Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 7:30 perc/km kocogás rossz idő?

7:30 perc/km kocogás rossz idő?

Figyelt kérdés
Figyelembe véve azt, hogy ez volt az első, és már évek óta nem sokat sportolok/mozgok. Nem is bírtam 2 km-nél többet, így is kellett kétszer sétálnom. 21L

2022. szept. 8. 08:07
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:

30:

Ha felkészült vagy, nem árt. Olvass utána, pont az a lényeg, hogy alapvetően magunkhoz képest alacsony intenzitással edzünk, mint a versenytempó. Ha nem megy versenyen gyorsabban, az azt jelenti, hogy túl gyorsan edzel.

2022. szept. 9. 14:36
 32/44 anonim ***** válasza:
Két tavaszi versenyen 170 körüli pulzussal futottam a végén, most meg a 160 is csak pár percig megy. Erre gondolok.
2022. szept. 9. 14:38
 33/44 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 13-as, mi az, hogy "persze?":) 12-es vagyok. Nyilvános eredménylisták vannak. Straván is meg lehet nézni milyen tempóval futott élete első futásán. El kéne fogadni, hogy a 7 perces tempó az több év futás után, pláne edzővel készülve eléggé lassú, ha amúgy nem vagy elhízva. Nagyjából ez a záróbusz tempója egy tömegsport eseményen, tehát az abszolút kezdő mezőny legvége. Nagyon el vagy tévedve, ha szerinted a brutálisan edző férfiak tudnak 5 perces tempót. Én teljesen átlag pasi vagyok és most a wizzairen épp a 4:15-ös tempót tűztem ki célul a félmaratonra. És ezzel még sehol sem vagyok a jól futó férfiakhoz (és teszem hozzá, nőkhöz) képest. Az említett lány ismerősöm meg épp 5 perces tempóban készül a Spar maratonra, úgy, hogy 1 éve fut, ebből kihagyott másfél hónapot covid miatt és fél évet sérülés miatt.
2022. szept. 10. 11:20
 34/44 anonim ***** válasza:
31%
Persze nem baj az, ha valaki lassú, csak kezeljük helyén a dolgokat, tudjuk reálisan mérni a teljesítményünket. Tök jó, ha valaki fut, mindig jó érzéssel tölt el, ha látom, hogy valaki ha lassan is, de kimegy és sportol, tesz az egészségéért, nem otthon tesped. De nem jó dolog, ha túlbecsüljük, hiú ábrándokba ringatjuk magunkat, maradjunk szerények, alázatosak a sporttal kapcsolatban és ne gondoljuk már azt, hogy olyan húde nagy dolog 7:30-cal kocogni és földön túli teljesítmény egy 5 perces tempó. Elég megnézni amatőr utcai futóversenyek eredménylistáját ahhoz, hogy rájöjjünk, átlag hobbifutók milyen tempóban futnak és ez már jó támpont ahhoz, hogy belőjük a saját szintünket. Az meg, hogy edzésen hogy fut valaki az semmit nem mond meg a versenytempójáról, mert általában jóval az alatt edzünk, vagy csak rövid résztávokra megyünk fölé.
2022. szept. 10. 14:43
 35/44 anonim ***** válasza:
68%

Mondjuk az 5 perces tempó az tényleg kevesek kiváltsága, olyan szervezet, genetika, élethelyzet kell hozzá. Rendszeresen sportolok és a 6 p/km is álom.

Engem az mérgel fel, amikor a kis teljesítményt nem becsülik, csak a hatalmas nagyokat.

2022. szept. 10. 14:51
 36/44 anonim ***** válasza:
51%

35:

A francokat kell szuper genetika az 5 perces tempóhoz. Sokmindentől függ, de az 5 perc/km szinte bárki számára elérhető, aki nem túl idősen kezd el futni. Nyilvan férfiaknak könnyebben, nőknek nehezebben, de akkor férfiak esetében legyen mondjuk 4:30, ez is az a kategória férfiaknál, amit ha valaki huszon vagy harmincas éveiben kezdi nulláról, genetikától függetlenül el tudja érni.

