Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miután ittam fehérjeport az...

Miután ittam fehérjeport az edzés után, meddig kell (ha kell) várni a rendes étkezéssel?

Figyelt kérdés
ahogy én tudom 30-45 perc
2012. febr. 28. 19:16
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

megvan :D

A másik tévhit, hogy a szénhidrátbevitelnél a „minél több annál jobb" elvet kell követni. A szénhidrátok jelentik testünk számára az üzemanyagot, ezek szolgáltatják szervezetünk zavartalan működéséhez szükséges energiát. Ezért különösen fontos a megfelelő bevitelük, a sportolók, főleg az aerob aktivitást, valamint súlyzós edzést gyakorlók számára. Elégtelen szénhidrátfogyasztás esetén csökken a teljesítmény, gyengül az ellenállóképesség. Mivel mindenki szeretne minél hamarabb fejlődni ezért igyekszik feltölteni magát az energiát adó szénhidráttal, és nem számol a túlzásba vitt bevitel hatásaival. Pedig a mértéktelen szénhidrát fogyasztás nem az izmokban fog elraktározódni, mint tartalék energiaforrás, hanem sokkal egyszerűbb, TERMÉSZETESEBB módon: ZSÍR formájában. Általában a derekunk körül. A kutatások egyébként egyértelműen kimutatták, hogy ugyanolyan fejlődést érnek el azok, akik teljes kalóriabevitelük 40 %-át és azok is akik 60 %-át fedezik szénhidrátokból.

2012. febr. 28. 19:57
 12/12 anonim ***** válasza:
Vissza kell tölteni a glikogén raktárakat edzés után és a gyors ch segíti a fehérje beépülését is a megemelt inzulinszintnél.
2012. febr. 28. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!