Szerintetek rátérjek erre az edzéstervre?
16 éves (lassan 17) fiú vagyok. 170cm 60kg. Több mint fél éve edzek, de volt egyszer egy 2 hónapos kihagyás. Elejével kértem segédedzőt, de aztán magamtól csináltam a gyakorlatokat. Ő egy olyan edzéstervet írt össze amivel szinte minden egyes edzésen minden egyes izomcsoportot megmozgatok. Állítólag ez a kezdőknek jó. Oké, még mindig az vagyok, de gondoltam ellehetne kezdeni egy osztott edzéstervet alkalmazni. Nővérem barátja összeírt nekem egy edzéstervet:
1. nap
mell
fekvenyomás 5x8
tárogatás 4x10
45 nyomás 4x8
áthúzás 4x10
kar
állva egyenes rúddal 4x8
kalapács váltott kezes 4x8 (karonként)
koncentrált egykezes 4x8
negatív lépcső 10-1-ig
has
tetszőleges az ismétlések száma 100-200 között legyen
2. nap
hát
húzódzkodás saját testsúllyal 5x max (széles fogás és mellhez húzod)
lehúzás csigán nyak mögé széles fogással 4x10
evezés csigán 4x8
mélyhátizom erősítés az erre való padon 4x12
tricepsz
tolódzkodás 5x max
csigás gépen kötéllel lehúzás 4x10
lórúgás karonként 4x8
két pad közé hátsó fekvőtámasz 4x8
has
3.nap
láb
lábnyújtás gépen 4x12
guggolás 6x8
lábhajlítás gépen 4x12
vádli ülve vagy állva mindegy 5x15
váll
nyak mögül nyomás 4x8
oldalemelés 4x8
előre emelés 4x10
döntött törzses oldalemelés 4x8
has
Elkezdtem csinálni, de valahogy nem érzem elég megterhelőnek, hatásosnak. Nézegettem a neten és ezt találtam:
Érdemes lenne áttérni erre?
Ha 3 napod van, akkor megteheted, hogy egyizomcsoportot egy héten csak egyszer edzel. A sorrend vagy felosztás majdnem mindegy, fejlődni fogsz.
Két dolog: a vállad mögött kérlek ne csinálj semmit, árt sz izületnek. A másik, az ismétlések száma nem lehet 100. Tegyél a mellkasodra egy akkor súlyt, hogy ne tudd 15-20-nál több ismétlésnél többet csinálni.
Az a helyzet, hogy ha az evésed nincs rendben, akkor az edzéssel nem fogsz sokra menni.
Ezért aztán teljesen mindegy, hogy a fentiek közül melyik edzéstervet csinálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!