanazon koncepció szerint készült)

És több sportba is van a n.ü.f.- nek speciális módozata! Biztos hülyeségböl!igaz nagy okosok? Mert biztos ott se az eredmény számit, ha nem hogy szivassák a népet!

A tesi általános mozgást tanít és a n.ü.f jogosan része! Az meg hogy pudingok vagytok és ostobák hogy megértsétek az a ti bajotok!

2012. okt. 22. 09:41
 12/26 aikiboxer ***** válasza:

A focisták fekvő helyzetből történő labdaelkapását ne keverjük ide, mert ott speciális célokat szolgál, se nem bemelegítés, se nem erősítés.

Amúgy tényleg, judón, karatén is csináltunk hasonlókat, talán állóképesség javítására? Nem tudom, de hogy nem való tesiórára, illetve hogy a magyar testnevelés-oktatás egy csődhalmaz, abban biztos vagyok.

2012. okt. 22. 09:53
 13/26 anonim ***** válasza:

Elözöleg már leírtam a miértjét! A focisták labda elkapása speciális,és ezt is leírtam! A n.ü.f. pedig általános gyakorlat és sok sport használja ,ezt és a hasonló gyakorlatokat!

Te fölösleges nektek magyarázni mert eldöntöttétek hogy sz.r és kész!

A Magyar tesi rendszer nem jó? Ez igaz,de eredményes! Lásd olimpia!

Csak az a baj,hogy a pudingokkal nem tudják megkedveltetni a mozgást és azok pedig felnöt korukba tunyák lesznek!

2012. okt. 22. 10:11
 14/26 aikiboxer ***** válasza:
22%

Az olimpiai eredményeknek pont az égvilágon semmi köze nincs a tornaórákhoz... inkább úgy kellene fogalmazni, hogy az olimpiai sikereket a testnevelés oktatás színvonala ELLENÉRE értük el. Egyébként megnézném, hogy a sikeres olimpiai sportágakban hány négyütemű fekvőtámaszt nyomatnak a versenyzőkkel bemelegítés gyanánt. :)

A testnevelés órák eredményességét éppenhogy a tömegsport és az általános közegészség állapotán lehet lemérni.

Én meg a gyerekeimen. Heti 5 tesijük van, amelyből kettőt ki lehet váltani sportegyesületi edzéssel, mit meg is tesznek, de azért önszorgalomból bejárnak mind az öt tesire. És hát... a sportegyesületi edzéshez képest a tesióra... Khm...

A múltkor beültem egy tesi bemutató órára. Szekrényugrás volt. Ekkora egy fölösleges gyakorlatot... Csak arra jó, hogy meggyűlöltessék a gyerekekkel a mozgást, máskülönben átugrani egy szekrényt teljesen haszontalan képesség, hacsak nem parkourozni akar valaki, vagy betörőket kerget egy vastelepen. Egyébként a szekrényugrás egy, a gyerekekben félelmet keltő, kifejezetten balesetveszélyes tevékenység. És ugyanilyen még a duplakorlát is, de tesióra keretek között a gyűrű és a többi teljesen haszontalan és főleg céltalan gyakorlat-féleség.

A tesióráknak nincs hosszútávú céljuk, tanulási görbéjük, nem adnak sikerélményt, nem vezetnek sehová, viszont félelmet keltenek a gyerekekben.

És ezért nem a "pudingokat" kell hibáztatni, hanem éppenhogy a magyar testnevelés-oktatást, azon belül is a testnevelőtanár-képzést (TF-et és társaikat), a minisztériumokat és mindazon bürokratikus szerveket, ahol nem a megfelelő emberek ülnek. A "puding" az csak a rendszer eredménye.

2012. okt. 22. 11:37
 15/26 anonim ***** válasza:

Komolyan mondom,hogy sötét vagy!Nemzetközi élsportolókat is láttam már n.ü.f csinálni,akár mint bemelegités,akár különálló gyakorlatként!

Azért van szekrényugrás,gyürü és társaik,hogy fejleszék a testkulturát,másrészt,hogy kiszürjék a tehetségeket Pl.: mert esetleg olimpiai szám!

TF -el van gond? Az olimpikonokat kinevelö edzök nagy része ott végzet tesi szakon,aztán ott csinált sportàgi szakedzöit!

2012. okt. 22. 12:01
 16/26 aikiboxer ***** válasza:
0%

Lehet, hogy sötét vagyok, viszont 22 éve folyamatosan (tömeg-)sportolok, és a gyerekeim is óvodás koruk óta egyesületi sportolók, úgyhogy szerintem lehet véleményem a témáról. Ha viszont szeretnél kilépni az elefántcsont-toronyból (szavaidból ítélve tesitanár lehetsz magad is), menj és kérdezz meg pár gyereket, hogy mi a véleményük a tesiórákon folyó "készségfejlesztésről".

