Digitális termékek leírására vonatkozóan milyen EU-s szabályok vannak?
Arra gondolok, ha pl. Ft-ért vásárolok egy internetes oldalon x mennyiségű kreditet, és ezt a kreditet az oldalon felhasználható digitális javakra - tehát nem kézzelfogható termékről beszélünk - költöm, akkor azoknak a digitális termékeknek a leírására van valami szabályozás? Arra gondolok, hogy az üzemeltetőnek (eladónak) fel kell tüntetnie minden információt a termékkel kapcsolatban, vagy csak azt, amit jónak lát?
Ha esetleg - törvényekkel, szabályokkal kapcsolatban - tudtok weboldalt is linkelni, azt megköszönöm! :)
csak ezt találtam
A trükk az a digitális tartalommal, hogy azt legtöbbször nem lesz a te tulajdonod, hanem csak licenszeled vagy felhasználási jogot kapsz. (pl játékok)
Köszönöm a válaszod! Ezt az oldalt én is átböngésztem, de nem találtam rajta amit keresek.
Engem kifejezetten a termékek leírására vonatkozó szabályok érdekelnének - már ha van ilyen.
Nézd a dolgot a vevő szemszögéből, és megtalálod, amit keresel.
Csak azt kell közölnöd, amit akarsz. Az a lényeg, hogy amit közölsz, az a valósággal megegyezzen, és ne legyenek egyéb rejtett költségek anélkül, hogy azt feltüntetnéd valahol.
Lehet félreérthető a szöveg, de a biztos az, ha egyértelműen közlöd a lényeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!