Ha a munkavállaló a próbaidő alatt tudatában volt a terhességgel és eltitkolta akkor kezdeményezhető az azonnali elbocsátás?
A segítségüket szeretném kérni.
Adott egy munkavállalóm aki a próbaidő letelte után jelentette be a terhességét, viszont ő a próbaidő alatt már tudta.
Azzal tisztában vagyok, hogy nem lehet várandós kismamát elbocsátani. Viszont itt átverésről volt, szó mert tudta a terhesség tényét mégsem közölte hanem kihúzta a próbaidő lejártáig.
Az ügyvédemmel csak a jövőhéten tudok konzultálni, addig itt szeretnék választ kapni hátha volt valaki ilyen helyzetben.
Köszönöm.
Előbb járj után a dolgoknak utána okoskodj barátocskám.
Kisgyík vagy te még ehhez.
"És próbaidő alatt nem védett, gyanítom ezért is nem mondta el. "
Óriási tévedés. Csak azért, mert terhes, próbaidő alatt sem lehet elküldeni. A munkájával pedig meg voltál elégedve, hiszen megtartottad a próbaidő lejárta után. Amúgy én teljesen átérzem a problémádat, de a stílusod alapján nem csodálom, hogy nem állt eléd korábban.
" nem vitatkozom ilyen ostoba emberrel mint te. "
Na, kezdodik. Amikor elfogynak az eszervek, jon a szemelyeskedes.
Szerintem itt a tobbseg intelligensebb mint te.
Ma még egyszer átgondoltam. Valószínűleg a kérdező fog "nyerni", mivel most felmond az alkalmazottnak, ő meg valószínűleg terhesen nem fogja bíróságon megtámadni a felmondást, és több hónapos pereskedésbe belemenni. Szóval nyugodtan lehet dörzsölni a markot, hogy jól kitaláltátok az ügyvéddel. De ha elmenne bíróságra, az hatalmas nagy égés lenne a leírtak alapján.
Egyébként vicces az egész, eleinte milyen mézes-mázasan körülírta a témát, amikor még az ügyvéddel nem beszélt. Aztán kiderült, hogy ez nem egy jogi fórum, inkább csak egy véleménybörze, meg az ügyvéd is mondott valamit, és máris fordult a kocka, felült a magas lóra, mindenkit sérteget, meg kioktat. Gondolom a való életben is ilyen, öröm lehet vele együtt dolgozni.
"Andizsuzsi nevű felhasználó válasza:
"És próbaidő alatt nem védett, gyanítom ezért is nem mondta el. "
Óriási tévedés. Csak azért, mert terhes, próbaidő alatt sem lehet elküldeni. A munkájával pedig meg voltál elégedve, hiszen megtartottad a próbaidő lejárta után."
próbaidő alatt nem köteles egyik fél sem indokolni a felmondást ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!