Tudod nem csak az a bajom a testnevelés rendszerével, hogy az egész atlétikára és szertornára épül, mivel erről még el lehetne mondani, hogy nálunk ez kulturális hagyomány. Hanem az, hogy -- ahogyan fentebb írtam -- a tesióráknak nincs tanulási görbéje. Tisztelet persze a kivételnek.

Gyűrű? Legyen. De akkor legyen tényleg gyűrű, legyen heti 3x2 óra edzés, és tanítsák meg a gyerekeknek rendesen a gyűrűzést, ne csak úgy tessék-lássék bohóckodjanak. A "cherry picking" módszer (mindenből egy keveset csipegetnek) amolyan nesze semmi fogd meg jól.

Tehetséget kiválogatnak???? Mutass már nekem egy darab tehetséget, akit a tesitanára válogatott ki mert tehetséges szekrényugró volt ált. isk. 7. osztályban?? LOL

Te magad is jól tudod, hogy a versenyzők hogy születnek. Apuka elviszi 5 éves gyerekét sportolni: úszni, tornázni, birkózni, judozni stb. Ezek a gyerekek iskolaidőn kívül edzenek, a különböző sportágakra jellemző jól kidolgozott edzésmódszertannal (nem, nem a TF-en írták sem a birkózók, sem a bokszolók tantervét...), és közülük a legjobbak érnek el valamit hosszú évek alatt _teljesen függetlenül_ az iskolarendszertől.

Az iskolarendszer ebből annyi hasznot lát, hogy az egyébként is sportoló gyerekek csillagos ötöst kapnak tesiből, a "pudingok", ahogyan lenézően emlegeted az átlag magyar gyereket, meg mennek a levesbe. Ez a nagy igazság! Igen, az én gyerekeim mindig is dupla csillagos ötösek voltak tesiből, mivel óvodás koruk óta akrobaták voltak, ja persze így könnyű szekrényt ugrani, akár át is szaltózik fölötte -- szegény "pudingok" meg csak szégyenkeztek és rettegtek, ha ők kerültek sorra a szekrényen.

Ami meg a TF-es tanterveket illeti, olvastam egy párat (a harcművészetek miatt a judo, aikido stb. részek érdekeltek belőle), és azt se tudtam, sírjak-e vagy nevessek. De amúgy az egész rendszer velejéig romlott, idézzek pár statisztikát a magyar általános egészségi állapotról és a tömegsportokról????

2012. okt. 22. 12:25
 17/26 anonim ***** válasza:

Én is tömegsportolok és nem tesitanár,ha nem edzö vagyok! Ja,sportiskolába jártam és képzeld "puding" voltam!Söt,a én is belekötöttem a tesiórákba!

De aztán sportoltam magamtól és rájöttem egy csomó gyakorlat értelmére,volt amit pedig más mondott el miért jó!

Nem bírtam a tesitanárom és azt gondoltam nem is ért a dologhoz,de aztán utólag látva a dolgot sok tehetséget talált, és ahoz képest,hogy focista osztály voltunk talált tehetséges magasugrót,ping-pongost,800méteres síkfutót,és nevelt ki válogatott focistat!

És nincs egyedül!

Igen vannak paraszt tesi tanárok,és? Matekból vagy másból nincsenek?

2012. okt. 22. 12:42
 18/26 anonim ***** válasza:

azért azt erősen cáfolnám,hogy semelyik edzésen nem látható a burpee.

crossfit-ben alapgyakorlat,és szinte egy edzésről sem hiányozhat.

2012. okt. 22. 12:55
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Na,igen! Crossfit ott meg tényleg alap és nem véletlenül!
2012. okt. 22. 13:00
 20/26 aikiboxer ***** válasza:

Nem is lenne ezzel semmi gond, ha a tesióra crossfit edzésből állna. De az a baj, hogy nem abból áll, a négyütemű csak egy kiszakított gyakorlat valamiből.

De hát nem engem kell meggyőznötök, hanem a gyerekeket! Ez lenne a tesitanár első dolga: a motiváció. Hogy a gyerekek értsék, honnan hová jutnak el, miben lesznek jobbak, ügyesebbek, erősebbek, csinosabbak a félév végére.

A sportiskola mint érv nem játszik, az megint különleges.

2012. okt. 22. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!