Lehet-e kártérítési pert indítani a Magyar állam ellen? A kommunista államosítás végett?
Talán 20 évvel ezelőtt kellett volna ezt az igényt beadni, akkor "gyűjtötték" a kárpótlandókat.
Lehet már elhangzott a: Senki többet? harmadszor...
Én Szvatopluk leszármazottja vagyok. Pert akarok indítani a magyar állam ellen, mert köbüknagyapámat jól átverték. Egy lovat adtak neki, és cserébe elvitték az egész országát.
Mennyi az esélye, hogy megnyerem?
Kárpótlás nem erre volt, hanem az államosított javakért adták. Ezért még nem kapott kárpótlást senki és nem is fog. Meg lehetne nézni az alkotmánybíróság határozatait, hátha szó van erről és biztos, hogy indított már valaki ilyen pert.
Ez egy nagyon nehéz ügy, mert sokan, akik leléptek tényleg önként ajánlották fel az üzemet az államnak, mert nem akartak kibaxszni a munkásaikkal.
Lehet. Ha egyértelműen bizonyítani tudod.
"Dobtáras fegyvert"
PPSH-41
"mennyi az esélye, hogy megnyerem?"
Hát ha bizonyítani tudod akkor 100%, ellenkező esetben meg fölösleges is elindítani. Viszont én erősen kétlem, hogy találni fogsz még élő tanúkat erre. A papírok szerint meg ugye önként és dalolva ajánlotta fel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!