Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Egy ugróköteles edzéstervre...

Egy ugróköteles edzéstervre lenne szükségem, valaki?

Figyelt kérdés

Találtam egy ugrókötelet pakolászás közben, és gondoltam, ha már itt van, jó dolog volna hasznát venni :)

Viszont nem értek az ilyen edzés dolgokhoz, néztem neten is ilyen programokat, de nem igazán igazodom el... Nagyon hálás lennék, ha valaki leírna nekem egy edzéstervet. Gondoltam minden nap mondjuk egy fél óra, esetleg több, amennyi kellene, vagy igazából azt se tudom mennyi kéne:D Mármint így az egész, leírhatnátok nekem, hogyan melegítsek be, mit hányszor, meddig a kötéllel meg ilyeneket, ha lehet mindent :') Ja, és elég kezdő vagyok :D

Futást meg ilyet nem javasoljatok légyszi, nincs nagyon lehetőségem kimenni futni..:(

Köszönöm a válaszokat:)

2012. aug. 27. 19:45
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia, nekem személy szerint van egy ugrálóköteles edzéstervem. Az alapok: ugye minden edzés előtt be kell melegíteni, csináld úgy mint suliban tesiórán, jobban figyelj a vádli bemelegítésére, mert ez lesz a legnagyobb terhelésnek kitéve. Fontos az is, hogy edzés után nyújts!

Tehát az edzésterv: a feladatok napi rendszerességűek

1 hét. 5x1 perc

2. hét. 2perc+ 5x 1 perc

3. hét 3x 1 perc + 2 perc + 3x1 perc

4. hét 1perc + 1 perc 15 s + másfél perc + 1perc 45 s + 2 perc, majd az egész edzés még 1 x

5-6 hét ugyan az mint a 4. héten csak a végén 2x2 perc van

7-8 hét 2x2 perc+ 2x5 perc + 3 perc + 3x5 perc + 4 perc + 5 perc

:D ettől az edzéstervtől jobb lesz a kondid, szebb a vádlid, és még talán fogyhatsz is, ha odafigyelsz arra, hogy mennyit eszel (a mit nem fontos, ebben az esetben, mert nem mondtad, hogy fogyni szeretnél)

Ami még fontos, hogy az elején tuti lesz izomlázad, így edzések után egy jó forró vizes fürdőt ajánlok, az segít!

És ami még kell! Kitartás, az nélkül semmi nincs :S

Sok sikert!

2012. aug. 27. 20:58
 2/5 anonim ***** válasza:
2012. aug. 27. 21:22
 3/5 anonim ***** válasza:
ez ugyan az amit én írtam, csak nekem papíron volt :D
2012. aug. 28. 14:43
 4/5 A kérdező kommentje:

köszönöm :) és a percek között mennyi pihenés legyen? amennyit muszáj?:D vagy meg van szabva?

igazából kondi miatt is, meg ha fogynék az se lenne rossz :) de semmit se tudok a diétákról... valami segítség, honlap vagy valami? tanácsok? mert ugye suliba járok, és oda kellene vinni valami ebédet is, általában ez szendvics, de nem akarok mindig azt vinni, ilyenkor pedig maradnak a péksütik, gondolom azok se túl jók..:S szóval bármit szívesen fogadok:D és ezeket is köszönöm:)

2012. aug. 28. 18:02
 5/5 anonim ***** válasza:

én 15 másodperces szüneteket szoktam tartani, bár eleinte volt az 20-25 is :)

Gondolom lány vagy, így nyugodtan ajánlom a www.tornaviedo.hu -s oldalt, még ha tornázni nincs is kedved, de az étrendről is ír.

Ha egészségesen szeretnél táplálkozni, akk az üdítő helyett vizet igyál, péksüti helyett teljes kiörlésű kenyeret, vagy kiflit, sok zöldséget, gyümölcsöt - bár ezt mértékkel mert a magas cukortartalom miatt nem ajánlanám, ha fogyni is kívánsz - reggelizz minden nap! én pl zabpelyhet, vagy kukoricapelyhet eszem. Sertés, marha és az egyéb húsfélékből ritkábban, míg a halakból, csirkéből gyakrabban étkezz. Hirtelen ennyi jutott az eszembe :) és persze mindent mértékkel, inkább egyél többször, mint sokat. Van még egy tipp, hogy fölöslegesen ne egyél, nagy lapostányér helyett kicsiből kajálj. Garantáltan jól fogsz lakni, és mégis kevesebbet eszel :D

2012. aug. 28. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!