Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 7:30 perc/km kocogás rossz idő?

7:30 perc/km kocogás rossz idő?

Figyelt kérdés
Figyelembe véve azt, hogy ez volt az első, és már évek óta nem sokat sportolok/mozgok. Nem is bírtam 2 km-nél többet, így is kellett kétszer sétálnom. 21L

2022. szept. 8. 08:07
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
52%

Jó, de hány évesek vagytok? Hány évesen kezdtétek? Heti szinten hány km van meg?

Milyen az egészségi állapototok, milyen alapbetegségeitek vannak, milyen gyógyszereket szedtek?

Hidd el, amit leírsz, az én szemszögömből valami brutális teljesítmény, nehezen hiszem el, hogy eljut oda bárki, aki nem élsportoló.

2022. szept. 11. 20:45
 42/44 anonim ***** válasza:
52%
Meg kíváncsi vagyok, az ismerőseid között mennyi a nő, mert nekünk a szülés, szoptatás miatt nehezebb. Nem mintha gyerek mellett lenne idő sportra.
2022. szept. 11. 21:03
 43/44 anonim ***** válasza:

41:

Mint írtam sokféle emberről van szó, de majdnem mindenki felnőttként kezdte, ésegyik sem volt élsportoló. Alapbetegsgeiket meg honnan tudnám, ha van, főleg olyanoknak, akiket alig ismerek.

Újra hangsúlyozom, ez nagyon messze van az élsportoló szinttől. Magyarország nem számít jónak világ szinten futásban, de zaért nézd meg milyen időket futnak félmaraton OB-n. 1:07:09 volt idén a férfi győztes, 1:12:54 a női győztes. Ehhez képest akikről beszélek, férfiak nagyrészt 1:25-1:35 között futják, nők pedig 1:30-1:40 között. Ez hobbi szint, nem élsport szint. Aki 7:30-asokkal futja le, az nem hobbi szint, hanem kezdő szint.

Nyilván nőknél plusz akadályozó tényező a szülés, bár megjegyzem akik motiváltak benne, azok simán felülmúlják magukat szülés után is (múltkor volt a környékünkön egy helyi 10 km-es verseny, egy többgyerekes 40-es családanyát alig tudtam lehagyni). Viszont kérdező 21 éves, nem valószínű, hogy gyerekei vannak, illetve a legtöbben manaoság 30-as éveikben szülnek, nem huszonévesen.

Egyébként arányiaban tényleg kevesebb a nő az ismerőseim között, de azért akadnak, a rekordjaik alapján egyikük sem lassabb 6 perces km-eknél (pl. 30 éves sógornőm félmaratonja 4:45/km) Hogy ki milyen iramban edz, azt már írtam sokszor, hogy nem releváns.

2022. szept. 12. 09:16
 44/44 anonim ***** válasza:

Hát azért aki amatőrként, úgy, hogy egy élsportoló nyilván gyerekként kezdte, sokkal-sokkal többet edz és különleges étrendje van, szóval aki egy élsportolónál csak 20 perccel lassabb, az előtt emelem minden kalapomat.

Már miért ne lenne releváns, hogy milyen tempóban edz?

Ha jóval gyorsabban versenyez, kockáztat egy szívleállást, ha ezt nem is, sérülést, de szívkárosodása 100%, hogy lesz és szenvedni is fog a verseny alatt.

A kérdező első eredménye még mindig brilliáns.

Nem is lassú, tök jó, hogy 2 km-t egyáltalán lefutott és csak 2 belegyaloglással ilyen tempó mellett.

Egy nőnek a terhesség kihagyás, utána a szoptatás miatt kihagyás, utána jó, ha heti 3-4-szer fél óra otthoni torna belefér. Amikor meg majd hurcolni kell a gyereket és tanulni vele 8 óra munka mellett, akkor annyi se fér bele.

2022. szept. 12. 09:34
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!