Vajon jobban járt volna Magyarország, ha egyetlen kommunista sem teszi be ide a lábát, az eszméjük pedig teljesen hidegen hagyja?
"sebeket ejtett a magyar gazdaságon, életszemléleten, mentalitáson"
Ezt kifejtenéd bővebben? Amíg itt voltak az átlagembernek volt munkája, nem kellett félni, hogy tudod-e fizetni a rezsit, lesz-e még holnap munkád. Kialakult az a mentalitás, hogy az igazi munkát a munkások végzik el, nem pedig azok akik a munkát értékesítik. Persze az is munka, csak nem ér többet a termelésnél. Ez pedig teljesen megállja a helyét, miért kapjon 5x annyit az aki eladja más munkáját, mint aki valójában dolgozik terméken?
Igaz, hogy az igazi szocializmus alakult ki, pláne nem kommunizmus, de volt iparunk, termelésünk, a mostani sokszorosa.
Előző vagyok, ezt akartam írni:
Igaz, hogy az igazi szocializmus NEM alakult ki,.....
'Nem vagyok benne olyan biztos hogy jobb lett volna nélkülük... Az tény hogy sok gazságot elkövettek, de mégis jobb volt az élet akkor, mert nem volt nyugati-cionista kizsákmányolás. Mamám szerint jobb volt akkor az élet, én hiszek neki! :-) Az meg már más kérdés hogy mi lett a szocializmus következménye...'
És mégis miféle nyugati kizsákmányolásról beszélsz?
Az egy dolog, hogy a szülők mit mondanak az akkori életükről, a környezetükről és mit hisznek el az akkori rendszerről, engem még nem igazán sikerült meggyőzni, hogy feltétlenül a kommunistáknak kellett volna irányítaniuk.
Nézd meg Ausztriát. Trianon legalább annyira sújtotta őket, mint minket.
És a mai helyzetet.
A különbség a két ország között: nekik nem volt félévszázados szovjet megszállás.
Innentől a kérdés máris meg lett válaszolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!