Ha a munkavállaló a próbaidő alatt tudatában volt a terhességgel és eltitkolta akkor kezdeményezhető az azonnali elbocsátás?
A segítségüket szeretném kérni.
Adott egy munkavállalóm aki a próbaidő letelte után jelentette be a terhességét, viszont ő a próbaidő alatt már tudta.
Azzal tisztában vagyok, hogy nem lehet várandós kismamát elbocsátani. Viszont itt átverésről volt, szó mert tudta a terhesség tényét mégsem közölte hanem kihúzta a próbaidő lejártáig.
Az ügyvédemmel csak a jövőhéten tudok konzultálni, addig itt szeretnék választ kapni hátha volt valaki ilyen helyzetben.
Köszönöm.
"Ha bevallotta volna,, hogy ez van és szeretne dolgozni akkor belemenetem volna amúgy is"
-ezt elég nehéz elhinni, de higgyük el. Akkor viszont ez esetben nemes lélek vagy, és nem állsz bosszút.
Nem állok bosszút, de megpróbálom megtalálni a módját, hogy elbocsássam.
Nekem sem fán terem annyi pénz, hogy még egy alkalmazottat fizessek az ő átverése miatt.
De úgy látom, hogy itt tanácsot senki nem ad, csak én vagyok a szemét mert el akarom küldeni azért mert arcátlan módon átvert.
És miután bebiztosította magát, ki is húzta magát, hogy nem akar dolgozni, de én fizessek utána.
Na majd még megsajnálom.
Azt ugye tudod hogy a 3. honap elott nem szoktak sehol sem bejelenteni a dolgot? Ugyanis addig egyaltalan nem biztos a dolog. Gondolom az allasra nem szeptember 6.-an jelentkezett, hanem hamarabb, tehat akkor meg nem tudta hogy terhes.
Nyilvan elkezd dolgozni es 3. honap elott nem fog errol szolni senkinek. Utana nyilvan szolhatott volna, de gondolom nem akart terhesen munkanelkuli lenni. Valaszthatott hogy sajat magaval baxik ki, vagy veled. Racionalis dontest hozott.
Az mondjuk kellemetlen hogy elment tappenzre, de ha olyan munkat vegez ami karos lehet a gyermekre akkor ertheto.
Neked mint munkaltatonak az ilyen esetekre szerintem fel kell keszulnod, ez nem zarhato ki soha.
Es nem is tudom tappenzcsalasnak vagy becsapasnak ertelmezni, egyszeruen a sajat es a gyermeke erdekeit vedte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!