Az a kategória, amihez már tehetség kell, nem ezen a szinten van, illetve ha valaki felnőttként kezdi, nyilván a legjobb amit ki tud hozni, már nem ugyanaz, mint ha gyerekként kezdte volna.

Egyébként vannak futó ismerőseim, Strava-n is sok embert követek, én azt látom, hogy akik munka mellett fiatal felnőttként kezdték, fétfiak olyan 4:00-4:15 közötti iramot érnek el félmaratonon, a tehetségesebbek vagy fanatikusabbak bemennek 4:00 alá. A nőknél meg kb. 30 másodpercet adj hozzá másodpercenként. Nyilván akik élsportolók voltak gyerekkoruktól, vagy ex-élsportolók, az más kategória, ők ennél lényegesen gyorsabbak.

Nem arról van szó, hogy becsüli-e az ember a kis teljesítményt, én örülök hogy a kérdező elkezdett futni, de ettől még nem kellene beállítani szupernek az első eredményeket. Az eredményekhez kell az edzésmunka, de hangsúlyozom, főleg az elején nagyon látványos tud lenni a fejlődés. Pont ezért sem elkeseredni, sem túlbecsülni nem szabad az első eredményeket.

2022. szept. 10. 19:12
 37/44 anonim ***** válasza:

Az első eredményt pont azért kell becsülni, mert első.

Hát nekem továbbra is álom a 6 perces kilométer is és továbbra se látok Straván ennél jóval gyorsabbakat.

Egyébként munka mellett ideje sincs az embernek sokra, pláne tanulás, gyerek stb és munka mellett.

2022. szept. 10. 20:31
 38/44 anonim ***** válasza:

37:

Már sokadszor írtam, és más is írta már, teljesen más az edzés és a verseny idő. A legtöbb, amit Straván látsz, az edzés idő. Alapozni lassabban kell, mint amilyen gyorsan tudsz futni.

Straván egyébként kivétel nélkül minden ismerősömnek jobb a 10+ km versenyideje, mint 6 perc/km, az meg hogy milyen iramban edzenek, nem releváns, de a többség valahol 5 és 6 perc/km között.

2022. szept. 11. 18:35
 39/44 anonim ***** válasza:

Te mégis kiket ismersz?

Nekem az edzéseken 7:30 körüli van, ami azt jelenti, hogy sokszor ennél rosszabb, akár 8:15 is, de a 7:30 az átlag.

Mivel mostanra már az edzésen szokásosnál 10-zel magasabb pulzust is igen nehezen tartok, így a versenytempóm 6:30 körül lehet, de 1 hónap múlva kiderül.

Nem tudom, miből vagy te meg akiket ismersz.

De az ilyen szuperembereket mondjuk tényleg mindig irigylem. :)

Egy közeli ismerősöm 7 körülivel edz és elég intenzíven fut edzéseken, szóval a versenytempója síkon ekörül lehet. Traileken indul.

2022. szept. 11. 19:23
 40/44 anonim ***** válasza:

39:

Strava-n ismerek volt egyetemi évfolymatársakat, barátokat, ex-tajfutókat (nem voltak soha közel sem élsportoló szint), néhány embert netes fórumokról ismerek (pl. Prohardver futás topic), néhány környékbeli, akiket nem ismerek személyesen, de láttuk Strava-n és élőben, hogy ugyanarra futunk.

Nincsenek szűrve, tökátlagos hobbi futó a legtöbb ember, egy sem verseny atléta. Tömegversenyeken egy részük indul, egy részük ott sem, a tömegversenyek mezőnyében mindenféle szintről vannak emberek. De a 7:30 az nőknél is mezőny végefelé szintnek számít, akik a szintidővel küszködnek.

Egészen megdöbbentőnek tartom, hogy szerinted szuperemberek, ami a gyakorlatban a közepes hobbi szintet jelenti. Az én szememben ha az élsportolókat nem nézem, csak a hobbi mezőnyt, a szuperember aki férfiként félmaratonon 3:45 alatti iramot fut, nőként 4:00 alatt, de igazából ők sem azok, csak időben kezdték, éa sokat edzenek.

2022. szept. 11. 20:37
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!