Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan pereljem be ezt a...

Hogyan pereljem be ezt a mélységesen erkölcstelen céget aminek a munkatársa hazudott és átvert egy termék tulajdonságát illetően és hazacipeltem 30 kilót a minuszban?

Figyelt kérdés

Most értem haza és nagyon-nagyon ideges vagyok!!!

Fölhívtam, DIREKT fölhívtam a praktiker munkatársnőjét telefonon mielőtt elmentem volna, megkérdeztem hogy ebben a zsákban a BAUMIT szárazbetonban van-e 4mm nél kisebb részecske, szemcse vagy kizárólag az egész 100%-ban 4mm es szemcsékből áll, fönhanngon rávágta hogy "kizárólag ami oda van írva", utána se nézett, elmentem, megvettem 30 kilót hazacipeltem, kibontottam a zsákot és teli volt porral, fehér cementtel. Direkt azért kérdeztem meg a nőt, mert a port kerülnöm KELL, az egészségem érdekében ezért olyan betont merestem amely nem porzik sem amikor kinyitom, formába öntöm, fölhasználom, erre szanaszét ment a por a szobámban, majdnem 2 órát töltöttem a vásárlással, takaríthatok, szellőztethetek, kidobott pénz, és persze az egész lakás proos mert egy **** vödörbe akartam kiönteni és letüdőztem egy csomó fehér-cementet. A felvételt rögzítik azt mondta, én nem tettem, hova forduljak?!

2016. dec. 23. 15:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk Amerikában lehet megítélnének pár százezer dollárt ott szokás
2016. dec. 23. 16:14
 12/21 A kérdező kommentje:
Mennyi idő amíg lefolyik a per?
2016. dec. 23. 16:23
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
jelentsd fel őket.polgári pernek hívják kb olyan 2 év mire lezajlik,de addíg igen busásan zsebedbe kell nyúlni mert olyan ügyvédekkel áll oda az ilyen cég hogy igencsak érdemes befektetni egy hírhedt ügyvédre+ ha bukod amire megmondom őszintén igencsak nagy esélyed van mert 1 megveszik a bíróságot dekára annyi pénz van 2 az újság lírja hogy a kép illusztráció bármilyen eltérés stb van felelőséget nem vállalnak.ugyanez vonatkozik az eladóra is mivel ő csak azt informálja ami vele is közölve van. amúgy meg www.jogiforum.hu
2016. dec. 23. 16:29
 14/21 anonim ***** válasza:

Most neked megérné az a rengeteg pénz, meg ideg?

Mert eztán lennél csak nagyon-nagyon ideges.

2016. dec. 23. 17:28
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok jogász, de az a benyomásom, az álláspontodat a Praktiker jogi osztályán a gyakornok kávézás közben is cafatokra szedné, közben lemondóan, szomorkásan mosolyogna.

"fönhanngon rávágta hogy "kizárólag ami oda van írva", utána se nézett"

Tehát szerinted az áruházi eladónak, ha vegyi elemzést éppen nem is, de egy fizikai vizsgálatot végre kellett volna hajtani a lezárt terméken, ahelyett, hogy csak elolvassa a csomagolás feliratát? Ez viccnek is kínos...

2016. dec. 23. 17:38
 16/21 anonim ***** válasza:
utolsó ezen jót nevettem :D )boccs az offért)
2016. dec. 23. 18:05
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ne haragudj, de nagyon nincs igazad.

Egyrészt a termék leírása korrekt, a szemcsenagyság a beton összetevői közül a szemcsés anyagra vonatkozik.

Másrészt mivel betonról van szó, tudhatnád, hogy az tartalmaz cementet is. Az pedig nem lehet szemcsés.

Egyébként ott van a leírása a terméknek, olvastad volna el, mielőtt megveszed. Tessék ide másolom a termék jellemzőket:

Márka: BAUMIT

Alkalmazott szabvány(ok): MSZ EN 206-1

További jellemzők: Szemcsenagyság 4 mm

Egyéb tulajdonságok: H315, H317, H318, H335; P101, P102, P103, P208, P305+P351+P338, P101, P102, P103, P280, P305+P351+P338, P302+P352, P333+P313, P261, P304+P340, P312, P501

Ajánlás: Kül-, és beltéri betonozási munkákhoz

Származási hely: Magyarország

Fajlagos anyagszükséglet: Kb. 20 kg/m2/cm

Az meg senkit em érdekel, hogy menyit cipekedtél vele, meg hogy takarítani kellett.

Ezt nem egy lakásban való felhasználásra tervezték. oda is van írva:

"Kül-, és beltéri betonozási munkákhoz " Ez azt jelenti, hogy egy építkezésen használják, nem egy lakóhelyiségben.

2016. dec. 23. 18:19
 18/21 anonim ***** válasza:
91%
Apád is pereld kártérítésért, hisz nem húzott gumit! <facepalm>
2016. dec. 23. 19:21
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Vagy a kotongyárat ha selejtes volt! :D
2016. dec. 23. 19:31
 20/21 anonim ***** válasza:

nem szálló porú cementet nem fogsz kapni, mert nem létezik...

Ez olyan, mintha fehérjementes csirkemellet keresnél

2016. dec. 23. 20:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!