Feltudtok sorolni mennyi őrült törvényt hoztak be mostanában, hogy minél több pénzbüntetést tudjon az állam kaszálni?
A virágot a tűzoltóság találta ki és nem a Fidesz.
A nemdohányzással kapcsolatban én örülök. A többi nyugat-európai országban már rég tilos szórakozóhelyen dohányozni. Itt meg nem lehetett beülni ebédelni egy jót egy étterembe anélkül, hogy a szomszéd asztaltól ne köpjék az arcomba a füstöt. A nemdohányzóknak is vannak jogai. Neked meg ne legyen jogod a másik egészségét veszélyeztetni.
Éjszaka nem lehet piát venni? Erről még nem hallottam, de akkor talán vedd meg nappal. Vagy olyan égető éjszaka piát venni? Aludj inkább, egészségesebb.
Egyébként az alapfelvetés igaz, csak a példák sántítanak. Pl. most hallottam, hogy aszály van, nem lehet meggyújtani a gazt, mert min. 100 e Ft bírság. De a Depónia elviszi a zöldhulladékot nagyon szívesen, és persze nem ingyen. Mindenki ilyenkor tavasszal kertészkedik, naná, hogy az avart el kéne égetni. Most már nem mertem meggyújtani. Remélem, most esett, akkor eltörlik a tilalmat.
A közeli vasút elé megint kitették a 30-as táblát. Vonat havonta egyszer halad arra, van lámpa, sorompó, teljesen belátható. Minek? Hogy a rendőr ki tudjon állni büntetni, nem másért. Én pl. minden nap átmegyek rajta 60-nal, már megszoktam. Tuti egyszer elkapnak.
A közlekedési kihágásokért járó büntetések a fizetésekhez képest iszonyú magasak, és ezt tényleg csak pénzbehajtás. Sőt, olvastam, hogy még Németországban is csak a töredéke ennek. Erre kellenek a rendőrök, mert rendet tartani, azt nem tudnak.
A tűzoltóság nem 'találhatta volna ki,ha a kormány nem támogatja eme remek ötletet.Csak nekik pont kapóra jön,hiszen nem kell a közpénzből fentartani a katasztrófa védelmet.Az ész nélkül kiszabott büntetések,fedezik a fenttartásukat.
A cigarettáról:Évekkel ezelött kötelezték a vendéglátó helyeket,hogy megfelelő elszívó berendezéseket szereltessenek fel az eladótérbe.Ez rengeteg helyen meg történt,nem kevés pénzt invesztálva a komolyabbnál komolyabb elszívó rendszerekbe.Ezenfelül sok helyen a nem dohányzó, és dohányzó vendégek teljesen külön ültek egymástól.Megfordultam egy pár helyen ahol így működött a rendszer,és füstöt egyáltalán nem lehetett érezni.És azt sem akarom megérteni,hogy ha valakit ennyire zavar a cigaretta füst,az miért ül le egy olyan helyen ebédelni ahol vágni lehet?Miért nem megy át egy olyan étterembe,ahol kulturált körülmények közt füst mentesen tud neki látni az ételnek?Ha engem zavar valami,akkor eleve nem ülök le,és nem rendelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!