Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Apám megpofozott és látszik a...

Apám megpofozott és látszik a nyoma.2x ütött meg mert tiszteletlen voltam. Hova lehet menni feljelenteni? Holnapig biztos megmarad a nyoma és szeretnék minél gyorsabban látleletet vetetni!

Figyelt kérdés
2016. máj. 1. 19:47
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/162 anonim ***** válasza:
94%
Elnézést az elírásokért, csáva=gyáva, természetesen, mi más?
2016. máj. 2. 00:04
 62/162 anonim ***** válasza:
8%

"Ez a módszer, hogy utólag bemószerolod apádat egy állami szervnél, megfelelően minősít téged, az, hogy ez számodra negatív következményekkel fog járni, szinte 100% az esélye."

Ezt te csak hiszed. Ezek az emberjogi szervezetek úgy mélyesztik a karmaikat az ilyen asszonyt, gyereket verő egyedekbe hogy addig nem eresztik amíg ki nem csinálták. Megtanulja a mórest, egy kis börtön kell az ilyennek, majd ott kap ő is olyat hogy a fal adja a másikat, mire kikerül emberi roncs lesz.

2016. máj. 2. 00:24
 63/162 anonim ***** válasza:
97%
Látleletet a körzeti orvos tud adni pár ezer forintért. Annak csak akkor van értelme, ha tényleg sérülést szenvedtél, a haematoma (belilul, bekékül) annak számít, de ha csak piros lett, akkor kidobott pénz az egész. Akkor a könnyű testi sértés nem áll meg, így a pofon tettleges becsületsértés szabálysértésének minősül, amit a videóval tudsz bizonyítani. Arra felhívnám a figyelmed, hogy a szabs hatóság tagjai is emberek, és a leírásból nagyon az jön le, hogy a második pofont kiprovokáltad, hogy felvehesd; de ha előtte válogatott szépségeket kiabálsz neki a videón, nem biztos, hogy megnyered a szimpátiájukat. De én nem fogok itt ítélkezni, nem ismerem az előzményeket, csak a tényeket írom. A másik, hogy bár a jelenlegi Btk. és Szabs. tv. nem nevesíti, de az ítélkezési gyakorlatban létezik még az ún. "házi fegyelmi jog", ami alapján ha a szülő bezárja a 8 éves gyereket a szobába, és azt mondja, hogy csak akkor jöhet ki, ha rendet rakott, nem fogják elítélni 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberrablás miatt, még ha ez jogilag annak is minősülne. Ezeket összevetve, ha megindul az eljárás, lefolytatják, és apádat bűnösnek találják (amire ezek tükrében nem látok sok esélyt), legfeljebb figyelmeztetést, extrém esetben pár 10.000 forint pénzbüntetést szabnak ki, de az el kell felejteni, hogy őt börtönbe zárják, téged meg állami gondozásba vesznek, mert ennél több nem fog történni.
2016. máj. 2. 01:30
 64/162 anonim ***** válasza:
17%

Azért szomorú látni az itteni válaszolókat,akik már szülő vagy azok lesznek.

Egyesek teljesen jogosnak tartják a családon belüli erőszakot.

Szörnyű,hogy egy olyan országban élünk ahol ez elfogadott.

Sőt egyesek szerint még családon kívüli is elfogadotqt a gyerekek bántalmazása(tanár).

Néha olyan érzésem van,hogy visszafelé megyünk az időben...

2016. máj. 2. 01:34
 65/162 anonim ***** válasza:
82%
Szemtelenkedésért kapott pofon azért elég messze van a családon belüli erőszaktól. Ha rendszeres vagy súlyos bántalmazás lenne, akkor természetesen intézkedni kell, de ebben az esetben azt kapta a kis beképzelt szemtelen taknyos amit megérdemelt.
2016. máj. 2. 01:48
 66/162 anonim ***** válasza:
17%

Na,látod ez a különbség közted és köztem.

Ha egy gyerek szemtelen,másfajta nevelési eszközök is léteznek,és a felnőtt ember attól érettebb egy gyerektől,hogy akkor sem folyamodik agresszióhoz,ha tiszteletlenül beszélnek vele.

A legprimitívebb és uralkodómániás ember fegyvere az erőszak.

Az ilyen szülő fogja bátorÍtani a gyerekét arra,hogy ő is legyen agresszív.A gyerek ebből azt fogja megtanulni,ha majd felnőtt lesz,akkor ő is pofozkodhat,verheti majd a saját gyerekét.

Másrészt mi a határa a "szemtelenségnek",illetve kérdéses ki hogyan értelmezi ezt a szót.

Aki nem képes egy gyerek kamaszkirohanásait,az ne vállaljon gyereket!

2016. máj. 2. 01:59
 67/162 anonim ***** válasza:
17%

Le is pontozzák azokat a hozzászólókat, akik felhívják a figyelmet arra vonatkozóan, hogy az erőszak nem jó, senkinek nincs joga megverni egy másik embert, mert valami nem tetszik neki.

Ez egy ilyen primitív társadalom, a normális ember csak csodálkozik hogy ilyen gyűlölködő erőszakos emberek ilyen sokan vannak.

Itt valaki visszább írta, a Magyar ember sajátja ez a viselkedés, házastársat, gyereket megverni, sajnos igaza van, nem kultúrnép a Magyar, van kivétel, de a többség nagyon mélyen van szellemileg.

2016. máj. 2. 06:48
 68/162 anonim ***** válasza:
89%
Kíváncsi vagyok milyen lesz a te generációd felnőttként
2016. máj. 2. 06:58
 69/162 anonim ***** válasza:
34%

Megjöttek a libsik.

Egyik hozzászóló jól leírta az ún. házi fegyelem jogát.

Ez egyébként abszolút nem testi sértés. Két pofon? Mostanra már nem is érzed.

De ha az lenne, abban az esetben akkor is menjél látleletért, ha a drogos haverjaid felpofoznak.

Képzeld, én egyszer kisebb koromban elestem biciklivel, és a vállam belilult. Nem jelentettem fel sem a biciklit, sem a fát (aminek nekiestem).

A barom libsiknek: én a gyerekemnek az ilyen hisztis majmokkal való bánásmódot is megtanított majd, hogy adott esetben tőle kapja a párját mindkettőnek.

2016. máj. 2. 07:43
 70/162 anonim ***** válasza:
71%

A kis takony beszólt az apjának, erre az felpofozta (jogosan).

A kis takony kiprovokált egy másik pofont, hogy felvehesse azt. Ezzel amúgy ő is megszegte a törvényt.

Értem, hogy nem megy személyeskedés nélkül.

De mást is pofoztak már fel. Ez nem bűncselekmény.

2016. máj. 2. 09:11
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!