Jó ha eszek banánt edzés után?
Ellene nem kell érveket felhoznom,másnak kell érvelni mellette. Nem találkoztam még valamire való edző emberrel aki banánt evett volna edzés után. Nem olvastam egy komolyabb oldalon sem hogy: edzés után fogyassz banánt.
Ennyi.
Vitago,waxymaize,dextróz. Ezek valamelyike megfelel+ egy teljes értékű étkezés turmix után 1-2 órával.
/Ellene nem kell érveket felhoznom,másnak kell érvelni mellette./
bocs, szerintem meg nem szabad vizet innod
nem kell érvelnem mellette, majd másnak kell megcáfolnia ezt
hülyegyerek
Ha tudnál szöveget értelmezni látnád,hogy érveltem.
Mit akarsz gyökér,tudományos bizonyítékokat?
Hivatalos okiratot NASA-tól?
Elmész egy elismert személyi edzőhöz és 5-10 ezerért elmagyarázza neked,hogy a testépítők miért nem banánt zabálnak edzés után.
Persze mindenhol írnak mindent,nőklapjában a fehérjepor is káros.
Másolok ide be neked kérdés válaszokat egy olyan helyről,ahol isteníteniük kéne,mert el akarják adni.
Kérdés (2008. 05. 14.)
Csáó!Azt szeretném kérdezni hogy melyik a jobb edzés utáni turmixba a sima szölöcukor vagy ez a fruktóz?
Válasz (2008. 05. 15.)
A sima szőlőcukor. A fruktóz testépítő szemmel semmire sem jó, csak diétázó nők miatt tartjuk, akik azt hiszik, ez jobb mint az asztali cukor. Nem jobb. Ugyanaz.
A szőlőcukor is - fehérjével! És hacsak nem vagy extra nehezen hízó típus, akkor elég edzések után a glikogénraktárak visszatöltésére.
Kérdés (2009. 06. 21.)
Halidéjj!
Az előbbi válaszban olvasható: \"extra nehezen hízó típus\". Nos én pont ilyen vagyok. Jó lenne összeszedni pár kilót. Kaja rendben, tömegnövelő étrend, mozgás megvan, bár én nem gyúrok!
Kérdésem, hogy melyik CH-t ajánlanád a 3 közül 1 ilyen magamfajta zsírmentes pacáknak?
Köszi! Csá.
Válasz (2009. 06. 21.)
A fruktózt a testi sejtek nem tudják felvenni, a máj kezeli. Könnyen zsírrá alakul. Mivel édesebb mint az asztali cukor, régen azt gondolták, hogy a cukorbetegeknek így kevesebb kell - de én a fruktózt egyáltalán senkinek nem ajánlom.
Kérdés (2010. 12. 1.)
Edzés alatt kellene energiapótlás(2 órás úszóedzés)
A három fajta szénhidrátból melyiket rakjam bele és milyen arányban?Arra gondoltam hogy rakok bele L-karnitint, és c vitamint és lehet BCAA-t.Mi a véleményed az utóbbi összeállításról?A választ előre is köszönöm
Válasz (2010. 12. 2.)
Jó ötlet! Én azonban a fruktóz helyett dextrózt vagy maltodextrint, esetleg ezek fele-fele arányú keverékét tenném az edzés közbeni italba. Ha belefér anyagilag, akkor pedig Vitargo-t magában, az a legjobb a gyors energia pótlására. A karnitint edzés előtt szedd be inkább, a BCAA mehet előtte és közben is.
Kérdés (2011. 01. 16.)
Hello,
a dextróz-fruktóz-maltodextrin hármasból, melyik(ek)et ajánlod leginkább és milyen arányban? Esetleg mindhármat? És mindig edzés utánra?
Köszi
Üdv
Válasz (2011. 01. 17.)
Leginkább a dextrózt és a maltodextrint, edzés utánra. A kettő közül én dextrózpárti vagyok. De szedheted 50-50%-ban a maltóval, van akinek a gyomra ezt jobban tolerálja. Nekem spec a maltót rosszabbul bírja a gyomrom, pedig elvileg az a kisebb ozmolaritás miatt kevésbé kellene hogy terhelje.
a waxy maize nem jó eszerint a cikk szerint:
A banán semmiképp nem helyettesít egy normális adag edzés utáni egyszerű szénhidrátot. Ezt nem nehéz belátni 23% a csak a szénhidrát ennek fele nem is cukor. Teljesen egyöntetűen mondja minden forrás hogy a fruktóz nem jó, a belinkelt teszto-s cikk arra hivatkozik hogy külön enzimek végzik a lebontását, ezáltal a másfajta cukorral egyidőben fel tud szívódni. Tehát azt állítja hogy a dextróz + banán jobb mint a dextróz magában. De azt nem cáfolja hogy maga a banán sehol nincs a dextrózhoz képest. Én amugy nem hiszek el mindent a teszto.hu-nak sokszor nagyon hihetetlen dolgokat ír.
Szerintem megállapíthatjuk hogy nem káros ha banánt IS eszel edzés után de nem helyettesíti a dextrózt/vitargot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!