Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a munkavállaló a próbaidő...

Ha a munkavállaló a próbaidő alatt tudatában volt a terhességgel és eltitkolta akkor kezdeményezhető az azonnali elbocsátás?

Figyelt kérdés

A segítségüket szeretném kérni.

Adott egy munkavállalóm aki a próbaidő letelte után jelentette be a terhességét, viszont ő a próbaidő alatt már tudta.

Azzal tisztában vagyok, hogy nem lehet várandós kismamát elbocsátani. Viszont itt átverésről volt, szó mert tudta a terhesség tényét mégsem közölte hanem kihúzta a próbaidő lejártáig.

Az ügyvédemmel csak a jövőhéten tudok konzultálni, addig itt szeretnék választ kapni hátha volt valaki ilyen helyzetben.

Köszönöm.

2015. dec. 10. 14:35
1 2 3 4 5
 31/47 A kérdező kommentje:

Nem is fogod neked itt magyarázkodni. Jóhogy nem vétózod meg egy ügyvéd szavát.

Mondjad csak ezt a tanácsot másnak is.

2015. dec. 10. 17:32
 32/47 anonim ***** válasza:
8%

na, latom kezded kapisgalni hogy nincs teljesen igazad.

Az ugyved szavat nem cafolom meg, csak elmondtam hogy mi tortenhetett.

Ha az ugyvedeknek mindig igaza lenne akkor nem kellene birosagra jarni.

2015. dec. 10. 17:35
 33/47 A kérdező kommentje:

De teljesen igazam van de nem vitatkozom ilyen ostoba emberrel mint te.

Tudom amit tudok és, hogy lelkiismeret furdalás és büntetés nélkül elküldhetem, mert ezt a bíróság is megvezetésként értelmezi.

2015. dec. 10. 17:41
 34/47 anonim ***** válasza:

Én vagyok,aki írta,hogy soha nem akarok gyereket.

Nem igazságot akarok tenni a kérdésben.

De tisztán látszik,hogy hatalmas hátrány gyerekkel a munkaerőpiac.

Aztán még ez csak a terhesség kérdése.

Utána mi lesz,ha megszületik és beteg lesz,stb...

Állandó stressz attól,hogy kirúgnak és akkor még a gyereket is el kell tartani valahogy.

Sajnos a legtöbb munkáltatót nem érdekli ez.

Most nem feltétlen a kérdező gondolok.

De biztos,hogy innentől ő is úgy fog viszonyulni a terhes nőkhöz,hogy "elővigyázatos" lesz velük.

2015. dec. 10. 17:53
 35/47 anonim ***** válasza:
igen, 34, de a létezés lényege nem a munkaerőpiac és annak hiéna munkáltatói - valami egészen más... erről a hiénák nem tudnak - egy darabig, de minden tettünknek következménye van, 100-szor visszakapja, nem kell aggódni :D:D:D
2015. dec. 10. 18:12
 36/47 anonim ***** válasza:

B.aszod Bélát tudnám idézni a munkahelyi terror blogról:

"B.aszod."

2015. dec. 10. 18:53
 37/47 anonim ***** válasza:
Ha a szívedre teszed a kezed, komolyan felvetted volna, ha elmondja, hogy terhes? No ugye...Legközelebb még nőt se fogsz felvenni, nemhogy szülő-korút...és gerjesztődik tovább a probléma. Nyilván rossz a szabályozás, hogy kell fizetni a munkáltatónak a terhesek táppénzébe, de erről az se tehet, aki terhes lesz és valami miatt nem tud dolgozni ez idő alatt. Mellesleg ha elmondja és elvetél, akkor is repült volna a próbaidő után, mert kiderül előtted, hogy gyereket akar. (Nekem a 2. terhességem olyan problémás, hogy 13. hétig még a családnak sem mondtuk el, annyira nem volt biztos.)
2015. dec. 10. 18:54
 38/47 anonim ***** válasza:

Ügyvéd papa megmondta a tutit! Habár hogy mire hivatkozol majd a felmondásban vagy az azonnali hatályú felmondásban, azt nem tudjuk. Az ügyvédnek érdeke pozitívan hozzáállni, mert akkor tejelsz neki, de a vége valószínűleg pofára esés lesz. Mivel olyan kötelezettsége senkinek nincs, hogy az egészségügyi állapotáról beszámoljon a munkáltatójának. A terhesség pedig egészségügyi állapot.

Az csak egy lehetőség, és nem kötelezettség, hogy bejelentse neked a terhességet - ahogy azt végül meg is tette, és így kihasználja, hogy nem tudsz neki felmondani. Furcsán jött ki, az biztos, és lehet, hogy tényleg sunyiskodás van a dologban, ha erre játszott, az elég gerinctelen dolog. De a jog most az ő oldalán áll, és kész. Ezzel nem lehet semmit csinálni. Akármilyen sztárügyvédet fogadsz, nem fogja neked átírni az Mt.-t, amiben világosan le van írva az ehhez kapcsolódó szabályozás.

2015. dec. 10. 18:59
 39/47 A kérdező kommentje:
Hát nem az ő oldalán áll, úgyhogy ezt benézted barátocskám.
2015. dec. 10. 19:06
 40/47 anonim ***** válasza:
Nem vagyok én neked senkid, főleg nem a barátod becézgetve. Nekem mindegy, mit gondolsz, ezt nem is én, és nem is te fogod eldönteni. Nyilván arról meg nem fogsz majd itt mesélni, mekkora égés volt a bíróságon, ahol arra hivatkoztok az ügyvédeddel, hogy nem számolt be neked az egészségügyi állapotának részleteiről.
2015. dec. 10. 19:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!