Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a munkavállaló a próbaidő...

Ha a munkavállaló a próbaidő alatt tudatában volt a terhességgel és eltitkolta akkor kezdeményezhető az azonnali elbocsátás?

Figyelt kérdés

A segítségüket szeretném kérni.

Adott egy munkavállalóm aki a próbaidő letelte után jelentette be a terhességét, viszont ő a próbaidő alatt már tudta.

Azzal tisztában vagyok, hogy nem lehet várandós kismamát elbocsátani. Viszont itt átverésről volt, szó mert tudta a terhesség tényét mégsem közölte hanem kihúzta a próbaidő lejártáig.

Az ügyvédemmel csak a jövőhéten tudok konzultálni, addig itt szeretnék választ kapni hátha volt valaki ilyen helyzetben.

Köszönöm.

2015. dec. 10. 14:35
1 2 3 4 5
 21/47 A kérdező kommentje:

Hát 5-én már az orvosnál kiderült, hogy terhes.

Nálam meg 8-ával kezdett, 8-ával szól a munkaviszonya kezdete is.

Bolti eladó kisboltban, végig ülhet. Semmi terhelő nincsen benne.

Tisztában volt már azzal, hogy terhes mikor aláírtuk a papírokat. Az üzemorvosnak is hazudott.

2015. dec. 10. 16:42
 22/47 anonim ***** válasza:
33%

Nem erted. Az nogyogyasz kabe a 4. het kornyeken allapitja meg valakirol hogy terhes. Amikor nalad kezdett, akkor meg marhara nem telt le nala a 12. het. A 12. hetig senki sem szokta bejelenteni a terhesseget a munkahelyen, sot a csaladban sem (gondolom neked nincs gyereked, ezert nem tudod). A 12. hetig barmi tortenhet, a terhessegek jo egynegyede vetelessel vegzodik. Tehat ha ekkor bejelenti neked, te meg kirugod, es 2 het mulva elmegy a gyerek, akkor se allas, se gyerek.

A 12. het utan (ami kabe november elejen volt) bejelenthette volna neked, de akkor nyilvan kirugod, o meg ott allt volna, 3 honapos terhesen munka nelkul.

Sajat maga ellen nem fog donteni, egy racionalis dontest hozott.

Igazabol az orvos irja ki tappenzre, nem a kismama donti el hogy mikortol nem akar dolgozni.

En nem latom ebben a borzaszto nagy csalast, sot. Sajna a te kontodra tortenik a dolog, de ezt lehetetlen elkerulni.

Az elvarni hogy egy varandos no a te erdekeidet vegye figyelembe es ne a sajatjat szerintem enyhen szolva is irrelalis elkepzeles.

2015. dec. 10. 16:47
 23/47 A kérdező kommentje:

Szerencsére tudtam az ügyvédemmel beszélni és mivel már a szerződés aláírása előtt ő tudta, hogy terhes és nem mondta el ezáltal megvezetett engem mint munkáltatót.

Az már hab a tortán, hogy a próbaidő letelte után állományba ment.

Az én kontómra ne játszon senki azért, hogy pénzt kapjon.

Így elküldhetem.

Köszi annak aki segíteni tudott.

2015. dec. 10. 16:54
 24/47 anonim ***** válasza:
33%
mondjuk emberileg nem vagy a csucson.
2015. dec. 10. 16:56
 25/47 A kérdező kommentje:
A munkavállalóm se lett volna, hogy közel 1 millával fizethettem volna többett miatta.
2015. dec. 10. 17:01
 26/47 anonim ***** válasza:
39%

tenyleg meg sem probalod megerteni a motivacioit?

csak az lebeg a szemed elott hogy becsapott, ki kell rugni?

Amivel egyebkent ovatos lennek, mert egy csunya munkaugyi pert kaphatsz a nyakadba, es meg az sem biztos hogy megnyered.

2015. dec. 10. 17:12
 27/47 A kérdező kommentje:

Ez nem motiváció, ez kőkemény átverés.

Tudta, hogy terhes de nem mondta el mivan ha kirúgom, így inkább sunnyogott. Semmi jószándékot nem látok ebben, csak kőkemény megvezetést.

És a munkaügyi bíróság ebben az esetben nekem fog igazat adni.

Ha nem tudott volna a terhesség tényéről, és úgy mondja el a próbaidő lejártával és kirúgom, akkor igen engem büntetnének meg.

2015. dec. 10. 17:18
 28/47 anonim ***** válasza:
8%
ezt a 12 hetes sztorit nem fogtad fel ugy latom.
2015. dec. 10. 17:22
 29/47 A kérdező kommentje:

De felfogtam.

Te meg azt fogd, fel, hogy így nem lehet átverni senkit mert következményei lesznek.

2015. dec. 10. 17:23
 30/47 anonim ***** válasza:
16%

amennyiben meg mindig ezt az atveres dolgot erolteted akkor megsem fogtad fel.

Nem vert at. Egyszeruen a sajat erdekeit nezte. Miert kellett volna a te erdekeidet neznie? Nem igazan ertem mit vartal volna. Abszolut esszeruen cselekedett, en is ezt javasolnam az ismerosomnek ha ilyen szituacioba keveredne.

Az lett volna atveres, ha a 12. het betoltese utan jelentkezett volna nalad munkara, es akkor nem mondta volna el hogy terhes.

Mikor jelentkezett nalad es mikor kapta meg az allast?

2015. dec. 10. 17:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!