Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Iskolába vittem 'füstbombát'...

Iskolába vittem 'füstbombát' (Cukor műtárgyaszódabikarbóna) Majd egyik haverom mondta hogy felgyűjtsa, és meg is tette majd elkapták. És mondta hogy tőlem van. Felvittek minket az igazgatóhoz. Ott ő elmondta hogy fegyelmilesz belőle. Rész lentlent?

Figyelt kérdés
Mondta hogy mivan éshogy fegyelmire visz minket 3-an voltunk.Én,a gyújtó aki meg gyújtotta,És egy srác aki a gyújtó mellet ált.Mondta hogy mind 3-an fegyelmire megyünk.Nem nagyon szólaltunk meg.Ez ma történt.Én utólag bele gonoldam és rá jöttem hogy szerintem nem érdemlem meg hogy elvegyék az ösztöndíjam.Nem tettem semmit.Nem kényszerítettem hogy meggyújtsa.Ő mondta.Én kb a gyűjtástól áltam több mint 30 méterre kb 10 ember között.És miért is vonják meg az ösztöndíjam? Van esély hogy ezt elmondva nem vonják meg?Semmi rossz nem volt abban füst'bombában' Csak cukor műtrágya és szódabikarbóna,És nem is én gyújtottam meg.Szerintetek?Mit mondjak hogy birom ki magyarázni magam ebből?

#igazságtalanság #bukás #Iskola.füstbomba
2015. szept. 10. 16:47
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:
Nem nem értekahoz hogy hogy kell bombátcsinálni belõle.Amintmondtad le irják.Es énnem arra használtam hogy robbantsak es ugye azt nezik hogy mire hasznaltam vagy ishasználta a gyerek.
2015. szept. 11. 19:22
 32/45 anonim ***** válasza:

#31 Már bemásoltam korábban, de akkor még egyszer, mert látom nem érted.

"324. § (1) Aki robbanóanyagot, robbantószert vagy ezek felhasználására szolgáló készüléket

a) engedély nélkül készít, megszerez, tart, forgalomba hoz, vagy a tartásukra nem jogosult személynek átad,

b) engedély nélkül vagy az engedély kereteit túllépve az ország területére behoz, onnan kivisz, vagy azon átszállít,

bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Te ebből az elkészít fordulatot elkövetted azzal, hogy összekeverted az alapanyagokat. Teljesen mindegy, hogy mire akartad használni, az ebből a szempontból abszolút mellékes.

2015. szept. 11. 19:27
 33/45 A kérdező kommentje:
Szoval akkor azt momdod hogy egyszerû cukor es mutragya össze öntésével bombát készítettem?
2015. szept. 11. 19:32
 34/45 anonim ***** válasza:
A bomba az egy szerkezet, te robbanóanyagot készítettél. Ez szintén büntetendő mint láthatod a bemásolt jogszabályszövegből. (ami egyébként a Büntető Törvénykönyvből van, ha esetleg nem egyértelmű)
2015. szept. 11. 19:58
 35/45 A kérdező kommentje:
Segítesz?:) Mit tudnék mondani mi voltbenne ami nem nevezhető annak? És ha kell reprodukálhatom?
2015. szept. 11. 20:57
 36/45 anonim ***** válasza:
Hogyne, majd tippeket adok hogy lehet elkerülni a felelősségre vonást. Ez mind erkölcsileg, mint jogilag erősen aggályos.
2015. szept. 11. 21:54
 37/45 A kérdező kommentje:
Csak annyit hogy mit mondajak :D Neked ettől nem lessz rosszabb sőt jobb hogy segíthettél egy tudatlan embernek :D
2015. szept. 11. 22:06
 38/45 anonim ***** válasza:

A 31-ben írottakra.

1. Egy szelet vajas kenyeret úgy tartasz magadnál, hogy sejtésed sincs arról, hogy van aki törvénytelen célra használja. Nincs is okod ilyent feltételezni.

2. Ha egy kenyérvágókést tartasz a kezed ügyében, az nem fegyver, nem illegális, de azzal tisztában vagy, hogy veszélyes.

Tök mindegy, hogy ki gyújtotta meg, de te tetted lehetővé, s így közvetetten felelős vagy a történtekért.

2015. szept. 11. 22:57
 39/45 A kérdező kommentje:
Gondolat menet szerint amúgy oda adom haveromnak az izzadásgátló sprémet.Majd ő ezt nyílt lángra fújja és ettől felrobban.Akkor is én lennék a hibás mert oda adtam neki?
2015. szept. 11. 23:07
 40/45 anonim ***** válasza:

Jó kis forgalmat generálsz itt a gyakorinak a marhaságaiddal. Miért nem a nyelvtanulásban vagy ilyen aktív? Botrányosan rossz a helyesírásod!

A válaszom a kérdésedre: igen, ha tudod, a haverod egy felelőtlen barom. A példád azért nem jó, mert az kereskedelemben kapható termék.

Amit összebarkácsoltál, viszont nem az, s azt is tudod, mire lehet használni.

2015. szept. 11. 23:10
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!