5 napos bontású edzéstervre váltottam. Ha pl 1. nap mellezek és harmadik nap tricepszezek akkor túledződhet a tricepszem?
1. nap: mell
2. nap: hát
3. nap: bicepsz, tricepsz
4. nap: láb
5. nap: váll
6-7. nap pihenő
Azért írtam ki ezt a kérdést mert már előfordult hogy túledzettem magam és nem akarom még egyszer így elrontani az egész fejlődést.
Egy komoly hátedzés nem veszi igénybe annyira a bicepszet hogy a következő napi bicepszedzéssel túleddzem?
Esetleg jobb lenne 3 napos edzésterv amivel egy izomcsoportot csak egyszer edzek meg egy héten?
Csukja, has, alkar kimaradt
Nincs ilyen h "túledzés", ahogy nincs olyan gyakorlat ami kizárólag 1 izomcsoportot mozgat.(karra pl csak aznap nem edzel amikor lábazol kb.)
Sztem bőven elég 3-4 napos edzésterv is.
Nem fogod túledzeni, ha rendesen kajálsz és eleget alszol (napi 8-9 óra)
Nekem tömegnövelésnél ez vált be:
Hétfő: mell
Kedd: hát
Szerda: váll, has
Csütörtök: pihi
Péntek: kar
Szombat: láb
Vasárnap: pihi
Amit AmiGo ajánl az szerintem is működhet én is hasonlóképp edzek annyi eltéréssel,hogy a kar és szétt van bontva külön napra.
Illetve a pihenők is dinamikusabra vannak állitva mert van mikor lemegy 3 nap egymás után és csak akkor következik a pihenő,bár ez elsősorban nálam az idő miatt van így és néha becsúszik kényszerpihenő is mégis fejlődök.
Szerintem mindenkinek ki kell dolgozni egy olyan módszert ami befér az élletébe iiletve ahhoz legjobban alkalmazkodik akkor sem alul sem túl nem fogja edzeni magát az ember.
Amigo verziója nekem is szimpatikus.Kár hogy nincs időm arra hogy jobban szétbontsam az edzéseimet dehát ez van.
Am a kart én sem bírom szétszedni(bicepsz-tricepsz szuperszett rulz )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!