Mely' weboldalakon találhatom meg a Szent Korona tan magyar szövegét?
Figyelt kérdés
Eredetileg latinul írták, csak azért kérdezem.2012. febr. 13. 21:55
1/9 anonim válasza:
Ilyet nem fogsz találni. A Szent Korona Tan nem olyan dolog, hogy egyszer leírták és azóta van. Több évszázados folyamat, a megértése és egyedülállóságának felfogása pedig egy másik dolog. Inkább vegyél egy ezzel foglalkozó könyvet.
2/9 anonim válasza:
Amúgy pedig regnumportal.hu , monarchista.blogspot.com oldalakon nézelődj, keress rá. Ilyen dolgokról a legjobb a monarchistáknál érdeklődni, ők a "szakértők", mert sokan belemagyaráznak olyanokat a Szent Korona tanba, hogy hihetetlen.
3/9 A kérdező kommentje:
Azt hittem, hogy a jogtörténészek értenek hozzá a legjobban.. :D Értem. Akkor mely' könyvek lennének a legopcionálisabb a Szent Korona tan jogi értelmezéséhez (nem [csak] történelmi szempontból szeretném tanulmányozni)?
2012. febr. 13. 22:35
4/9 anonim válasza:
Tóth Zoltán József foglalkozik Magyarországon a legbehatóbban a témával, vannak könyvei a témában. De nem jogász úgysem érti -lásd: kurucinfo és társai.
5/9 A kérdező kommentje:
Lehet, tanulmányozni fogom a könyveit. Egyébként találtam egy Eckhart Ferenc könyvet a témával kapcsolatban, érdekes lehet, plusz két (szerintem) nagyon hasznos publikációt prof. Dr. Máthé Gábortól, annyi biztos, hogy jelenleg ő a legnagyobb szakértője ennek a témának. Köszönöm a válaszokat!
2012. febr. 14. 19:38
6/9 anonim válasza:
Máthé Gábort án is ajánlom,
Tóth tanár úrhoz már nem volt szerncsém, hamarabb véget ért ott a pályafutása, mint az enyém
7/9 A kérdező kommentje:
Azt meg tudnád nekem mondani, hogy Máthé Gábor publikációit hol tudnám beszerezni? :)
2012. febr. 16. 23:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!