Feltudtok sorolni mennyi őrült törvényt hoztak be mostanában, hogy minél több pénzbüntetést tudjon az állam kaszálni?
"Tilos virágokat tartani a folyósokon,tilos kukázni,tilos az utcán zenélni,tilos koldulni,tilos dohányozni,tilos 23 óra után alkoholt vásárolni."
És ezek közül melyik befolyásolja döntően az életed?
Döntően nem befolyásolja az életem,de vannak emberek akiknek viszont igen.
-A nagymamám 2hete siratja a folyosón nevelt kis virágjait,amiket idén már nem tehet ki.
-Az utcánkban van egy hajléktalan bácsi,aki a napi megélhetését a "kukázásból,és a guberálásból fedezte.
-Külföldi ismerőseim hiányolták Szentendrén az utcai zenészt,aki éveken át ott szórakoztatta a népet.
-Nem igazán tetszik,hogy a törzskocsmámban a söröm mellé nem gyújthatok rá,bár nem vagyok láncdohányos.
-Az sem tetszik,hogy késő este nem ugorhatok le az éjjel nappali közértbe,egy üveg borért ha éppen megszeretnék inni egy pohárral.Nem befolyásolnak döntően,csak nem érzem a demokráciát,amit "hírdetünk" fenhangon.
"Nem igazán tetszik,hogy a törzskocsmámban a söröm mellé nem gyújthatok rá,bár nem vagyok láncdohányos.
-Az sem tetszik,hogy késő este nem ugorhatok le az éjjel nappali közértbe,egy üveg borért ha éppen megszeretnék inni egy pohárral."
Alkoholista vagy? :D
"-A nagymamám 2hete siratja a folyosón nevelt kis virágjait,amiket idén már nem tehet ki. "
A virágokat tudja nevelni a lakásában, ha kicsit, akkor főleg.
"-Az utcánkban van egy hajléktalan bácsi,aki a napi megélhetését a "kukázásból,és a guberálásból fedezte. "
A hajléktalanokat próbálják rávenni, hogy kezdjen visszatérni a rendes életbe, és legyen hasznos tagja a társadalomnak. Ha csak a guberálás betiltása a hatásos, akkor azt kell tenni.
"-Külföldi ismerőseim hiányolták Szentendrén az utcai zenészt,aki éveken át ott szórakoztatta a népet. "
Hát erre most nem tudok mit írni. Ha egy zenész hiánya romba dönti nálad a szabadság érzetét, akkor semmi értelme válaszolgatnom, mert úgyis találnál 1000 ilyen apró indokot.
"-Nem igazán tetszik,hogy a törzskocsmámban a söröm mellé nem gyújthatok rá,bár nem vagyok láncdohányos. "
Ez van, sok nemdohányos meg nem akar passzívan dohányozni és tüdőrákot kapni az arroganciátoktól. Sajnos nem tudják megcsinálni, hogy csak a tiszta levegőt szívják be. Szerintem teljesen logikus, hogy nem a dohányzóknak kedveznek a dohányzást érintő döntésekkel.
"-Az sem tetszik,hogy késő este nem ugorhatok le az éjjel nappali közértbe,egy üveg borért ha éppen megszeretnék inni egy pohárral."
5-ön belül 2 alkohollal foglalkozó érv. Hmmmm. Minden esetre biztos tudnál máskor is időt szakítani az alkoholvásárlásra. Mondjuk erről a törvényről még nem hallottam, de biztos van valami megindokolt oka, nem csak poénból hozták meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!