Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan védjem meg magam?

Hogyan védjem meg magam?

Figyelt kérdés

Nos,én egy 14 éves 8.aas fiú vagyok.

'65cm és 50 kg.

Elég gyenge vagyok vagyis szerintem az vagyok lenne mit javítani a fizikumomon.

Igazából az iskolában nem vagyok olyan mint egy gyenge fizikumú gyerek próbálom ezt leplezni(persze nem verek gyengébb gyerekeket,csak nem vagyok visszahúzódó,DE kötekedő sem!!)Szóval én jártam 2hónapot boxolni,de nem folytathatom orvosi okok miatt..Nos,én nem teljesen vagyis 100%osan nem vagyok abban biztos hogy megtudnám magam védeni főleg egy nálam erősebb (bár ha csak simán erősebb akkor kimernék vele állni)gyerekkel,de ha tudom hogy tud verekedni akkor nem mernék nek "visszaállni"

SZó ami szó ma mentem a buszemgállóba 3 osztálytársammal(2 elég erős főleg az egyik agyon kivan gyurva,a másik emg tud verekedni)és már iskola sarkában nem akart elengedni egy c*gány gyerek(ismerem)...

Ottvolt a haverjais(őtis ismerem 7.esek,de mind a 2 már középiskolás lenne)És átmentünk a zebrán erre oda jön hozzám az a másik gyerek legyen a neve fehérbőrű.

Oda jött és a vállamba beleküldött egy izmosat én megkérdeztem h miért üt meg..utána meg 2x-3x az arcomat ütötte meg elég erősen de nem fájt utána csak aban a pillanatban..(az osztálytársaim csak nézték..)elkezdtem sirni (mert ideges lettem,mindig elkap a sírás ha ideges leszek)és mondta hogy csicska vagyok meg ilyenek.

Erre én mondtam neki hogy miért veri a gyengébbeket..Na és utána meg elment emrt ő nem arra jött mint mi..

Szóval ellene nemtudom nemvolt elég önbizalmam hogy emgüssem..Lehet hogy kifeküdt volna de lehet hogy megse érezte volna és szét vert volna..(az osztálytásaim előt..mert ugye biztos hagyták volna)...

Szóval ennyi volt,és ez idegesít..Azt még leírom hogy ezmiatt még nem félek tőle.

Köszönöm annak aki nem csinál viccet ebből,és elolvasta!Köszönöm!

2011. ápr. 18. 19:04
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:

15.54

nem olvastam végig amit írtál, 3 sor igencsak elég volt, hogy az értelmi szintedről infót adjon. férfi vagy kisány? vazeg 14 éves, és épp nincs háború hogy megkeményedjen.. nagyon kemény fazon lehetsz, ha leszólsz egy kölyköt ilyen helyzetben...

@Kérdező, én harcművészetekkel foglalkozom. pontosíthatnám, hogy melyekkel, de attól még neked semmivel sem lenne könnyebb vagy jobb.

ha érdekel az erő, fel akarsz tudni lépni az erőszak ellen, hogy megvédd magad vagy a barátaidat, írták mit csinálj. ha erre az a kifogás jut eszedbe, hogy sajnos ahol megtanítanak harcolni, ott lexikon mennyiségű történelmi tudást kell bemagolnod, akkor elmondom, tévedsz, és butaság kihagynod emiatt.

több szó fölösleges erről, bármihez is kezdesz, évek kemény munkája vár rád, nem beszélni kell róla.

úgyhogy sok sikert, kitartást. aztán erős légy!

2011. ápr. 19. 16:05
 42/56 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.Megteszek minden tőlem telhetőt..
2011. ápr. 19. 16:08
 43/56 anonim ***** válasza:

az biza nem könnyű!

de ha így elhatározod, biztosan komoly dolgokat elérhetsz.

2011. ápr. 19. 16:15
 44/56 A kérdező kommentje:
csak nemtudom hogy nem-e égő vagy nem-e bunkóság vagy ellenszenves visszamenni oda arra a wingtsun edzésre..vagyis hát lehet hogy a többiek ezt gondolnák..
2011. ápr. 19. 16:17
 45/56 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy égő. Ha meg az akkor mi van? Szard le a többiek véleményét és edz keményen.
2011. ápr. 19. 16:29
 46/56 A kérdező kommentje:

igazad van..

Még eggyet nemtudok azt hogy milyent kellene elkezdeni mert hát utcára milyen lenne jó..

Tudom hülyeség amit most irtam és tudom hogy már 1000 szer feltették ezt a kérdést de akkoris..

2011. ápr. 19. 16:32
 47/56 A kérdező kommentje:

meg azis jó lenen ha kevés idő alatt sokat lehessen tanulni amit alkalmazni is tudok..

Jólvan baromságokat irtam tudom hogy sokat kell meg éveket meg ilyenek..de azért hátha van ilyen féle küzdősport.

vagy önvédelmi sport..

2011. ápr. 19. 16:36
 48/56 anonim ***** válasza:
Ha alap önvédelmi praktikákat akarsz megtanulni akkor defendo/krav maga a neked való. De az ilyen madzag huszárok ellen elég néhány,ütés rúgás is. Pl: orrbavágod, állcsúcson ütöd, gégére ütsz egyet, ágyékon/térden rúgod. Bár ahogy látom ezeket írták már. És bár a fizikum valamilyen szinten fontos de a technika meg az, hogy használd az eszed sokkal fontosabb.
2011. ápr. 19. 16:42
 49/56 anonim ***** válasza:

jegyezz meg pár dolgot, jól fog jönni:

1. ha tudod hogy hülyeséget írsz, akkor ne írd le. egyébként lehet hogy nem butaság, de ha te magad annak tartod, akkor inkább tartsd magadban.

2.küzdősport: sakk. szórakozásra van. azt hittem, te meg akarod tudni védeni magad.

3. önvédelmi sport nincs! labdajáték van, futás van meg szertorna, de önvédelmi sport nincs.

4. Neji írta hogy 14 éve wingtsunozik, miért nem írsz neki kérdést, biztos van némi tapasztalata hogy mennyi idő alatt lehet tanulni ezt-azt.. :)

2011. ápr. 19. 16:43
 50/56 A kérdező kommentje:
Bocsánat igazad van..
2011. ápr. 19. 16:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!