Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Jó ha eszek banánt edzés után?

Jó ha eszek banánt edzés után?

Figyelt kérdés
fehérjepor mellé

2012. febr. 1. 20:32
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
érvek?
2012. febr. 2. 17:19
 22/32 anonim ***** válasza:

Ellene nem kell érveket felhoznom,másnak kell érvelni mellette. Nem találkoztam még valamire való edző emberrel aki banánt evett volna edzés után. Nem olvastam egy komolyabb oldalon sem hogy: edzés után fogyassz banánt.

Ennyi.

Vitago,waxymaize,dextróz. Ezek valamelyike megfelel+ egy teljes értékű étkezés turmix után 1-2 órával.

2012. febr. 2. 17:38
 23/32 A kérdező kommentje:

/Ellene nem kell érveket felhoznom,másnak kell érvelni mellette./

bocs, szerintem meg nem szabad vizet innod

nem kell érvelnem mellette, majd másnak kell megcáfolnia ezt

hülyegyerek

2012. febr. 2. 17:45
 24/32 anonim ***** válasza:

Ha tudnál szöveget értelmezni látnád,hogy érveltem.

Mit akarsz gyökér,tudományos bizonyítékokat?

Hivatalos okiratot NASA-tól?

Elmész egy elismert személyi edzőhöz és 5-10 ezerért elmagyarázza neked,hogy a testépítők miért nem banánt zabálnak edzés után.

Persze mindenhol írnak mindent,nőklapjában a fehérjepor is káros.

2012. febr. 2. 17:51
 25/32 anonim ***** válasza:

Másolok ide be neked kérdés válaszokat egy olyan helyről,ahol isteníteniük kéne,mert el akarják adni.

Kérdés (2008. 05. 14.)

Csáó!Azt szeretném kérdezni hogy melyik a jobb edzés utáni turmixba a sima szölöcukor vagy ez a fruktóz?

Válasz (2008. 05. 15.)

A sima szőlőcukor. A fruktóz testépítő szemmel semmire sem jó, csak diétázó nők miatt tartjuk, akik azt hiszik, ez jobb mint az asztali cukor. Nem jobb. Ugyanaz.

A szőlőcukor is - fehérjével! És hacsak nem vagy extra nehezen hízó típus, akkor elég edzések után a glikogénraktárak visszatöltésére.

2012. febr. 2. 17:57
 26/32 anonim ***** válasza:

Kérdés (2009. 06. 21.)

Halidéjj!

Az előbbi válaszban olvasható: \"extra nehezen hízó típus\". Nos én pont ilyen vagyok. Jó lenne összeszedni pár kilót. Kaja rendben, tömegnövelő étrend, mozgás megvan, bár én nem gyúrok!

Kérdésem, hogy melyik CH-t ajánlanád a 3 közül 1 ilyen magamfajta zsírmentes pacáknak?

Köszi! Csá.

Válasz (2009. 06. 21.)

A fruktózt a testi sejtek nem tudják felvenni, a máj kezeli. Könnyen zsírrá alakul. Mivel édesebb mint az asztali cukor, régen azt gondolták, hogy a cukorbetegeknek így kevesebb kell - de én a fruktózt egyáltalán senkinek nem ajánlom.

2012. febr. 2. 17:58
 27/32 anonim ***** válasza:

Kérdés (2010. 12. 1.)

Edzés alatt kellene energiapótlás(2 órás úszóedzés)

A három fajta szénhidrátból melyiket rakjam bele és milyen arányban?Arra gondoltam hogy rakok bele L-karnitint, és c vitamint és lehet BCAA-t.Mi a véleményed az utóbbi összeállításról?A választ előre is köszönöm

Válasz (2010. 12. 2.)

Jó ötlet! Én azonban a fruktóz helyett dextrózt vagy maltodextrint, esetleg ezek fele-fele arányú keverékét tenném az edzés közbeni italba. Ha belefér anyagilag, akkor pedig Vitargo-t magában, az a legjobb a gyors energia pótlására. A karnitint edzés előtt szedd be inkább, a BCAA mehet előtte és közben is.

28/32 anonim ***** válasza:

Kérdés (2011. 01. 16.)

Hello,

a dextróz-fruktóz-maltodextrin hármasból, melyik(ek)et ajánlod leginkább és milyen arányban? Esetleg mindhármat? És mindig edzés utánra?

Köszi

Üdv

Válasz (2011. 01. 17.)

Leginkább a dextrózt és a maltodextrint, edzés utánra. A kettő közül én dextrózpárti vagyok. De szedheted 50-50%-ban a maltóval, van akinek a gyomra ezt jobban tolerálja. Nekem spec a maltót rosszabbul bírja a gyomrom, pedig elvileg az a kisebb ozmolaritás miatt kevésbé kellene hogy terhelje.

29/32 anonim ***** válasza:
Fruktóz, gyümölcscukor szintén kapható por kiszerelésben és meg kell említeni, mert rengeteg gyengébben bútorozott páciens képzeli azt, hogy hasonló alakú termékek ekvivalensek egymással, miszerint ha a dextróz is fehér por és a fruktóz is, akkor a fruktóz is jó - hát nem!
2012. febr. 2. 17:59
 30/32 anonim ***** válasza:

a waxy maize nem jó eszerint a cikk szerint:

[link]

A banán semmiképp nem helyettesít egy normális adag edzés utáni egyszerű szénhidrátot. Ezt nem nehéz belátni 23% a csak a szénhidrát ennek fele nem is cukor. Teljesen egyöntetűen mondja minden forrás hogy a fruktóz nem jó, a belinkelt teszto-s cikk arra hivatkozik hogy külön enzimek végzik a lebontását, ezáltal a másfajta cukorral egyidőben fel tud szívódni. Tehát azt állítja hogy a dextróz + banán jobb mint a dextróz magában. De azt nem cáfolja hogy maga a banán sehol nincs a dextrózhoz képest. Én amugy nem hiszek el mindent a teszto.hu-nak sokszor nagyon hihetetlen dolgokat ír.

Szerintem megállapíthatjuk hogy nem káros ha banánt IS eszel edzés után de nem helyettesíti a dextrózt/vitargot.

2012. febr. 3. 10:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!